Câştigătorii CNC 2014

de Ştefan Dobroiu în 2 Oct 2014
Călin Peter Netzer primeşte cel mai consistent ajutor financiar

După o lună de amânări şi tergiversări, Centrul Naţional al Cinematografiei (CNC) a publicat în sfârşit lista câştigătorilor celei mai recente sesiuni a concursului de scenarii. Lider în lista câştigătorilor la lungmetraj de ficţiune este Ana, mon amour, primul proiect dezvoltat de Călin Peter Netzer după obţinerea Ursului de Aur cu Poziţia copilului. AICI mai multe detalii despre Ana, mon amour. Proiectul a fost finanţat cu 1,59 milioane de lei.

Cristina Iacob a câştigat cu cel de-al treilea film al ei, Cum să te măriţi în trei zile, care ar putea fi un sequel al succesului de casă #Selfie. Proiectul a câştigat 1,19 milioane din totalul de 15 milioane pus la bătaie la această ediţie a concursului. Iulia Rugină este şi ea pe lista câştigătorilor, cu 1,09 milioane primiţi pentru Breaking News, ca şi Jesus del Cerro a rimit 900.000 de lei pentru Uruguay. Vizita, de Stere Gulea, Cine a ucis Crăciunul, de Dumitru Tănase, Bătrâneţe fără tinereţe, de Corneliu Gheorghiţă, şi Aniversarea, de Dan Chişu, completează lista celor opt câştigători la categoria lungmetraj ficţiune.

La debut în lungmetraj şapte regizori au primit între 340.000 şi 600.000 de lei, sume ce par derizorii în comparaţie cu un buget de film care se ridică la sume de şase-zece ori mai mari. Au câştigat Mihaela Popescu (6PM), Mircea Nestor (Greşeala), Liviu Săndulescu (Moartea lui Cărturan), Dorian Boguţă (Urma), Cristian Iftime (Mariţa), Homus Baraganus (Dragoş Buliga) şi Anton Groves (Unde este Sofia?).

La categoria documentar domină Giuseppe Tornatore, unul dintre cei mai celebri regizori italieni, cooptat de compania de producţie Mandragora Movies pentru realizarea proiectului Dincolo de muzică. La categoria animaţie cea mai mare sumă a obţinut-o proiectul Telefonul, în regia Ancăi Damian.

Exploreaza subiecte similare:

Călin Peter Netzer

Alte știri din cinema

Armie Hammer ar putea fi noul Batman

Noile aventuri ale Cavalerului Negru vor ajunge în cinematografe în 2021

Trailer-ul lui Frozen II a devenit cel mai vizionat din istorie din categoria filmelor de animaţie

Animaţia se lansează în cinematografele noastre pe 22 noiembrie

Ursul de Aur a fost câştigat anul acesta de pelicula Synonymes

Filmul românesc Monştri. a obţinut la Festivalului de Film de la Berlin premiul publicului

Filmul „Monștri.” câștigă premiul cititorilor cotidianului german Tagesspiegel

Va rula pe marile noastre ecrane din toamna anului 2019

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells