Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 09 Nov 2005, 23:14   #1
ArsDeViu
Veteran

ArsDeViu

Send a message via Yahoo to ArsDeViu
Remake-uri, o idee buna?

Acum cateva zile in urma am citit ca mintile stralucite de la Hollywood vor sa faca un remake la Predator. John Cena (WWE) va juca rolul lui Arnie. Nu ii inteleg de ce vor sa strice bunatate de film. Ce ar putea sa aduca in plus?

Remake-uri dupa Amityville, Texas Chainsaw Massacre, Planet Of Apes, Dawn Of The Dead, sint cateva din cele care mi-au placut. Cred ca au fost facute cu cap, dar sa incerci sa aduci imbunatariti la filme ca "Predator" si mai nou "Robocop" e o greseala.

In p##@ m#@, in curand o sa se trezeasca vreun regizor ca vrea un remake la "Terminator".
ArsDeViu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Nov 2005, 06:57   #2
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

The Wild Bunch
Predator
Robocop

nu esti singurul care isi baga pula ... peste tot unde nimeresc criticii isi baga si ei la randul lor pula ...
Wild Bunch nu am vazut dar celelalte 2 sunt filme de referinta...
Old 10 Nov 2005, 10:23   #3
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
i read somewhere c-au vrut aia de la holivud sa faca un rimeic dupa "Casablanca", cu Ben Afleck si J-Lo in rolurile principale... great, mi-ar fii placut sa-l vad.

... this is what remake-ing is all about.
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Nov 2005, 10:29   #4
st3fan
Guru

st3fan

Send a message via Yahoo to st3fan
Sa faca remake-uri, dar nu dupa filme precum "Csablanca", "Predator" etc. etc.Sa se foloseasca de filme care nu au avut succes in trecu, dar care trateaza un subiect ce ar putea fi exploatat cu succes.What the f***? Sa nu mai faca deloc remake-uri, nu mai au scenaristii destula imaginatie sa vina cu ceva nou?
Old 10 Nov 2005, 11:27   #5
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by st3fan:
Sa faca remake-uri, dar nu dupa filme precum "Csablanca", "Predator" etc. etc.

as fi curios sa stiu ce drac' au in cap cei care gandesc rimeicu la Predator... adica nu e un film care discuta o problema intr-un mod care i-ar putea parea invechit, abscons, pretentios, poate, papatorului de popcorn cu pizza... doar e un sf! iar efectele is excelente.

totusi, in alte cazuri, cum ar fi fost si cel al peliculei Casablanca, un rimeic ar fi fost bun macar din perspectiva faptului ca ar fi readus in discutie clasicul lui Curtiz... si poate ca ar fi fost vazut alaturi de noua productie.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Nov 2005, 14:19   #6
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Sa se foloseasca de filme care nu au avut succes in trecu, dar care trateaza un subiect ce ar putea fi exploatat cu succes.
alooo! cine are chef de remake-uri la filme care nici macar nu au scartait ... remake-urile se fac la filmele bune ... adica se ia una bucata film reusit si il strica ei de dragul unui remake.
Old 10 Nov 2005, 15:07   #7
st3fan
Guru

st3fan

Originally Posted by Gaandalf:
adica se ia una bucata film reusit si il strica ei de dragul unui remake.
Da, din pacate asa se face...Dar de "War of the worlds" ce ziceti?Cine isi mai aminteste de varianta din anii '50 a lui Byron Haskin?Prea putini, "masa" nici nu stie ca cel de anul asta e remake dupa un film clasic.Sunt filme care nu ar trebui atinse si reactualizate(in sensul de recreate).Se reiau din motive economice, ca arta mai industriala ca cinematograful nu exista.(Se face iar un "Casanova" btw.)
Quote:
totusi, in alte cazuri, cum ar fi fost si cel al peliculei Casablanca, un rimeic ar fi fost bun macar din perspectiva faptului ca ar fi readus in discutie clasicul lui Curtiz... si poate ca ar fi fost vazut alaturi de noua productie.
Pai clasicul lui Curtiz revazut datorita unui film care ar avea toate sansele sa fie un mare :sick: ?A da, pentru comparatii intre cele doua...
Old 10 Nov 2005, 15:49   #8
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Da, din pacate asa se face...Dar de "War of the worlds" ce ziceti?Cine isi mai aminteste de varianta din anii '50 a lui Byron Haskin?Prea putini, "masa" nici nu stie ca cel de anul asta e remake dupa un film clasic.Sunt filme care nu ar trebui atinse si reactualizate(in sensul de recreate).Se reiau din motive economice, ca arta mai industriala ca cinematograful nu exista.
si nu numai ... cand aparuse War Of The Worlds la cinema pe net "plutea" o versiune recenta de mana a7a care tot asa punea accent pe personaje ... numai ca efectele erau de toaleta si fara actori din acelasi rang cu Tom Cruise, Tim Robbins si Dakota Fanning. Spielberg l-a facut mai spectaculos ...
-cat despre Casanovaa - e deja aberatie ... la Predator si Robocop am sa ma chiar enervez ... love those movies i still.
Old 10 Nov 2005, 16:40   #9
raptor
Leprechaun

raptor

.pe cand un remake la portocala mecanica?sau la fallen angels? sau la dacii? ce pacat ca filmele bune nu beneficiaza niciodata de remake-uri

http://www.youtube.com/watch?v=81bQJGafcjU
raptor is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Nov 2005, 19:01   #10
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Dom'le, ca s-o citez pe Obvious: "problema e aspectuoasä si are multe complexe".
Prin anii '70-'80, un C.D.C. (Caiet de Documentare Cinematograficä, cum edita A.C.I.N.-ul de pe-atunci, si se dädeau la cinematecä) era dedicat remake-urilor, si continea listele tuturor celor fäcute la zi (înduiosätor, sä vezi toate sirurile de "Mizerabilii", "Cei trei muschetari" si "Contele de Monte Cristo"... ).
Sigur, când e vorba e ecranizäri, lucrurile stau mai clar oarecum: fiecare remake este (sau ar trebui sä fie) o viziune nouä asupra cärtii (normal, vorbim despre cärti PROPRIU-ZISE, nu despre Terminatori si Indiene Jones scrise post-filmum). Categoria asta de remake-uri ar trebui sä fie discutatä aparte.
Problema se complicä o datä cu remake-urile fäcute strict dupä FILME (cu scenariu original, sau care ecranizaserä câte o scriiturä obscurä si neînsemnatä). Iar aici, din päcate, cele mai multe sunt redundante si proaste.
Intr-adevär, ce rost are sä refaci ACUM "Robocop" sau "Predator", când ele stau încä bine-mersi în picioare? Se väd ca si cum ar fi fost fäcute anu' trecut, nu acu' cinspe ani. Poate peste douäzeci-treizeci de ani, când probabil cinematograful va aräta cine stie cum, si marea masä a spectatorilor n-o sä mai reactioneze la "vechituri"...
Si pe urmä, mai avem si alte categorii, si alte cazuri...
"Casablanca"...? Indoi-m-as si n-am cui. Desi "vechi", indiscutabil, îl tine în picioare un inefabil greu de repetat. Sanse maxime sä iasä o frectie NUMAI pentru cine nu-i în stare sä-l perceapä pe cel original - adicä exact aceiasi spectatori care-l vor si uita pe-ästa nou în weekendu' viitor, când se duc la alt film.
"Casanova"? In fond, ar fi o ecranizare... Da, notoriile "Memorii" SE POT trata si altfel... Da' ce te faci, cu Fellini-n coastä? Päi nu te faci nimic, cä 90% din cine-o sä se uite n-a auzit de el.
Etc., etc... Sunt multe de spus. Oricum, e clar pentru toatä lumea cä bolesnita asta a remake-urilor care face präpäd de vreo zece-cinspe ani mai ceva ca gripa aviarä n-are treabä decât cu-o treabä: mälaiu' sä curgä!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Nov 2005, 06:55   #11
bellhop
Guru

bellhop

Originally Posted by raptor:
.pe cand un remake la portocala mecanica?sau la fallen angels? sau la dacii? ce pacat ca filmele bune nu beneficiaza niciodata de remake-uri

no need for remake, just remaster them!
m-am uitat recent la editie remasterata digital a ingerilor cazuti, o imagine de nu-ti vine sa crezi;
Old 11 Nov 2005, 08:13   #12
st3fan
Guru

st3fan

O da, ca bine zice bellhop!Am vazut de curand "Jeanne d'Arc" si "Dr. Caligari", o imagine de nota 10.Dar...banii curg de la reMAKE nu de la reMASTER.
Old 12 Nov 2005, 06:14   #13
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Originally Posted by bellhop:
no need for remake, just remaster them!
m-am uitat recent la editie remasterata digital a ingerilor cazuti, o imagine de nu-ti vine sa crezi;
si a mai avut acelasi impact ? nu stiu de ce dar parca n-as putea sa il vad all shiny & brand new ...

nu neaparat remake dar serial la Terminator cu events between T2 & T3 - is in the making ...
O da, ca bine zice bellhop!Am vazut de curand "Jeanne d'Arc" si "Dr. Caligari", o imagine de nota 10.Dar...banii curg de la reMAKE nu de la reMASTER.
curg si de la remastered ca omu vrea sa vad filmul in hi-def sau eventualele scene scoase la montaj ...
Old 14 Nov 2005, 04:51   #14
bellhop
Guru

bellhop

Originally Posted by Gaandalf:
.. nu stiu de ce dar parca n-as putea sa il vad all shiny & brand new

da' ca tu si acum asculti beatles pe casete si viniluri

satisfactia revederii unui film vechi intr-o versiune anamorfica poate fi si de alta natura decat cea proustiana, i.e. retrairea aceleiasi senzatii din trecut datorita unui stimul asociat, i.e. aceeasi versiune re-frecventata; adica poate sa-mi placa si in alt fel decat mi-a placut prima data..;

Quote:
curg si de la remastered ca omu vrea sa vad filmul in hi-def sau eventualele scene scoase la montaj ...

si asa cumpara consummerul cutiile cu DVD-uri shine and new ca sa aiba cu ce umple debaraua la urmatoarea revolutie digitala :lol:
Old 14 Nov 2005, 18:04   #15
st3fan
Guru

st3fan

Mergand pe principiul ca "inspiratiunea" e peste tot, se fac si rimeq-uri.Atata timp cat avem libertatea de a alege ce sa vizionam, e ok.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules