Fox, executat public de către Disney

de Gloria Sauciuc în 19 Aug 2019
Studiourile Fox au ajuns pe locul şapte în piaţa americană, în urma tuturor studiourilor rivale

Şeful studiourilor Disney, Bob Iger, declara pe 6 august că încasările trimestriale ale companiei indică faptul că „rezultatele studiourilor Fox au fost sub ceea ce fuseseră odată şi mult sub ceea ce speram să fie atunci când am făcut achiziţia”, notează publicația Variety „Niciodată nu am văzut o execuţie în felul acesta”, remarca un producător celebru de la Hollywood, citat de Variety, cu privire la această declarație. Alte surse apropiate au relatat că CEO Disney, Alan Horn şi Alan Bergman (co-preşedinţi), au fost foarte deranjaţi de rezultatele slabe la box-office şi de viabilitatea dezamăgitoare a numeroase proiecte Fox și au acționat în consecință.

Căutând o soluţie rapidă de a reabilita divizia de filme a Fox, Disney a regândit mare parte din lista de filme aflate în dezvoltare, urmărind să reducă producţia pentru cinema şi comandând remake-uri ale unor titluri îndrăgite de la Fox, dar nu pentru cinema, ci pentru platforma sa de streaming, cu lansare în noiembrie, Disney Plus. Iger a declarat pentru investitori că remake-urile unor titluri îndrăgite de la Fox: Singur acasă, O noapte la muzeu, Cu duzina e mai ieftin/Cheaper by the Dozen şi Jurnalul unui puşti sunt toate în cărţi, destinate platformei digitale.

 „Numeroase scenarii originale şi opţiuni posibile au fost oprite din producţie”, declară pentru Variety o sursă din interiorul studiourilor. „Disney dă prioritate unor proiecte mai ample, printre care lucrul la sequel-ul lui Avatar, sau la filme "centură de siguranţă" precum producţia cu Matt Damon şi Ben Affleck numită The Last Duel”, deși Fox are câteva filme gata de premieră în 2020, inclusiv noul X-Men - New Mutants şi o dramă cu astronauţi, cu Brad Pitt în distribuţie, selctată la Veneția - Ad Astra.

Premierele Fox sub egida Disney - X-Men: Dark Phoenix, comedia de acţiunea Stuber şi The Art of Racing in the Rain, care a avut premiera weekendul trecut cu încasări mici, de abia 8,1 milioane de dolari, au fost eşecuri. Acestea au avut ghinionul să iasă pe piaţă exact când Disney bătea record după record cu Avengers:Endgame, Aladdin şi The Lion King, comentează publicația Variety.

Dark Phoenix a fost un film marcat de eşec, care a dus la pierderi de 170 milioane de dolari, iar studiourile Fox au ajuns pe locul şapte în piaţa americană, în urma tuturor studiourilor rivale. Situația este de natură să pună sub semnul întrebării poziția vicepreşedintei Fox, Emma Watts, deşi surse din cadrul companiei relatează că Watts are un contract cu brandul Fox pentru următorii doi ani. Priorităţile ei sunt Avatar şi remake-ul marca Steven Spielberg a filmului Poveste din cartierul de vest/West Side Story, un musical de 100 de milioane dolari plasat în anii '50 ai secolului XX, care va păstra muzica originală.

Disney rămâne optimist că preluarea unor filme cu supereroi precum Fantastic Four şi X-Men de către preşedintele Marvel Studios, Kevin Feige, va influenţa pozitiv calitatea acestora, însă există încă probleme de rezolvat cu privire la această tranziţie. Studiourile nu sunt deocamdată deloc impresionate de New Mutants, o continuare la X-Men cu aerul de film cu case bântuite, văzând în acesta un potenţial limitat la box-office, mai scrie Variety.

Studiourile se gândesc, de asemenea, cum să împace Deadpool, un film interzis sub 18 ani, cu Marvel Cinematic Universe, cu rating dedicat familiei. Obiectivul este de a găsi o posibilitate pentru personaje de a migra între continuările la Avengers şi filme de aventuri centrate în jurul unui personaj.

Singura veste bună pentru Fox ar fi Fox Searchlight, vechea dragoste a cinematografului independent, care va pune la încercare răbdarea studiourilor Disney cu drama Jojo Rabbit - o dramă stranie despre Hitler- semnată de regizorul lui Thor: Ragnarok, Taika Waititi.  Scenariul filmului, semnat de Tony Kushner, studiază demonizarea imigranţilor în maniera în care o făcea retorica xenofobă a lui Donald Trump. Abordarea politică şi paralela cu nazismul ar putea, totuşi, să displacă şefilor Disney, obişnuiţi cu filme pentru întreaga familie. Filmul este creditat să fie un concurent serios la sezonul de premii.

Exploreaza subiecte similare:

Dark Phoenix, Home Alone, Night at the Museum, Cheaper by the Dozen, Diary of a Wimpy Kid, The New Mutants, Jojo Rabbit, Tony Kushner, Avatar 2, Steven Spielberg, Matt Damon, Ben Affleck, Ad Astra, West Side Story, Taika Waititi

Alte știri din cinema

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Cretzulynne pe 19 august 2019 10:23
Era de așteptat această execuție publică, încă de când Disney și-a propus să monopolizeze piața americană. Acum că ei taie și spânzură, originalitatea a fost omorîtă și nu mai are mult până să fie și îngropată pentru totdeauna. America...nu mai are speranțe. Se instaurează 1984...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells