Primele reacţii la horror-ul „mama!”

de Gloria Sauciuc în 8 Sep 2017
Filmul cu Michelle Pfeiffer, Jennifer Lawrence, Javier Bardem şi Ed Harris, regizat de Darren Aronofsky, intră pe marile noastre ecrane în data de 20 octombrie

Mother!, drama unui cuplu a cărui relație este pusă la grea încercare de câțiva oaspeți nepoftiți care apar la ușa lor, perturbându-le existență până atunci liniștită, s-a lansat la Festivalul de Film de la Veneţia aflat în plină desfăşurare până pe 9 septembrie inclusiv, iar reacţiile criticilor de film nu au întârziat să apară.

Scenaristul de horror Mylo Carbia în mod special a avut multe de spus pe Twitter, susținând că filmul este cel mai controversat blockbuster de la Portocala mecanică - într-adevăr, o laudă care creşte enorm aşteptarea în legătură cu producţia.

Dacă ați văzut deja tulburătoarea și picturala versiune de poster a filmului, cu Jennifer Lawrence dăruindu-și inima din piept (ad litteram), aşteptaţi-vă la un thriller în vâna lui Funny Games cu elemente horror proprii filmelor despre case posedate/bântuite.

Variety este de părere că filmul este mai degrabă o mașinărie precisă a unei realități posibile, care incită, dar atât. Este un coșmar baroc despre nimic altceva decât despre sine însuși. Însă, pentru o uriașă parte din publicul cinefil, ar putea fi ceea ce trebuie. Mother! este captivant într-o abordare exagerată și demonstrativă.

The Hollywood Reporter scrie că scenaristul-regizor Darren Aronofsky încearcă să câștige la box-office pe baza unor teme cunoscute şi că Mother! este un film horror în stilul lui Rosemary's Baby, care reușește cu siguranță să captiveze atenția și, mai apoi, evoluează pentru a trage concluzia că, pentru anumiți autori, arta este mai importantă decât viața.

Publicaţia Collider este de părere că prima parte a filmului este à la Ingmar Bergman, o evoluție sufocantă cu vise complicate și cu o lume terorizantă de griji. În schimb, cea de-a doua parte este pur și simplu haos, un carnaval grotesc de comportamente deviante.

Ce se întâmplă în acea casă? Casa pare că ascunde multe secrete, iar personajul lui Jennifer Lawrence pare să fie obsedat de un perete din pivniță, și de ce pare să se afle în spatele acestuia. Să fie un tunel? Dar tot acel sânge de unde provine? Și, cel mai important, al cui e acel sânge?

Pe de altă parte, anumite secvențe din trailer duc cu gândul la Eyes Wide Shut. Direcția în care o va lua filmul rămâne încă un mister. Michelle Pfeiffer însăși a declarat că nu a înțeles scenariul, pe care l-a clasat drept „ezoteric”.

Exploreaza subiecte similare:

Mother!, A Clockwork Orange, Darren Aronofsky, Jennifer Lawrence, Eyes Wide Shut, Michelle Pfeiffer, Javier Bardem

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells