Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Premii, festivaluri

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21 Jul 2008, 19:07   #1
Pashpix
Guru
 
Pashpix
 
Join Date: Apr 2007
Posts: 559
"IPIFF 2008"

"Restul e tãcere", în regia lui Nae Caranfil, a primit Trofeul Mãrii Negre la IPIFF 2008

Filmul Restul e tãcere, în regia lui Nae Caranfil a primit marele premiu pentru lung metraj, Trofeul Mãrii Negre, la cea de-a treia ediþie a Festivalului Internaþional al Producãtorilor de Film Independenþi – IPIFF 2008, desfãºurat la Constanþa, transmite corespondentul NewsIn.

Gala decernãrii premiilor a avut loc, sâmbãtã seara, la Teatrul Naþional din Constanþa, iar gazda evenimentului a fost actriþa Maia Morgenstern. Spectatorii prezenþi au putut viziona ºi filmele de scurt metraj premiate la aceastã ediþie a IPIFF 2008.

Marele Premiu pentru lung metraj, Trofeul Mãrii Negre, a fost înmânat de directorul Centrului Naþional al Cinematografiei, Eugen ªerbãnescu, premiul pentru Restul e tãcere, în regia lui Nae Caranfil, fiind oferit producãtorului acestui film, Cristian Comeagã.

Trofeul Mãrii Negre pentru film de animaþie a fost acordat filmului Danseazã cu Diavolul / Dance with the Devil (Germania 2008, r. Viola Baier), iar Trofeul Mãrii Negre pentru cea mai bunã imagine a ajuns la Pãtru Pãunescu pentru filmul Scurtã revedere. Trofeul Mãrii Negre pentru cel mai bun scenariu a fost obþinut de Carola Diekmann, pentru filmul Landgang (Germania 2007), cel pentru cea mai bunã regie Ivanei Mladenovic, pentru filmul Milkyway, iar trofeul Mãrii Negre pentru cel mai bun film a fost acordat lui Vlad Feneºan – regizor pentru filmul Scurtã revedere.

La competiþia de scurt metraj ficþiune, trofeul Mãrii Negre pentru cel mai bun film de ficþiune a fost acordat producãtorilor An Larssen ºi Ief Stuyvaert pentru filmul A Day In A Life (Belgia 2007, r. Nicolas Daenens) ºi lui Vivi Drãgan Vasile - producãtor, pentru filmul La drumul mare (România 2007, r. Gabriel Sârbu).

La competiþia de lung metraj, trofeul Mãrii Negre pentru cel mai bun film documentar a ajuns la Thomas Ciulei, producãtor pentru filmul Podul de Flori, iar marele premiu IPIFF 2008, trofeul Mãrii Negre pentru cel mai bun film de lung metraj de ficþiune a fost acordat de juriu lui Cristian Comeagã, producãtor pentru filmul Restul e tãcere.

Premiul Criticii a fost obþinut de Radu Gabrea, producãtor, pentru filmul Cãutându-l pe Schwartz: România! România! Partea a doua, premiul Consiliului Judeþean Constanþa a fost acordat lui ªtefan Stuckert, producãtor, pentru filmul Medium Rare, premiul publicului lui Sergiu Nicolaescu, regizor pentru filmul Supravieþuitorul, iar premiul de excelenþã pentru contribuþia adusã la filmul românesc a fost dat lui Andrei Blaier.

La finalul Galei de decernare a premiilor, organizatorul festivalului, Cristian Zgabercea a anunþat, cã, de anul viitor va mai exista în judeþul Constanþa un nou festival, dedicat filmelor studenþeºti.

A treia ediþie a Festivalului Internaþional al Producãtorilor de Film Independenþi -IPIFF 2008 s-a desfãºurat, între 14-20 iulie, în Constanþa ºi Mamaia. IPIFF 2008 a fost organizat de Consiliul Judeþean Constanþa ºi produs de Uniunea Producãtorilor de Film ºi Audiovizual din România - UPFAR cu sprijinul Centrului Naþional al Cinematografiei.
Pashpix is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:45.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells