Jaf... la turnul mare

de Ştefan Dobroiu în 10 Nov 2011
Jaf... la turnul mare

Probabil că din tot scandalul legat de Oscaruri va beneficia tot Tower Heist, noua comedie de acţiune a regizorului Brett Ratner (seria Ora de vârf). Dacă îţi pare rău că nu poţi vedea tandemul Ratner-Eddie Murphy la Oscaruri, poţi să vezi ce-au mai făcut ei, alături de Ben Stiller şi alţi actori cunoscuţi, în comedia ce se lansează vineri pe marile ecrane.

Ca film de weekend, Tower Heist te va mulţumi perfect, mai ales că este singura comedie ce se lansează vineri pe ecrane. Filmul reprezintă şi o reîntâlnire cu unul dintre cei mai populari actori ai genului, Eddie Murphy, aici într-un rol la fel de savuros şi isteric ca cele din 48 de ore şi Beverly Hills Cop.

Pe scurt, capul răutăţilor este Ben Stiller. Sau Alan Alda! Primul este Josh, administratorul unei luxoase clădiri de apartamente din New York, iar al doilea Arthur Shaw, un locatar putred de bogat. Între cei doi relaţiile sunt cât se poate de prieteneşti până când se dovedeşte că Shaw, un celebru investitor pe Wall Street, este de fapt falimentar şi că printre imensele sume estorcate de acesta se află şi fondurile de pensii ale lui Josh şi ale colegilor săi. Când justiţia nu dă semne că ar vrea să îndrepte lucrurile, Josh şi compania pun la cale un jaf de proporţii a cărui ţintă este chiar apartamentul lui Shaw, unde se zice că acesta ar fi ascuns ce i-a mai rămas din averea de miliarde. Aici intră în scenă Murphy, în rolul lui Slide, un borfaş mărunt angajat drept consilier de către Josh şi prietenii săi.

De o lejeritate ce frizează imponderabilul, Tower Heist îţi prilejuieşte reîntâlniri nu doar cu Alan Alda, celebru pentru rolul său din MASH, ci şi cu Téa Leoni, în rolul unei agente FBI cu gura slobodă, Matthew Broderick, un fost investitor falimentar, dar şi Gabourey Sidibe, actriţa de culoare recent nominalizată la Oscar pentru partitura ei din Precious. În distribuţie o să-l vezi şi pe Casey Affleck, un actor mai obişnuit cu roluri dramatice. Împreună cu glumiţele puse la cale de o ditamai echipă de scenarişti, actorii te fac să uiţi pentru două ore de serviciu, într-una dintre cele mai escapiste aventuri apărute anul acesta la cinema. Bineînţeles, ar trebui să-ţi laşi spiritul critic acasă şi îţi spunem de pe-acum să nu te aştepţi ca Tower Heist să te facă să râzi încontinuu. Probabil că nici nu o să te repezi să-ţi cumperi DVD-ul...

În ciuda scenariului străveziu, Tower Heist are câteva secvenţe de acţiune şi câteva întorsături de situaţie inspirate în stare să te facă să tresari pe scaunul de cinema. Şi, dacă te-ai gândit vreodată ce cool ar fi să jefuieşti sediul unei bănci care te tot doboară cu ratele, poate că filmul lui Ratner ţi-ar putea da nişte idei. De fapt se poate spune că acesta este fratele geamăn, dar mai prostănac şi hazliu, al unei alte premiere recente de pe marile noastre ecrane, Margin Call. Dacă acolo vezi resorturile care au dus la criza economică globală, în Tower Heist vezi măcar cum un grup de oameni nu se lasă cuprins de deznădejde şi găseşte ac de cojocul hoţomanilor de pe Wall Street.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Bayard pe 10 noiembrie 2011 13:20
Mie mi s-a parut destul de amuzant.... sincer dupa trailer aveam asteptari ceva mai mari, dar oricum, merita vazut :). Cum se si scrie, sunt niste intorsaturi de situatie complet neasteptate :).
alex_il_fenomeno pe 10 noiembrie 2011 14:50
eu as vedea filmul si numai pentru distributie , lasand la o parte povestea .
Crist11 pe 10 noiembrie 2011 14:56
Murphy si cu Stiller... ahaaaa sa vezi duel :D
Beatryce pe 10 noiembrie 2011 16:52
numa pt ei ma uit:))
vali17 pe 11 noiembrie 2011 01:12
A fost mai bun decat ma asteptam. Eddy Murphy face tot filmul. Toate scenele amuzante sunt cu el in primplan. Ii dau 6 spre 7.
Sorin87 pe 11 noiembrie 2011 11:06
astept sa vad comedia se anunta interesanta
Qube86 pe 12 decembrie 2011 04:52
Inca nu l-am vazut dar sper sa fie ceva de capul lui...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

Dosarele X

jinglebells