Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 27 Apr 2010, 14:58   #81
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Sah si nigga nu sunt sporturi extreme! De spanzuratoarea ati auzit? Sau de x si 0?
Revenind la topic...
De curand am revazut un film mai vechiut:" 21 grams".Benicio del Toro interpreta rolul unui fost puscarias....
A vazut cineva filmul asta? Astept parerea voastra despre el!
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Apr 2010, 15:06   #82
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Eram ironic aducind in discutie sahul and calling the man a nigga. Si ca sa fiu on topic: 21 Grams e un film ce te loveste drept in moalele capului, nu cred ca exista cinefil care se respecta sa nu-l fi vazut.

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Apr 2010, 16:06   #83
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

windom,orice om are lacune! dar, tot o ironie a fost si la mine gluma cu sporturile extreme...
deci, 21 grams zici ca te-a impresionat?
Old 27 Apr 2010, 16:47   #84
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Mie imi place titlul filmului. Si filmul mi-a placut destul de mult, dar l-am vazut o singura data cu destul de mult timp in urma si am uitat cea mai mare parte din el. Oricum, legat de titlu, mi-am adus aminte de profesoara de psihologie din toamna care intr-o discutie intre 6 ochi despre existenta lui Dumnezeu insista cam mult pe cele 21 de grame care s-a zice ca le pierdem cand murim, 21 de grame care ar reprezenta greutatea sufletului. Interesanta idee, improbabila cum ar fi ea, dar profesoara respectiva imi parea cam confuza in idei, cu atat mai grav cu cat are undeva intre 35-40 de ani si mai e si psiholog. In schimb credinta ei parea foarte puternica, la partea cu explicatul ii venea mai greu.

Last edited by Liviu- : 27 Apr 2010 at 16:49.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Apr 2010, 17:30   #85
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

pai,liviu, ce-ar fi sa-l downloadezi , te uiti la el si pe urma discutam?
Old 27 Apr 2010, 17:49   #86
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Eu un film cu un impact emotional extrem de puternic (il pot asemana cu La Stanza del Figlio din punctul asta de vedere) si cu performante actoricesti de exceptie. Iñárritul meu favorit. Ignorat pe nedrept la Oscaruri, dar ne-am obisnuit deja...

Old 27 Apr 2010, 17:59   #87
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

da! Sean Penn a fost dintotdeauna un perfectionist! si nu prea l-am vazut in filme proaste...
sper sa nu intram iar in polemica asa cum am facut cu Cage....
Old 27 Apr 2010, 18:15   #88
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Nope, Penn e unul dintre favoriti, si, pentru a fi on topic, sa amintim si prestatia sa din Dead Man Walking. De fapt, nu cred ca am vazut un film in care sa joace prost...

Old 27 Apr 2010, 18:52   #89
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

da, asta cam asa e,dar e chestie de gusturi pana la urma!
mie fizicul lui nu-mi place! are ceva anost,respingator ! dar intotdeauna l-am privit ca pe un mare actor!
si apropos de filme mari,windom: brubacker iti trezeste vreun sentiment?

Last edited by rvn : 27 Apr 2010 at 19:13.
Old 28 Apr 2010, 14:39   #90
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

Originally Posted by Liviu-:
21 de grame care s-a zice ca le pierdem cand murim, 21 de grame care ar reprezenta greutatea sufletului. Interesanta idee, improbabila cum ar fi ea

A fost facut un experiment serios care a dovedit acest fapt. Indiferent de greutatea pe care o aveau subiectii sau de oricare alte diferente dintre ei, in clipa mortii toti pierdeau fix 21 grame. Repetand experimentul si in cazul animalelor, s-a constatat ca greutatea lor ramane invariabila cand mor. Chiar e interesant

Last edited by copila_satanista : 28 Apr 2010 at 14:41.
copila_satanista is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Apr 2010, 19:05   #91
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Nu stiu cat de serios a fost, nu m-am documentat pe tema asta, dar poftim ce zice pe wiki despre titlu:

Quote:
The title refers to the cultural meme propagated by the 1907 research of physician Dr. Duncan MacDougall which purported to show scientific proof of the existence of the immortal human soul by recording a small loss of body weight (representing the departure of the soul) immediately following death. The research did not follow the scientific method, showed wide variance in results (21 grams is an arbitrary figure; MacDougall's actual results showed no reliable mean), and were widely dismissed by the scientific community, even at the time. No attempts to duplicate MacDougall's findings have been successful. The film presents MacDougall's findings as accepted scientific fact as a form of dramatic license.

Repet, nu m-am documentat in niciun fel, deci daca stii ceva informatii serioase te rog sa le impartasesti.
Old 28 Apr 2010, 19:16   #92
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

eu intrebam de brubacker si voi ati divagat de la subiect!
Old 28 Apr 2010, 19:27   #93
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

E loc pentru toti In plus, se pare ca intrebarea era indreptata spre Windom, nu vrem sa deranjam
Old 28 Apr 2010, 19:33   #94
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

era pentru windom,dar a dat bir cu fugitii! asa ca, daca tot sunteti prin preajma...spuneti-va parerea!
Old 28 Apr 2010, 20:04   #95
Windom
The Ultimate Badass

Windom

A trecut prea multa vreme de cind am vazut Brubauker pentru a-mi mai exprima sentimentele legate de film. Redford mi-a placut (aproape) intotdeauna.
P.S. Nu ti-am raspuns pentru ca ai editat ulterior mesajul care, initial, nu imi era adresat mie in mod special.

Old 28 Apr 2010, 20:17   #96
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

ba da,windom! initial tie ti-a fost adresata intrebarea! nu citi printre randuri!
Redford? a fost mai mult celebru decat genial!

Last edited by rvn : 07 May 2010 at 21:31.
Old 07 May 2010, 22:07   #97
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

in momentul asta pe tvr cultural ruleaza filmul " O lumina la etajul 10"....filmul romanesc din perioada anilor 80 este greu de digerat la ora asta...si totusi Irina Petrescu si Gheorghe Dinica sunt niste actori pe care iti face placere sa-i revezi indiferent de timp,de ora,de loc...
Irina Petrescu interpreteza rolul unei foste detinute care incearca cu demnitate sa-si refaca viata...Etajul 10 are multe semnificatii(se stie ca la acest nivel niciodata nu urca liftul sau apa rece si calda)dar actrita,destul de matura in film,abordeaza personajul cu finete si tact:nimic nu conta din toate astea ci doar libertatea,mai dulce alinare ca oricand!
Old 08 May 2010, 19:40   #98
abureala
Guru

abureala

Sper ca prin interventia asta sa vin cu ceva util, mentionand un Papillon, in care Dustin Hoffman & Steve McQueen aduc filmului calificativul "excelent", Escape from Alcatraz, de data asta laurii culegandu`i Clint Eastwood, mult mai recentul The Count of Monte Cristo si asta ar fi un prim top 3.
Un alt soi de inchisoare am vazut si in Phone booth, o inchisoare a circumstantelor, ce se abate mult de la imaginea generica a barelor de fier si a prizonierilor infierbantati de prezenta feminina a detectivului care ancheteaza spre un happy end
abureala is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 May 2010, 19:58   #99
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

yes,abureala! Dustin Hoffman s-a intrecut pe sine in acest film! stii,sunt multi "grei"la Hollywood :de Niro,Pacino,Nicholson,Hanks...
Intotdeauna preferatul meu a fost Dustin Hoffman,nu stiu sa explic de ce..cred ca prima data l-am vazut in Kramer...si de-atunci a ramas asa! a facut niste roluri extraordinare in cariera sa dar Luis Dega ramane intr-adevar unul dintre cele mai reusite...
si...bine ca n-ai zis de Alcatrazul cu N. Cage ca...iesea un scandal monstru, cu windom in special!
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules