FESTASIA

de Independenta Film în 25 Apr 2001
1. GOHATTO (TABU)
Drama istorica de Nagisa Oshima.
Cast : « Beat » Takeshi (Kitano), Ryuhei Matsuda, Shinji Takeda, Yoichi Sai, Ryuchi, Tadanobu Asano.
Productie Japonia, 2000
SINOPSIS:
Kyoto – primavara anului 1865.La templul Nishi-Honganji, militia Shinsengumi cauta noi recruti pentru a deveni samurai razboinici.Comandantul Isami Kondo (Yoichi Sai) si locotenentul Toshizo Hijkata (Beat Takeshi) coordoneaza recrutarea.Cei care spera sa fie recrutati trebuie sa faca fata celor mai buni oameni ai militiei. Dintre toti candidatii, numai doi vor fi alesi: Hyozo Tashiro (Tadanobu Asano), un samurai din clanul Kurume, si Sozaburo Kano (Ryuhei Matsuda), un tinar cu un chip al carui frumusete vrajeste. Tashiro este imediat atras de Kano. Regulile rigide mentin ordinea in acest grup de barbati si constituie forta unificatoare impotriva inamicului… Dar destul de repede militia se vede confruntata cu zvonuri si invidi, iar fascinatia pe care o exercita tinarul samurai Kano asupra celorlalti creaza confuzie.
2. IMPARAT SI ASASIN
Drama istorica de CHEN KAIGECast:GONG LI, ZHAN FENJI, LI XUEJIAN
Productie China, 1998
SINOPSIS

Ceremonii, ritualuri si batalii vaste, acesta este filmul in care Chen Kaige face o fresca impresionanta a Chinei anului 2 I.C. Regele Oinului, Ying Zheng doreste cu orice pret reunificarea celor cinci provincii chineze. Nimeni si nimic nu-l poate opri din drumul ales. Insa concubina lui, Zhao (Gong Li), care la inceput era gata sa-l ajute, cade sub farmecele lui Jing Ke, un razboinic dintr-o provincie inamica…
3.GOJOE
Drama istorica de actiune de SOGO ISHII
Cast: TADANOBU ASANO, DAISUKE RYU
Productie Japonia, 2000
SINOPSIS

Kyoto, secolul 12 – o capitala devastata de haos si comflicte. Doi rivali karmici cu puteri supranaturale isi pun la intrecere toata inzestrarea lor fizica si psihica.
4.NHYANG
Drama istorica de IM KWON-TAEK
Cast:ZLEE HYO HUNG, CHO SEUNG-WOO
Competitie Oficiala Cannes, 2000
SINOPSIS
Corea, sfirsitul secolului 18. Mongryong, fiul guverantorului provinciei Namwon, se indragosteste de Chunhyang, frumoasa fiica a unei foste curtezane. Chemat la ordine in Seul, este nevoit sa plece impotriva vointei lui impreuna cu intreaga familie, promitindu-si sa trimita dupa iubita sa. Insa timpul trece, iar noul guvernator incepe sa-i faca avansuri tinerei. Cind se vede refuzat, o arunca in inchisoare. Singurul care o poate salva este Mongryong.
Tragindu-si seva din bogata si vibranta mostenire culturala a tarii sale, regizorul realizeaza o impresionanta poveste clasica despre pasiuni interzise, devotament si triumf al dragostei impotriva tuturor piedicilor.
5.IN THE MOOD FOR LOVE
Drama romantica de WONG KAR-WAI
Cast:MAGGIE CHEUNG, TONY LEUNG
Productie Hong Kong, 2000
HONG KONG FILM AWARD-12 NOMINALIZÃRI
BAFTA 2001 - NOMINALIZARE CEL MAI BUN FILM STRÃIN
CESAR 2001-CEL MAI BUN FILM STRÃIN

CANNES 2000-SELECTIE OFICIALÃ-CEL MAI BUN ACTOR, CEA MAI BUNÃ IMAGINE, CEL MAI BUN MONTAJ
SINOPSIS
Hong Kong, 1962. Un tinar redactor sef la un ziar local, Chow (Tony Leung) si sotia sa se muta in locuinta noua.
Astfel face cunostinta cu Li-Zhen (Maggie Cheung), o tinara femeie foarte frumoasa, care tocmai se mutase si ea impreuna cu sotul. Ea este secretara la o firma de export, iar sotul este reprezentantul unei firme japoneze, adica este plecat foarte des in calatorii de afaceri.Dat fiind ca si sotia lui Chow este des plecata de acasa, Chow incepe sa petreaca tot mai mult timp in compania lui Li- Zhen. Cei doi devin tot mai apropiati, pina ce descopera ca sotii lor sunt amanti. Din acest moment, totul se schimba…

Părerea ta

Spune-ţi părerea
alex_il_fenomeno pe 16 februarie 2014 18:30
Voi incerca sa gasesc si eu cateva din ele pentru a le urmari.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells