Câştigătorii IPIFF 2015

de Cinemagia în 21 Dec 2015
Timp de trei zile cinefilii din Bucureşti au avut avea ocazia să vizioneze la Cinemateca Eforie cele mai noi premiere indie ale producătorilor de film independenţi

Uniunea Producătorilor de Film şi Audiovizual din România - Patronatul Societăţilor de Producţie din Cinematografie şi Televiziune cu sprijinul Centrului Naţonal al Cinematografiei şi al Arhivei Naţionale de Film – Cinemateca Româna a organizat între 17-19 decembrie 2015 cea de-a zecea ediţie a IPIFF - IPIFF - Festivalul Indie al Producătorilor de Film Independeţi.

Timp de trei zile cinefilii din Bucureşti au avut avea ocazia să vizioneze la Cinemateca Eforie cele mai noi premiere indie ale producătorilor de film independenţi, filme de lung şi scurt metraj (producţii Indie fără sprijin financiar din partea CNC), precum şi o serie de scurt metraje ale Şcolilor de Film.

IPIFF – Locul de întâlnire al Filmelor Indie.

Juriul a decis sâmbătă seara unde vor merge Trofeele IPIFF 2015. Filmele câştigătoare din acest an sunt:

Trofeul IPIFF 2015 pentru Cea mai bună producţie Indie de Film de lung metraj Ficțiune: Bucureşti NonStop (Regia: Dan Chişu).
Motivaţia juriului: Se acordă vârfului de lance al filmului indie românesc – Dan Chişu – pentru cel mai emoţionant şi mai complex film al său, care reuşeşte să jongleze cu virtuozitate poveşti de viaţă şi caractere memorabile. O menţiune specială pentru excelenta distribuţie din film.

Trofeul IPIFF 2015 pentru Cea mai bună producție Indie de Film de lung metraj Documentar: Aliyah DaDa (Regia: Oana Giurgiu).
Motivaţia juriului: Pentru imensa muncă de documentare investită care a dus la realizarea unei veritabile fresce şi un adevărat document. Pentru curajul şi tenacitatea de a aborda un astfel de subiect dintr-o poziţie echidistantă.

Trofeul IPIFF 2015 pentru Cea mai bună producţie Indie de Film de scurt metraj Ficțiune: Ramona (Regia: Andrei Creţulescu).
Motivaţia juriului: Pentru o excelentă si epatantă mostră de film de gen care se vede la fel de bine pe un ecran de la Cannes, dar şi pe un ecran de la IPIFF.

Mențiunea specială a juriului IPIFF 2015 - Film de scurt metraj ficțiune: Nu există-n lumea asta (Regia: Andreea Vălean).
Motivaţia juriului: Pentru un film la fel de viu şi spumos ca o manea de care nu poţi scăpa.

Trofeul IPIFF 2015 pentru Debut – lung metraj: Lumea e a mea (Regia: Nicolae Constantin Tanase).
Motivaţia juriului: Pentru un debut realizat cu siguranţa şi maturitatea unui cineast deja consacrat care îşi propune să oglindească cu naturaleţe lumea adolescenţilor de azi, reuşind să facă din nişte neprofesionişti personaje credibile.

Trofeul IPIFF 2015 pentru Cel mai bun film studențesc: Black Friday (Regia: Roxana Stroe, producţie UNATC).
Motivaţia juriului: Pentru umorul negru, inventivitate şi prospeţimea discursului.

Poze cu castigatorii pot fi gasite pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/Festivalul-INDIE-IPIFF-108268676012715/

 

Exploreaza subiecte similare:

Bucureşti NonStop, Aliyah DaDa, Ramona, Nu există-n lumea asta, Lumea e a mea

Alte știri din cinema

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells