A murit Tina Turner

de Ştefan Dobroiu în 24 Mai 2023
Câştigătoarea a opt premii Grammy avea 83 de ani

Una dintre marile dive ale muzicii, Tina Turner, s-a stins din viaţă miercuri. "Tina Turner, 'regina rock'n'roll-ului' a murit în pace astăzi, după o lungă suferinţă, la vârsta de 83 de ani, în casa ei din Kusnacht, în apropiere de oraşul elveţian Zurich. Lumea pierde o legendă a muzicii şi un model de urmat", au comunicat reprezentanţii lui Turner într-un comunicat citat de publicaţia Variety.

Cunoscută iniţial ca parte a unui duo alături de soţul ei, Ike, Turner a devenit cu adevărat celebră în 1984, când albumul Private Dancer s-a vândut în cinci milioane de exemplare şi a câştigat ulterior patru premii Grammy. În anii '80 şi '90 era una dintre cele mai recognoscibile voci din showbiz, cucerind topurile cu melodii precum The Best, We Don't Need Another Hero şi GoldenEye.

De-a lungul carierei albumele sale s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare, iar în 1988 un concert al ei din turneul Break Every Rule World Tour a devenit concertul cu cel mai numeros public din istorie, 180.000 de persoane venind să se bucure de prezenţa ei electrică de pe scenă.

Tina Turner a jucat în două filme: Tommy (1975) şi mult mai cunoscutul Mad Max Beyond Thunderdome, în care joacă rolul antagonistei Aunty Entity (foto). Pe coloana sonoră a acestui action regizat de George Miller, Turner interpretează hitul We Don't Need Another Hero.

Exploreaza subiecte similare:

Tina Turner, Mad Max Beyond Thunderdome, Tommy

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells