Fassbender, proiecte de viitor

de Ştefan Dobroiu în 3 Apr 2014
În curând, o mulţime de filme interesante cu noul favorit al Hollywood-ului

Ieri a împlinit 37 de ani şi ne-a reamintit cât de repede a devenit unul dintre cei mai cunoscuţi actori de la Hollywood. Michael Fassbender nu încetineşte deloc ritmul în următoarea perioadă, ba chiar plusează cu o mulţime de proiecte pline de potenţial.

L-am văzut la începutul anului în 12 ani de sclavie (şi multe voci de la Hollywood spun că Fassbender a fost cel mai interesant în supraapreciatul film al lui Steve McQueen recompensat cu cea mai râvnită statuetă la Oscarurile de anul acesta), dar îl vom mai revedea până la sfârşitul lui 2014.

O reîntâlnire cu Fassbender va avea loc în X-Men: Viitorul este trecut, revenirea lui Bryan Singer la universul X-Men, care l-a transformat într-un premergător al avalanşei de filme cu supereroi. Michael Fassbender îl interpretează din nou pe Magneto, imbatabilul mutant cu puteri telekinetice, dar interesant este faptul că personajul va fi interpretat şi de Ian McKellen, actorul din prima trilogie, căci noua producţie X-Men se bazează pe o aventură a mutanţilor ce îmbină evenimente din cele două prezenturi ale celor două trilogii.

Actorul a avut cronici bune la Sundance la începutul anului, cu filmul independent Frankie, iar anul trecut a terminat şi Slow West, un western despre un băiat de 17 ani (Kodi Smit-McPhee), care porneşte în căutarea iubitei sale în Vestul Sălbatic al deceniului 19. Fassbender îl interpretează pe companionul eroului, Silas Selleck, cei doi având parte de o mulţime de aventuri.

O nouă colaborare interesantă o are cu Terrence Malick, într-un proiect încă fără titlu aşteptat la toamnă. Povestea se învârte în jurul a două triunghiuri amoroase din lumea muzicală a oraşului Austin, iar Fassbender este înconjurat de nume unul şi unul ale Hollywood-ului, de la Christian Bale şi Cate Blanchett, la Ryan Gosling şi Natalie Portman.

Se spune că un actor nu este cu adevărat mare până când nu apare într-o franciză (nu suntem de acord, ba chiar credem că francizele ucid cinema-ul încetul cu încetul), iar Fassbender o să aibă o şansă de intrare în acest râvnit cerc al actorilor de categorie A cu Assassin's Creed, în care ar trebui să-l interpreteze, pentru o premieră în 2015 sau 2016, pe Desmond Miles, un barman prins de o corporaţie şi forţat, cu ajutorul unei maşini, să reactiveze vechi reîncarnări ale sufletului său pentru a fura artefacte din diverse perioade ale istoriei. Puţine sunt ecranizările după jocuri video mai aşteptate decât cea după Assassin's Creed, un proiect amânat de multe ori care sperăm să vadă cât mai curând lumina ecranului.

Poate că Assassin's Creed nu-i va da nicio şansă la Oscaruri, dar Fassbender nu pierde din vedere nici trofeele. Acum filmează la Macbeth, proiect inspirat de piesa omonimă a lui Shakespeare. Actorul interpretează rolul titular, cu Marion Cotillard în cel al ambiţioasei Lady Macbeth, cea care îşi împinge soţul să uneltească împotriva regelui său.

Zvonurile sugerează că Prometheus 2, în care Fassbender va relua rolul androidului David, ar apărea în 2016, dar până atunci îl vom vedea pe actor în rolul romancierului Thomas Wolfe în Genius. Filmul biografic explorează viaţa editorului Max Perkins (Colin Firth), cel care a coordonat publicarea operelor unora dintre cei mai cunoscuţi autori ai secolului 20, printre care Ernest Hemingway şi F. Scott Fitzgerald.

Exploreaza subiecte similare:

Michael Fassbender, X-Men: Days of Future Past, Assassin's Creed, Terrence Malick, Prometheus 2

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
AndreBlack pe 3 aprilie 2014 12:27
Devine din ce in ce mai bun cu fiecare film .
cristi23 pe 3 aprilie 2014 20:32
bravo lui........e un actor foarte bun, merita roluri mari......
AeroX pe 4 aprilie 2014 19:21
Francizele nu ucid cinema-ul, doar se scot bani buni. Voiati sa ziceti ca altceva se distruge. Un actor nu e mare, ci mai cunoscut, cand joaca si intr-o franciza.
alex_il_fenomeno pe 9 iunie 2014 21:19
Un actor in plina ascensiune, ce merita urmarit!

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells