Batman, la a 75-a aniversare

de Cristina Grigore în 28 Mar 2014
Warner Bros şi DC Comics prezintă logo-ul de sărbătoare al personajului creat de Bill Finger şi Bob Kane

Supereroul de legendă creat de artistul grafic Bob Kane şi scriitorul de benzi desenate Bill Finger va fi celebrat anul acesta, la cea de-a 75-a aniversare, printr-o serie de evenimente şi lansări, anunţate în parte de către companiile DC Comics şi Warner Bros.. Dintre acestea face parte şi logo-ul aniversar Batman, preluat şi de cei de la DigitalSpy.com.

Ziua de 23 iulie a fost desemnată ,,Ziua Batman”, iar în cadrul convenţiei Comic-Con din San Diego va fi prezentată şi o expoziţie cu lucrări ale artiştilor contemporani inspirate de aventurile şi înfăţişarea supereroului. Distribuitorii de benzi desenate vor lansa în aprilie noua serie Batman Eternal, însă cei de la DC Entertainment au pregătit fanilor şi o revistă Batman gratuită, realizată special pentru evenimentul aniversar. Mai multe noutăţi legate de sărbătorirea unuia dintre cei mai populari supereroi ai lumii vor putea fi găsite, începând de azi, pe site-ul Batman75.com.

,,Batman este o achiziţie nemaipomenit de importantă ce atrage o multitudine de generaţii, în toate domeniile de afaceri ale studioului, aşa că celebrăm cu bucurie acest moment aniversar marcant”, a spus preşedintele Warner Bros., Kevin Tsujihara.

,,De la filme de miliarde de dolari la producţii TV, entertainment pentru acasă, jocuri video şi tot felul de alte produse de consum, Cavalerul Negru continuă să rezoneze cu publicul din întreaga lume şi merită cu siguranţă un loc de seamă în cultura pop globală”, a mai declarat acesta.

Personajul Batman a apărut pentru prima dată în 27 al revistei de benzi desenate Detective Comics din 30 martie 1939.

Exploreaza subiecte similare:

Bob Kane, Bill Finger

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
cristi23 pe 28 martie 2014 12:38
BATMAN merita respectul nostru ,al tuturor........
Cravan pe 28 martie 2014 17:29
Bob Kane si Bill Finger merita tot respectul nostru pentru ca ei sunt cei care au creat legenda cavalerului negru.
AugustyneX pe 28 martie 2014 16:39
BATMAN MERITA TOT RESPECTUL. JOS PALARIA!!!
alex_il_fenomeno pe 28 mai 2014 19:56
Foarte frumos! La multi ani, cu intarzierile de rigoare.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells