Jack Spintecătorul pe micul ecran

de Gloria Sauciuc în 20 Nov 2014
În acele vremuri, nu puteai fi condamnat pentru crimă decât dacă erai surprins lângă cadavrul victimei, cu sângele ei pe mâini

Postul american de televiziune FX are în dezvoltare un nou serial, From Hell, bazat pe romanul grafic omonim al autorilor Alan Moore şi Eddie Campbell. Considerat unul dintre cele mai bune romane grafice, a fost adaptat anterior, mai exact în 2001, pentru marele ecran, de către 20th Century Fox, cu Johnny Depp în rolul anchetatorului abominabilelor crime.

Acelaşi Don Murphy, care a produs atunci filmul, se ocupă acum de serial, ca producător executiv. David Arata (Children Of Men) va adapta romanul pentru micul ecran. Nu există încă informaţii despre distribuţie.

Seria de benzi desenate From Hell este considerată una dintre cele mai bune realizate vreodată; au fost publicate între 1989 şi 1996. Firul narativ merge pe urmele crimelor lui Jack Spintecătorul, nepierzând din vedere că acestea ar putea să facă parte din ceva de o mult mai mare amploare.

Londra anului 1888 era împărţită în câţiva bogaţi şi foarte multi săraci, majoritatea celor din urmă locuind într-o zonă cunoscută sub numele de Whitechapel. Aceasta constituia un adevărat rai pentru prostitutuate, drogaţi, alcoolici şi criminali. Prin urmare, serialul FX va portretiza o lume plină de violenţă, sărăcie şi corupţie. Singurul apărător al acestor nefericiţi va fi inspectorul de poliţie Fred Abberline, un individ el însuşi aflat pe marginea unei prăpastii psihice. Chinuit de amintiri insuportabile, Abberline îsi caută refugiul în opiu, care îl şi ajută să aibă viziuni misterioase despre autorul crimelor din oraş.

Cazul Jack Spintecătorul a dus la perfecţionarea unui domeniu care se află abia la începuturile sale în anul 1888 – criminalistica.

În acele vremuri, nu puteai fi condamnat pentru crimă decât dacă erai surprins lângă cadavrul victimei, cu sângele ei pe mâini. Nu existau procedee de cercetare a amprentelor si nici analize de sânge. Jack Spintecătorul nu a fost prins niciodată. Identitatea, precum si îndrăzneala sa de a comite asemenea crime abominabile în locuri publice, rămân în continuare un mister.

Abilitatea sa de a dispărea, pur şi simplu, în noapte, a intrigat omenirea vreme de peste un veac.

Alte știri din cinema

Merită un munte de lasagna: Garfield domină din nou topul încasărilor

Cele trei premiere ale săptămânii trecute nu au reuşit să îl întreacă pe motanul portocaliu

Excelentul Hacks: pot două femei să se stimeze reciproc?

Ar trebui să le despartă o prăpastie, dar reuşesc să construiască o punte

De ce Furiosa e atât de supărată: un motan o întrece în popularitate!

Animaţia Garfield a fost văzută de mai mulţi români decât super-blockbusterul lansat la Cannes

Parthenope, în premieră la Cannes: o fabulă profundă despre frumusețe, libertate, dragoste și antropologie

Noul lungmetraj al cineastului italian Paolo Sorrentino a avut premiera mondială la Cannes săptămâna trecută și este o odă adusă orașului său natal, Napoli, ce explorează destinul epopeic al lui Parthenope, o fată născută în apa napoletană.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells