A murit Bud Spencer, comisarul “Piedone”

de Cristina Grigore în 28 Iun 2016
Legenda comediilor de acţiune avea 86 de ani

Cunoscut la noi mai ales datorită filmelor din seria “Piedone”, actorul Bud Spencer (născut Carlo Pedersoli) a încetat din viaţă ieri după-amiază, la 86 de ani, relatează cotidianul La Stampa. Starul a suferit, în ultimii ani, câteva atacuri cerebrale, ce au generat în presă şi mediul online numeroase anunţuri false despre moartea sa. De această dată, din păcate, ştirea s-a dovedit a fi una reală, confirmată de unul din fii actorului, pe Facebook: “Tata a trecut dincolo senin, la ora 18.15. Nu a suferit, ne-a avut pe toţi aproape iar ultimul său cuvânt a fost ‘Mulţumesc’”.

Carlo Pedersoli s-a născut la Napoli, pe 31 octombrie 1929. Înainte să devină actor a fost înotător olimpic. După primele roluri din anii ’50, îl întâlneşte pe cel care avea să îi devină coleg de platou pentru mai bine de 20 de producţii – Mario Girotti, pe numele de scenă Terence Hill. S-au cunoscut pe platourile de filmare ale peliculei Hannibal (1959) şi i-a legat o prietenie pe viaţă.

„Uriaşul blând al cinematografiei”, cum era supranumit, a marcat istoria filmului printr-o serie celebră de spaghetti western, dar şi comedii de acţiune, printre care Dumnezeu iartă, eu, nu (1967), Aur și circ (1969), Mi se spune Trinity (1970),  Corsarul Negru (1971), Piedone, comisarul fără armă (1973), Comisarul Piedone la Hong-Kong (1975), Doi superpolițiști (1976), I se spunea Buldozerul (1978), Piedone africanul (1978), Par și impar (1978), Un șerif extraterestru (1979), Piedone în Egipt (1979), Toate mi se întâmplă numai mie (1980), Detectiv cu greutate (1993).

A fost căsătorit, din 1960, cu Maria Amato (fiica unui renumit producător italian) şi a avut trei copii: Giuseppe (1961), Christine (1962) şi Diamante (1972).

„Cred că există viaţă după moarte. Sunt 85 de ani de când sunt curios să văd ce este dincolo. Dacă nu va urma nimic după ce-mi voi da ultima suflare, mă voi enerva cumplit.”, declara, în toamna lui 2014, actorul. 

Exploreaza subiecte similare:

Bud Spencer, actor, Dio perdona... Io no!, La collina degli stivali, Il corsaro nero, Piedone lo sbirro, I due superpiedi quasi piatti, Piedone l'africano, Piedone d'Egitto, Chissà perché... capitano tutte a me

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Slightly pe 28 iunie 2016 11:55
Urmaream filmele cu Piedone pe Rai Uno sau Due si Italia 1 cand eram in scoala generala , impreuna cu tata si frate-meu pe un TV alb-negru Sirius . Asta era prin anii 92-95 . Radeam de ma spargeam, am petrecut clipe frumoase privind filmele lui. Sper sa-ti gasesti linistea si sa fii bucuros acolo unde esti acum.

p.s : nu imi place sa mananc rahat cu englezisme si sa zic "RIP" . Sunt roman pur sange nu corcitura cu englez.

EUGEN.VIDEO pe 28 iunie 2016 13:29
Toata viata mea m-a facut sa rad...azi m-a facut sa plang...
mihai_barbu pe 28 iunie 2016 14:41
R.I.P. Comisare. Clar ca "Piedone" il stiu probabil toti am vazut un film recent cu el The Five Man Army nu interpreteaza rolul lui Piedone da joaca bine pacat Dumnezeul sa-l ierte
Sorin87 pe 28 iunie 2016 17:11
Sa-i fie tarana usoara, foarte bun actor de comedie
Manusa pe 28 iunie 2016 21:39
Odihneasca-se in pace ! A fost unul dintre actorii mei preferati, si am vazut si revazut filmele in care a jucat cu mare placere de fiecare data, si bineinteles ca le voi revedea, prin aceste filme el va ramane mereu cu noi.
xerses pe 28 iunie 2016 21:50
Dumnezeu sa-l odihneasca ! A fost un actor ce a bucurat multe suflete de copii si pe parintii acestora...
Theodor2011 pe 29 iunie 2016 00:16
Dumnezeu sa-l odihneasca ! O veste trista.
alex_il_fenomeno pe 3 ianuarie 2022 00:05
Dumnezeu sa il ierte... actor genial pentru genul sau, comedii cu multa actiune, stiu ca era un deliciu sa il urmaresc in copilarie.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells