Philomena deschide TIFF 2014

A 13-a ediţie a festivalului Transilvania are loc la Cluj-Napoca între 30 mai şi 8 iunie

Philomena, aclamatul film al lui Stephen Frears, va deschide cea de-a 13-a ediţie a festivalului internaţional de film Transilvania, anunţă organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Philomena este povestea adevărată a unei mame pornite în căutarea fiului pierdut. Când a rămas însărcinată în Irlanda anului 1952, Philomena Lee a fost trimisă la mănăstirea din Roscrea, unde urma să fie îngrijită ca o "femeie pierdută". Pe când era încă în faşă, fiul i-a fost luat de călugăriţe în America şi dat spre adopţie. Philomena şi-a petrecut următorii cincizeci de ani căutându-l în zadar. După atâta timp mai are vreo şansă vârstnica Philomena (Judi Dench) să-şi reîntregească familia?

Filmul a făcut senzaţie încă de la ediţia din 2013 a festivalului de la Berlin, unde a fost prezentat în piaţa de noi producţii cinematografice afiliată festivalului. Încă de atunci analiştii considerau producţia britanică un candidat cu potenţial la Oscaruri, previziuni confirmate anul acesta, când Philomena a primit nominalizări la Cel mai bun film, Cea mai bună actriţă în rol principal, Cel mai bun scenariu adaptat şi Cea mai bună coloană sonoră. Inclusă în competiţia festivalului de la Veneţia, drama de familie a câştigat trofeul Osella pentru scenariul scris de Steve Coogan şi Jeff Pope.

Iată mai jos un trailer al filmului.

Citește și

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 30 aprilie 2014 15:10
Este un film foarte emotionant, ce merita aceasta onoare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells