Excelentul Broadchurch

de Ştefan Dobroiu în 3 Iul 2013
Află totul despre serialul care a înnebunit Marea Britanie!

Serialul transmis de canalul britanic ITV în martie şi în aprilie a fost achiziţionat recent de BBC America pentru o difuzare pe cea mai promovată piaţă TV din lume. Nici nu este de mirare, căci serialul poliţist a avut parte de o popularitate extraordinară în Marea Britanie, ultimul episod fiind vizionat de mai bine de zece milioane de spectatori.

Cu o ofertă dominată de seriale americane, ne bucurăm că producţii de televiziune realizate în alte părţi de pe glob se bucură de succes internaţional. Zilele trecute Cinemagia povestea despre Top of the Lake, iar acum laudă intensul Broadchurch, cu David Tennant şi Olivia Colman în rolurile a doi detectivi care trebuie să descopere ucigaşul unui băiat de 11 ani dintr-un pitoresc orăşel de coastă. Serialul reuşeşte ceea ce puţine filme poliţiste reuşesc: să intrige, să captiveze, să surprindă şi să emoţioneze.

Totul începe într-o dimineaţă de luni, când poliţista Ellie Miller (extraordinara Olivia Colman) se întoarce la birou după şase luni de concediu maternal. Ea se aşteaptă să primească postul de detectiv al micii secţii de poliţie din oraş, dar află că în locul ei a fost preferat Alec Hardy (David Tennant), retras în liniştitul Broadchurch după un scandal în carieră. Amândoi detectivii intră în vizorul întregii comunităţi când pe plaja din oraş este găsit cadavrul lui Danny Latimer, un puşti de 11 ani.

Timp de opt episoade Broadchurch a avut o audienţă de peste opt milioane de spectatori, devenind unul dintre cele mai de succes seriale britanice din ultimul deceniu. Deşi la sfârşit aflăm identitatea ucigaşului şi cazul este rezolvat, succesul a făcut producătorii să anunţe că serialul va avea parte de un al doilea sezon, aşa cum s-a întâmplat şi cu The Killing, celebra producţie de televiziune difuzată de canalul american AMC cu care Broadchurch a fost imediat comparat.

Cu personaje vii şi cu atmosfera de mic oraş de provincie în care toată lumea cunoaşte pe toată lumea, Broadchurch construieşte misterul cu remarcabil de puţine resurse. În centrul atenţiei este Hardy, cu obsesia lui se rezolve cazul după ce o neglijenţă anterioară din cariera sa a făcut un criminal să scape de o condamnare. Pentru Hardy toţi cei din jur sunt suspecţi, poziţie pe care Ellie nu o împărtăşeşte deloc: Beth, mama băiatului ucis, este cea mai bună prietenă a ei, în timp ce fiul ei a fost cel mai bun prieten al lui. Pentru poliţistă va fi extrem de greu să facă abstracţie de tot ce ştie despre cei din jur, considerându-i pe toţi, până la proba contrarie, posibili suspecţi. Este una dintre sursele de conflict cele mai convingătoare din Broadchurch.

Ca într-un roman de Agatha Christie, multe sunt personajele spre care scenariştii îndreaptă bănuielile spectatorilor, dar dezvăluirea din final îi va surprinde pe mulţi, iar motivul nu priveşte doar identitatea ucigaşului, ci şi motivaţia sa.

Un serial obligatoriu de văzut.

Exploreaza subiecte similare:

David Tennant, Olivia Colman, The Killing, Broadchurch

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
SorynEL pe 3 iulie 2013 14:07
Dacă tot recomandaţi seriale, care sunt şi foarte bune de altfel (Broadchurch, Orphan Black), de ce nu le adăugaţi şi în baza de date ?
SorynEL pe 3 iulie 2013 16:54
Cineva a fost pe fază, au apărut şi serialele. :)
anahi44 pe 3 iulie 2013 18:48
Dar ce tot este cu explozia asta de seriale politiste... M.am saturat, peste tot numai asa ceva se face sau mai nou se adapteaza orice carte SF sau drama. Deabea se mai gasesc seriale originale sau altceva care sa nu implice crime sau rapiri...
cinemascope pe 3 iulie 2013 23:14
tot incerc sa-i anunt pe forum de seriale/mini serii precum acesta, dar doar cu anuntatul raman. why do i bother.
Bayard pe 3 iulie 2013 23:25
Si cum sugerati sa vedem serialul asta?? :) incurajati torrentele? :))
cinemascope pe 3 iulie 2013 23:49
online, direct pe bbc/e4/orice alt canal pe care se difuzeaza :)
xerses pe 4 iulie 2013 09:23
Cam multe seriale politiste.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells