Primele reacții la The Batman

de Marina Florea în 1 Mar 2022
Pattinson nu este sfâșiat de conflicte, nici hotărât, nici speriat - doar blazat

The Batman a fost descris drept „plin de sine” și „obositor” într-un pachet de păreri împărțite. În timp ce filmul e criticat pentru durata „superlungă” de trei ore și pentru interpretările „neinteresante”, alți critici i-au dat un vot favorabil, descriindu-l drept „un film bun”, scrie dailymail.co.uk.

Johnny Oleksinski de la New York Post se întreba de ce filmul a mai fost făcut. „Regizorul Matt Reeves preferă realismul sumbru al Cavalerului negru, opusul freneziei de culori a lui Tim Burton - însă filmul nu punctează la scenariu și la jocul actorilor. În timp ce alte avataruri ale lui Batman își ascundeau a doua față a personalității fiind persoana publică mereu zâmbitoare, în smoking, miliardarul jucat de Pattinson este un om retras, chinuit de gânduri negre, care nu își părăsește casa și care nu a fost zărit din copilărie.

Catwoman a lui Zoe Kravitz are parte de cea mai multă interacțiune cu Batman și are un moment de luciditate în care descria elita din Gotham City drept `bogătași albi, privilegiați`”. Oleksinski mai descrie filmul drept un mystery old-school care pornește de la o poveste banală.

`Neavând multă carne în care să muște, Pattinson se irosește aici. De obicei este un actor carismatic, amuzant și surprinzător - însă chiar asta îl face opusul lui Batman, cel care trebuie să se ascundă. Nu este sfâșiat de conflicte, nici hotărât, nici speriat - doar blazat.”

Roger Friedman de la Showbiz 411 susține că filmul „aduce stilul lui David Fincher la personajul unui Bruce Wayne tânăr și a unei noi Catwoman”. Mai mult, „Batman marca Pattinson face mai multe pentru Bruce Wayne decât alți actori Și este nevoie. Reeves îl imaginează pe Bruce ca pe un fel de Kurt Cobain cu cearcăne. Catwoman a lui Kravitz are parte de cele mai multe discuții cu Batman și ”are un moment de luciditate în care descrie societatea din Gotham”.

 

 

Exploreaza subiecte similare:

The Batman

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells