Allegiant, captivant

de Gloria Sauciuc în 10 Mar 2016
SF-ul se lansează în România pe 11 martie 2016, cu o săptămâna înainte de premiera oficială din SUA

Allegiant, lansat în România cu o săptămâna înainte de premiera oficială a filmului în Statele Unite ale Americii și cu bilete puse deja în vânzare la noi, a avut miercuri seară vizionarea de presă. A treia parte după Divergent și Insurgent este și cea mai reușită. Dacă premisa primului film era implauzibilă - existența Facțiunilor doar pe baza diferențelor de personalitate a membrilor ei (Erudiți, Neînfricați etc.), Allegiant oferă un punct de reper în istorie și în politic. Am apreciat  că Allegiant, dincolo de acțiunea consistență, ce ne va ține încordați până la final,  nu se eschivează nici de la a ține publicului său un discurs civic - despre cum trebuie să fie cineva care luptă pentru drepturile sale, despre cum trebuie condus un stat.

Există tema orwelliană a forțelor care răstoarnă o dictatură pentru a o înlocui cu alta, deci există o tematică civică pe lângă cea etică, din primele filme. După răsturnarea regimului instaurat de Jenine (Kate Winslet), adepta Facțiunilor, un regim nou se instaurează, condus de Evelyn (Naomi Watts), până în acel moment un outsider. Dar noul regim nu e cu nimic mai bun decât anteriorul, se replică formula pe care o întâlneam și în ultimul capitol din Jocurile Foamei, în care preşedintele Alma Coin (Julianne Moore) pare - odată ajunsă la putere - o amenințare pentru libertate, chiar mai mare decât a fost Snow.

Cu un simplu click pe butonul „Cumpără bilet” alăturat, puteți achiziționa chiar acum bilete la Grand Cinema & More (Băneasa Shopping City), Movieplex Cinema Plaza (Plaza Romania) sau Cine Grand, Auchan Titan, prima proiecție fiind programată joi, 10 martie.

Allegiant e de apreciat pentru această preocupare politică, civică, dincolo de aventurile protagoniștilor - un grup de tineri puși să se lupte pe viață și pe moarte, în contextul unui viitor distopic. Există aceleași locuri comune cu filme pe aceeași temă, precum Jocurile foamei, Maze Runner sau Al 5lea val: un peisaj de fallout, o societate care se vrea perfectă dar care ascunde un rău mai mare, protagoniști adolescenți care trebuie să facă alegeri dificile.

Cât privește scenografia, există toate ingredientele pentru a crea imaginea unui viitor distopic, gadgeturile și device-urile sunt impresionante, chiar dacă nu neapărat inovatoare.

Naomi Watts face din liderul Evelyn un conducător cu propriile îndoieli și vulnerabilități, Theo James în continuare în rolul lui Four, o forță pe ecran, iar Shailene Woodley reușește să mai scape de mimica de genul „mi-e tot una” în rolul protagonistei Tris.

Distribuit de Freeman Entertainment, filmul ,„Allegiant” are la bază best seller-ul omonim semnat de Veronica Roth şi reprezintă cea de-a treia parte a seriei „Divergent”, ce va continua cu un al patrulea film.

Exploreaza subiecte similare:

The Divergent Series: Allegiant

Alte știri din cinema

Sezonul 2 al Shadow and Bone, popularul serial fantasy, a fost deja scris, confirmă producătorul

Primul sezon din Shadow and Bone este acum disponibil în streaming pe Netflix

John Wick: Chapter 4 îl cooptează pe actorul din It, Bill Skarsgård

Posibilul subiect al filmului - John Wick (Keanu Reeves), doritor să se răzbune pe Winston (Ian McShane) pentru trădare

Megan Fox, agent FBI pe urmele personajului jucat de Machine Gun Kelly

În primul trailer-ul de la Midnight in the Switchgrass vedem că nu e vorba de un film romantic

KINOdiseea ALTFEL în iunie, la Bucureşti

În prioada 19-20 iunie, la Bucureşti, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2020, la Opera Comică pentru Copii

Părerea ta

Spune-ţi părerea
spartacus pe 11 martie 2016 12:40
Sper ca ultima parte sa fie cu adevarat mai buna decit cele precedente si nu un fiasco cum a fost ultimul film din seria ”Jocurile Foamei” (cel putin pt mine)...
Slightly pe 11 martie 2016 12:56
Ce prostie de film ! Chiar atat de josnica e mediocritatea in randul adolescentilor din prezent ?
bogyvaly pe 11 martie 2016 13:17
? ai folosit cateva cuvinte impozante care nu au sens in aceeasi propozitie pentru a te diferentia? Nu ai reusit decat sa pari chiar submediocru :))
DarkRazor pe 11 martie 2016 14:05
bogyvaly, e o panarama de film. Tu esti cel submediocru daca ii iei apararea.
DarkRazor pe 11 martie 2016 14:12
Deci filmul asta este exact pentru fetitele de 12-13 ani, nu este deloc captivant, intreaga serie e o prostie fara sens cu aceleasi asemanari stupide din alte serii groaznice ( Hunger Games, Maze Runner). Dar e un mijloc bun de a face pe bani de pe urma prostiei adolescentilor si copiiilor din ziua de azi. La fel ca Disney.
Phantom_sub pe 12 martie 2016 00:00
Ma, sincer sa fiu, nici mie nu mai mi-a placut. Dar am pus asta pe seama oboselii de la munca... Parca mai mult mi-a placut maze runner 2.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells