Loverboy, la Cinema-Edu

9 Oct 2012
Loverboy, la Cinema-Edu

Asociaţia Culturală Macondo îi aşteaptă din toamnă pe liceeni la Cinema-Edu. Peste 30 de licee din Bucureşti şi alte 20 din ţară vor avea acces gratuit la cinematografele şi spaţiile culturale din programul Cinema-Edu.

De la începutul anului până în vacanţa de vară, liceenii din peste 10 oraşe din ţară au avut ocazia să vizioneze trei filme dezbătute la final cu invitaţi speciali: documentarul Waste Land de Lucy Walker, drama Străina/Die Fremde şi Un eveniment fericit/Un heureux événement de Rémi Bezançon, film proiectat în avanpremieră pentru liceeni cu spijinul Durex. Organizatorii au discutat cu liceenii despre reciclare, violenţa în familie sau etapele unei relaţii amoroase şi intimitate. Şi în acest sezon, la proiecţii liceenii vor avea parte de mici cadouri din partea Durex.

Până la sfârşitul lunii octombrie, profesorii şi liceenii sunt chemaţi din nou la film, cu alte trei producţii special selectate pentru ei, printre care  Loverboy, în regia lui Cătălin Mitulescu, inclus în secţiunea Un Certain Regard la Cannes în 2011. Loverboy va fi proiectat în cadrul Cinema-edu prin amabilitatea distribuitorului Strada Film.

Loverboy este un film inspirat din realitate, portretizând tinerele care îşi doresc o aventură şi o evadare din mediul familial unde li se pare că autoritatea părinţilor e sufocantă, ajungând în braţele unor "loverboy" seducători, dar periculoşi. Pelicula atinge teme precum traficul de fiinţe umane, presiunea familială, delicvenţa juvenilă, subiecte care rezonează cu mediul social românesc şi care trebuie cunoscute şi înţelese de tineri.

Proiecţiile vor avea loc începând cu 24 septembrie, de luni până vineri, cu grupuri de aproximativ 100 de liceeni, însoţiţi de profesori. Accesul este liber. Profesorii şi elevii care doresc să participe la proiect sunt rugaţi să le scrie organizatorilor pe adresa asociatia.macondo@gmail.com privind detaliile acestor proiecţii.

Proiectul Cinema-edu este primul proiect de educaţie cinematografică şi socială desfăşurat la nivel naţional. Cinema-edu înseamnă vizionări gratuite de filme, urmate de discuţii şi impresii pe marginea temelor abordate, cu speakeri prietenoşi într-o atmosferă relaxată. Acesta este conceput şi implementat de Asociaţia Culturală Macondo, care are ca scop dezvoltarea proiectelor culturale şi nu numai. O activitate constantă a asociaţiei o reprezintă exploatarea filmelor de artă în cadrul Noului Cinematograf al Regizorului Român dar şi organizarea de festivaluri şi cinecluburi.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 10 noiembrie 2012 11:22
e o drama placuta, insa cred ca a fost mult prea supraevaluat la nivel national.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells