Interviu cu Dragoș Bucur

22 Nov 2012
Interviu cu Dragoș Bucur

Unul dintre cei mai apreciați actori români ai momentului, Dragoș Bucur dă piept în piept cu comedia în producția MediaPro Ho Ho Ho 2: O loterie de familie. Iată sinopsisul filmului: „Ema, o fetiţă sătulă de viaţa fără bucurii din orfelinat, are norocul să găsească într-o zi un bilet de loterie câştigător. Tocmai când începea să creadă că visele pot deveni realitate, află că biletul poate fi încasat doar în decurs de o săptămână şi numai de către un adult. Cum în Ioana, singurul adult pe care îl cunoaşte, nu poate avea încredere, Ema pleacă să găsească pe cineva din lista de familii pe care reuşeşte să o ia de la orfelinat. Cu ajutorul bunului său prieten, Cosmin, dar şi al lui Vlad, Ema va învăţa adevăratul sens al conceptului de „familie”, unul pe care niciodată nu îl anticipase.”

Povesteşte-ne puţin despre personajul tău.
Joc un poliţist care în timpul liber se deghizează în Moş Crăciun. Un job pe care oamenii îl fac de multe ori pentru bani sau din nevoie se transformă, în cazul personajului meu, într-o vocaţie, pentru că el devine un Moş Crăciun adevărat. Îmi place mult personajul meu, este foarte ofertant.

Vlad iubeşte copiii sau motivaţia lui este un puternic simţ al justiţiei?
Nu cred că este vorba de simţul jutiţiei, ci de o evoluţie a personajului. Este evident, spre finalul filmului, că Vlad a intrat foarte bine în pielea lui Moş Crăciun şi că acest rol îi face plăcere. De fapt, personajul meu face ce ar trebui să facă orice om: să fie darnic, generos, să ajute. Îmi place foarte mult această transformare.

Cum a fost să lucrezi cu atâţia copii?
Acum cinci ani mi-ar fi fost greu, dar acum Sofia mă căleşte în fiecare zi acasă şi cred că mă descurc bine cu copiii. M-am înţeles foarte bine cu Patricia, la fel şi cu David. Este foarte plăcut să lucrezi cu cei mici, cine susţine contrariul înseamnă că pur şi simplu nu se înţelege bine cu copiii.

Cu Patricia se lucrează aproape ca şi cu un actor profesionist.  Jesus îi dădea indicaţii, îi spunea: Fii atentă, după replica asta faci o pauză de 2 secunde, apoi situaţia devine mult mai serioasă şi tu trebuie să pregăteşti spectatorul, iar Patricia se descurca excelent. În general, cu copiii se lucrează altfel decât cu actorii adulţi, iar Jesus del Cerro se pricepe la lucrul asta. Nu toţi regizorii ştiu să lucreze cu cei mici.

Ce părere a avut fetiţa ta despre film?
Până acum n-a văzut nici un film de-al meu, pentru nu i-am dat voie. Mi-a spus că se vede că nu sunt Moş Crăciun, că mi-a văzut puţin părul şi mustaţa, dar că ştie că nu-s Moş Crăciun adevărat, deci este în regulă.

Ai jucat destul de mult alături de Andreea Marin Bănică, ce se află la debutul său cinematografic. Ai ajutat-o? I-ai dat vreun pont?
Sunt destul de rezervat în a da sfaturi colegilor mei de platou, însă pot să spun că Andreea s-a descurcat de minune. Şi-a făcut treaba exact că un actor profesionist, ceea ce este lăudabil. În plus, are foarte mult umor, lucru uşor de remarcat şi în film.

Fiind primul film de Crăciun în care ai jucat, ai întâmpinat vreo problemă, ţi-a fost greu în anumite momente?
Nu, totul a decurs foarte bine. Ho Ho Ho 2: O loterie de familie este un film cu o atmosfera magică, de sărbători, iar în spate stau foarte multe detalii: muzică, imagine, montaj.

Ce mesaj ai pentru cititorii cinemagia.ro?
Mergeţi să vedeţi filmul, pentru că merită, din mai multe motive. Pe lângă atmosfera specială a sărbătorilor şi o gaşcă de copii geniali, aveţi ocazia unică să ne vedeţi pe mine cu barbă şi cu burta mare şi pe Andreea Marin Bănică în rolul unei guvernante rele, cu sprâncene groase şi mustaţă.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 25 decembrie 2012 17:42
este poate cel mai bun actor roman din noua generatie al momentului, ce sigur nu va intampina probleme.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells