Interviu cu Jesse Eisenberg

12 Iun 2013
Actorul este piesă de rezistenţă în Now You See Me, de vineri pe ecrane

La nici 30 de ani, Jesse Eisenberg este unul dintre actorii pe val ai Hollywood-ului, reuşind să îmbine în carieră filme nominalizate la Oscar cu producţii populare. Dintre acestea din urmă pare a face parte şi Now You See Me: Jaful perfect, povestea uneia dintre cele mai faimoase echipe de iluzionişti din lume. Doar că membrii ei sunt mai mult decât nişte simple showmen, căci jefuiesc afacerişti corupţi în timpul reprezentaţiilor şi îşi răsplătesc publicul cu banii furaţi. Agenţii FBI sunt pe urmele lor, însă iluzioniştii sunt, surprinzător, mereu cu un pas înaintea legii. Din echipă face parte şi Eisenberg, în rolul lui Atlas, un prestidigitator care ia ochii cu trucurile sale cu cărţi de joc.

Iată în interviul de mai jos ce a însemnat pentru Jesse Eisenberg să apară în Now You See Me într-o companie foarte selectă de actori.

Atlas este un personaj foarte conştiicios chiar şi când nu e pe scenă. Cum ţi se pare ţie personajul?
E mereu “în priză”. E îndrăzneţ şi foarte sigur pe sine. Joacă mereu câte un rol, dar în realitate, interpretează propria viziune despre un magician bun şi se ascunde în spatele acestei imagini. Atlas trebuie să deţină mereu controlul, de aceea reuşeşte să facă o mulţime de trucuri incredibile.

Cum s-a descurcat personajul tău cu trucurile de magie?
Lui Atlas îi place să facă spectacol pentru grupuri mici. Deşi la începutul filmului apare în faţa unui public numerous, el de fapt se adresează unui singur om. Nu face această meserie pentru bani, ci din plăcere.

Ce ne poţi spune despre sponsorul echipei de magicieni, Arthur Tessler?
Cum personajul meu vrea să fie mereu cu 10 paşi înaintea tuturor, găseşte un sponsor care să finanţeze aceste spectacole colosale. La un moment dat, în timpul unui număr, Atlas face ca banii lui Arthur să dispară din buzunar. Cu acest gest a vrut să îi demonstreze că, deşi îi finanţează, nu se află pe aceeaşi parte a baricadei cu ei.

Povesteşte-ne despre întrecerea continuă dintre cei patru “călăreţi” şi FBI?
Magicienii simt nevoia să demonstreze tuturor că pot face orice îşi propun. Există o dualitate în centrul acţiunilor lor. Pe de o parte susţii poliţia în timp ce rezolvă numerele de iluzionism, pe de cealaltă parte eşti alături de magicieni, în spatele cortinei, văzând cu câtă muncă şi inteligenţă îşi pregătesc trucurile.

Ai lucrat cu actori excepţionali pentru acest film. Cum v-aţi înţeles?
Faptul că am lucrat cu oameni atât de buni, n-a făcut decât ca legătura dintre noi să fie şi mai strânsă.

Cum ai colaborat cu regizorul Louis Letterier?
Louis iubeşte foarte mult actorii. Îl admir pentru că a făcut nişte filme uriaşe, iar eu nu am avut parte de acest gen până acum. La început nu ştiam cât de dispus este să lucreze cu actorii, dar a avut multe idei pentru personajul meu şi m-a ajutat foarte mult. Mi-a deschis ochii dacă mă gândesc la câte lucruri noi am învăţat despre cum poţi să surprinzi într-un film care nu se bazează pe efecte speciale.

Exploreaza subiecte similare:

Jesse Eisenberg, Now You See Me, Louis Leterrier

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells