Exotica Freida Pinto

de Gloria Sauciuc în 4 Aug 2011

Dacă vă era dor de exotica Freida Pinto, frumoasa indiancă din Slumdog Millionaire, ei bine - o voţi vedea pe marele ecran din 12 august, alături de James Franco, în Planeta Maimuţelor: Invazia. Luna noiembrie ne-o va aduce din nou pe marele ecran în Immortals/Nemuritorii 3D: Războiul Zeilor. Chiar dacă rolul din Slumdog a consacrat-o, cel mai dificil şi dramatic personaj pe care l-a avut de adus la lumină este Miral, din filmul lui Julian Schnabel, selecţionat anul trecut în competiţia pentru Leul de Aur, la Veneţia. Actriţa i-a atras atenţia şi lui Woody Allen, care a făcut din ea obiectul tuturor dorinţelor în Vei întâlni străinul din visele tale. 

Să vedem, în continuare, care este povestea actriţei.

Înainte de apariţia în filmul Slumdog Millionaire, Pinto a prezentat emisiunea de călătorii "Full Circle" în engleză, între 2006 şi 2008. Pinto a mai colaborat cu mai multe televiziuni, apărând în reclame pentru mărci ca Wrigley's Chewing Gum, Skoda, Vodafone India, Airtel şi DeBeers. Pinto a activat ca model timp de patru ani, apărând în multe show-uri de modă şi pe coperte de reviste. A învăţat arta actoriei la Barry John's Acting Studio în Andheri. După şase luni de probe cu Danny Boyle a fost selectată pentru a apărea în film. Născută pe 18 octombrie 1984, a câştigat la doar 24 de ani,"Screen Actors Guild Award" pentru performanţa extraordinară în film şi a fost nominalizată la premiile BAFTĂ pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.
 
Freida Pinto s-a născut în Mumbai, mama ei - Sylvia Pinto - fiind director la liceul St. John's Universal şi tatăl - Frederick Pinto - manager de sucursală la banca din Baroda. Se pare că strămoşii ei sunt de origine portugheză, ceea ce explică şi numele de familie: Pinto. Sora ei mai mare, Sharon Pinto, e producător asociat la canalul de ştiri NDTV. 
 
Pinto a studiat la Carmel, St. Joseph School în Malad şi a obţinut licenţa în "Literatură Engleză" la St. Xavier's College în Mumbai. Cunoaşte diferite stiluri de dansuri tradiţionale indiene şi salsa.


Afișează:
1 din 5
Freida Pinto este Latika în Slumdog Millionaire (2008)

Rolul care îi aduce consacrarea. Ea este prietena din copilărie a lui Jamal, un puşti crescut pe străzile Bombay-ului, ce participă la varianta indiană a concursului de cultură generală "Vrei să fii milionar?" şi câştigă 20 milioane de dolari. Fără educaţie, "vagabondul" răspunde corect la întrebare după întrebare, făcând organizatorii concursului să-l suspecteze că trişează. Este puştiul un geniu? Are noroc? Sau este vorba de destin? 

Părerea ta

Spune-ţi părerea
xerses pe 4 august 2011 14:23
Cred ca va fi la fel de buna si in Rise of the Planet of the Apes cum a fost in Vagabondul milionar.Nu am vazut Miral, dar sper sa o vad si in aceste 2 filme.
Crist11 pe 4 august 2011 15:16
Sper sa faca o treaba buna, mai ales ca filmul il astept cu nerabdare.
Bayard pe 4 august 2011 18:33
Am vazut-o doar in Slumdog Millionaire.... presupun ca filmele astea 2 noi sunt sansa ei sa aiba o cariera cu adevarat mare..... in filmul indian nu m-a impresionat cu nimic, dar a si avut un rol foarte mic.
alex_il_fenomeno pe 5 august 2011 12:00
a ajuns departe , si sper sa nu se opreasca aici !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells