Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 23 Aug 2005, 00:47   #61
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
bai, femeie nefututa... tu ce cauti pe forumul asta? ce incerci tu sa dovedesti asa de suparata, incat esti pregatita sa scrii zeci de pagini pe care le ignora majoritatea forumistilor, folosindu-se de scroll...?

hai, mai lasa-ne, si culca-te, ca-i tarziu, si maine ai nevoie de energie cand te intorci la existenta ta amara...
noapte buna tuturor.
Nae is offline   sendpm.gif
Old 23 Aug 2005, 00:50   #62
Marge Gunderson
Junior

Marge Gunderson

Poti sa stergi, Pitbull.
Old 23 Aug 2005, 00:51   #63
Marge Gunderson
Junior

Marge Gunderson

Nu e spam, desigur, am probleme cu conexia.

Nu pot sa sterg mesajele la care s-a raspuns, editez in loc. Ca pe moderator nu contez nici de doua parale.

Saracu' nume... Multa lume il iubeste IRL la el acolo, asa inteleg, se bea bere cu el in disco-uri, he's lotsa fun - dar de ce nici unul din prietenii lui nu ii spune ca si-a pus eticheta de fraier si o poarta mandru de cine stie cand?

Sau, mai stii, "mith" exista totusi, dar in dictionarul de acronime, si inseamna "Maryland Institute for Technology in the Humanities". Poate ca omul poarta o pica nestearsa institutiei cu pricina...

Tsk tsk...

Si a aparut tipul care nu stie gramatica nici cat de o admitere la liceu. Deci sunt acum... trei acoliti plini si doi nehotariti? Whatever. Si il asteapta cu nerabdare pe Ambra sa injure si el aici...

Bring it on, see if I care. Tot Pitbull pica nasol.
Old 23 Aug 2005, 00:55   #64
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
huh? ce-i asta... steroids?

mai lasa spamu', si incearca sa faci ceva mai constructiv. cred c-ar fi cel mai potrivit sa te retragi, sau sa te adapostesti la Ambra, care te va primi cu mult drag in bratele lui calduroase.
Nae is offline   sendpm.gif
Old 23 Aug 2005, 01:09   #65
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu, cred cä e o ejaculatiune spontanä cu efect întârziat a dilemei: "Eu doar mä prefac cä n-am priceput, sau chiar n-am priceput?"
Peu importe, din moment ce, ori asa, ori asa, merge tot p-aläturea. Drept e cä Vlad a protestat (demn si civilizat) fatä de ironiile mele, dar nu s-a apucat sä facä circ pe chestia asta. Asa cä integrarea lui în forum s-a produs firesc, a ajuns sä ne cunoascä si sä se facä cunoscut, si-n cele din urmä era normal sä ne strângem mâna transatlantic (Piata Endependenti era mai la Ploiesti, între alde Costächel si Iordächel Guduräu si Raul Grigorescu. Da' ce sä-i faci, geografia relatiilor umane e nitelus cam complicatä...)
Pitbull is offline   sendpm.gif
Old 23 Aug 2005, 07:28   #66
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Marge, pe cand ceva vorbe despre film? esti prea mult off topic...daca tot se obisnuieste sa se scormoneasca prin mesaje, am cautat si eu si ce-am gasit? ONE mesaj despre film, in general...si chiar ai scris frumos despre Lost in Translation...pastrand proportiile, pot spune lejer ca ai scris mai bine decat ar fi facut-o defuncta Giulika...but now you are lost in...vibration
Old 23 Aug 2005, 11:17   #67
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Originally Posted by Nae:
bai, femeie nefututa... tu ce cauti pe forumul asta?
Nu e nici o femeie.

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   sendpm.gif
Old 23 Aug 2005, 12:26   #68
Marge Gunderson
Junior

Marge Gunderson

Originally Posted by Cinemania:
Marge, pe cand ceva vorbe despre film? esti prea mult off topic...daca tot se obisnuieste sa se scormoneasca prin mesaje, am cautat si eu si ce-am gasit? ONE mesaj despre film, in general...
Da, primul... Si pe urma am inceput sa descopar ca a fost ca si cand l-as fi postat pe IRC. Normal ca de atunci mircuiesc si eu, in scopul dublu de a afla daca mai sunt prin preajma doritori de conversatii mai substantiale si de a afla la ce sa ma astept din partea unuia sau a altuia.

si chiar ai scris frumos despre Lost in Translation...
Ce faci, ma mangai pe crestet, ca pe un studinte constiincios, daca nu talentat?

pastrand proportiile, pot spune lejer ca ai scris mai bine decat ar fi facut-o defuncta Giulika...but now you are lost in...vibration
Brrr!.. Macar "defuncta pentru forumul asta Giulika".

Iti multumesc pentru (ce ar putea parea) amabilitate si incurajare - repet, nu te cunosc destul - dar gresesti serios avantandu-te in judecata asta de valoare, fara indoiala din lipsa de documentare. A scris si Giulika despre "Lost in Translation", si mi se pare evident ca suntem in ligi diferite:

http://agenda.liternet.ro/articol.php?art=1069

Nu stiti ce-ati pierdut cu graba voastra de a eticheta si trage suturi...

P.S. @nume: http://www.arhu.umd.edu/technology/mith.html Go get them, man! Bust their butts!
Old 23 Aug 2005, 12:33   #69
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

Originally Posted by Marge Gunderson:

:sick:
Old 23 Aug 2005, 13:34   #70
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

eu am o singura nedumerire: who the fuck is IMM????
adica, nu era destul ca veniti cu nickuri d-astea, de belea, acu mai bagati si initiale... :?
Alex Leo Serban is offline   sendpm.gif
Old 23 Aug 2005, 13:36   #71
st3fan
Guru

st3fan

Send a message via Yahoo to st3fan
am citit si eu articolul.foloseste cuvinte mari ca sa spuna lucruri putine,totsui afirmatiile sunt reale dupa mine deci fondul e ok, forma mi se pare prea pompoasa.

@Marge Gunderson

ti-am inteles toti punctul de vedere,ok, nu iti plac unii oameni de pe forum, dar unde vrei sa ajungi?Care este target-ul tau, ca acest topic este pur circ.Si sa nu imi spui ca "Revolutia CineMagica" pls...
st3fan is offline   sendpm.gif
Old 23 Aug 2005, 13:42   #72
nume
the mithbuster

nume

Originally Posted by Alex Leo Serban:
who the f*** is IMM????
:?
Irene Marline Monroe (ceva de genu' asta). O gasesti la Vreau sa stiu, topicul Vreau sa fiu actrita.
@St3fan
Right !

Old 23 Aug 2005, 15:19   #73
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Originally Posted by Nightwane:
Originally Posted by Marge Gunderson:

:sick:

Nu e chiar asa. Articolul nu e rau. Avem parte si de laba (poezie la mina a 14-a fiind laba):

"Personajul Tokyo este un compendiu de hyper-modernitate absolutã. Ca o plasã de fundal care va sfîrºi prin a prinde în ea ca într-o capcanã pãianjenii care o þes... Luminile, oamenii, umbrelele, zgîrie norii, ecranele uriaºe, barurile în care urlã motoare în faþa unei mase de oameni cu degetul arãtînd spre cer ºi care nu vãd pe unde merg, pe un pãmînt care nu mai e unul, care în fiecare clipã tinde sã îºi ia zborul, într-o lume în care totul e banal heteroclit, deci fascinant..."

dar si de niste chestii bine surprinse si spuse frumos: "O lume de suprafeþe în care fantasmele ºi ficþiunea s-au tradus în realitate. În acest univers de ultra-ficþiune, lumea este o adunare de semne din care este aproape inutil sã încerci sã înþelegi ceva... Pentru cei doi aceastã cãlãtorie este traducerea singurãtãþii, una care se sparge în bucãþi, chiar dacã împãrþitã la doi..."

Daca ar mai fi scurtat articolul si nu l-ar fi parfumat atit, ar fi iesit chiar misto. Aici incepe bine, dar termina femeieste: "Între modã ºi publicitate, între poveste de iubire ºi poveste de prietenie, între imperiul simþurilor ºi cel al semnelor, filmul Sophiei Coppola stã la mijloc, într-o infinitezimalã mãsurã, exact mãsura din care se naºte emoþia fugitivã, tãioasã ºi lacrimalã..."

Oricum, mai degraba citesc panselutele Giulicai Dobre decit panseurile lui Gorzo. Nici nu stiu care din ei doi scrie mai masculin.
Ambra Blu is offline   sendpm.gif
Old 23 Aug 2005, 15:29   #74
nume
the mithbuster

nume

Originally Posted by Ambra Blu:
Oricum, mai degraba citesc panselutele Giulicai Dobre decit panseurile lui Gorzo. Nici nu stiu care din ei doi scrie mai masculin.
Am ras. Valid comentariul.

Old 23 Aug 2005, 16:01   #75
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu ne-avem Ambra si cu mine ca doi bobi într-o pästaie, dar aici îi dau dreptate sutä la sutä.
Ce-am observat si eu, e cä G.G.D. scrie bine, frumos, interesant, însä numai tangent cu filmele discutate, nu incident, cum i s-ar impune unui CRITIC DE FILM. Insistä asupra a doar douä laturi ale spectacolului cinematografic: 1) intentiile realizatorilor; 2) propriile ei perceptii. Eludeazä, de fapt, tocmai cel mai substantial corp al oricärei cronici de film: modalitatea concreta de realizare a sus-mentionatelor intentii, la care se refera doar in linii mari, fara a analiza ceea ce, în fond, constituie MECANISMUL FILMULUI - FILMUL IN SINE, de fapt.
Si, din päcate, asemenea "autori literari care comenteazä filme" avem destui, si mai buni (printre care si ea), si mai räi. Cu CRITICII DE FILM cam e problema!
Old 23 Aug 2005, 16:32   #76
Marge Gunderson
Junior

Marge Gunderson

Originally Posted by st3fan:
@Marge Gunderson

ti-am inteles toti punctul de vedere,ok, nu iti plac unii oameni de pe forum, dar unde vrei sa ajungi?Care este target-ul tau, ca acest topic este pur circ.Si sa nu imi spui ca "Revolutia CineMagica" pls...

"Revolutia CineMagica" e gaselnita lui Pitbull, intreaba-l pe el care-i bancul. Titlul acestui subiect era, initial, "The People vs. Pitbull". Gluma fiind, vezi bine, ca eu, jucand-o pe politista "Marge", reprezentant al statului ("the people" in jargon legal), deschideam un dosar argumentand de ce nu imi place Pitbull ca moderator. Ar fi ideal sa fie schimbat, dar daca din diverse considerente este o miscare dificila politic - omul, totusi, a muncit si s-a implicat ca un apucat in zona Cinemagia - macar sa isi ia seama - in special cu utilizatorii care abia descind aici. Si sa modereze intr-adevar. Un simplu scroll mai ales pe primele pagini ale subiectului acestuia si ma pufneste rasul - eu scriu cate un mesaj nou si dupa mine apar mereu aceiasi trei-patru ametiti cu mesajele lor multe, mici si indecente, sperand sa ma intimideze, sau cine stie...

Printre ei, un alt recent moderator (Nightwane) cu o cariera de peste 2000 de mesaje de maximum trei randuri, multe intesate de de aluzii obscene sau efuziuni ce suna a gol penibil (extraordinar, senzational, excelent, excelent, excelent!!! :sick: x2500). Lui Giulika, in schimb, i se taie orice drept la adjective "orgasmice" - chiar in contexte incomparabil mai solide - de catre neinduplecatul stilist Pitbull. Altminteri, cum vedeti si mai sus, e pretentios foc Nightwane asta. Il sfatuiesc sa dea cateva clicks pe his own message history for a quick (and dirty) reality check.

Si imi inchei mesajul cu un citat care mi-a placut, tot din Nightwane, sperand ca astfel sa raspund in stil adecvat cererii voastre repetate si intransigente de a-mi defini foarte precis "target"-ul :huh:

Originally Posted by Nightwane:
io-s nou pe forum asa k am vrut sa-mi exprim sentimentele na..(...)

Si mai am. Sunt foarte "sentimentala", ce sa-i fac. Cand va saturati de topicu' asta aici, mutati-l la "Condica de sugestii si reclamatii", va rog.
Old 23 Aug 2005, 16:36   #77
st3fan
Guru

st3fan

Send a message via Yahoo to st3fan
Cam asa se pleaca pentru a ajunge critic de film...de la un "autor literar care comenteaza filme", datorita analogiilor intre romane si filme si nu numai.Am inteles ca se va crea cat de curand si o sectie de filmologie, poate vor iesi de acolo peste ani si ani niste critici de film, ramane doar sa asteptam.Chiar as vrea sa citesc un comentariu facut de un critic pe un film ca "Being John Malkowich"...(l-am vazut de curand...si m-a cam virusat)
st3fan is offline   sendpm.gif
Old 23 Aug 2005, 16:42   #78
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Originally Posted by Pitbull:
Si, din päcate, asemenea "autori literari care comenteazä filme" avem destui, si mai buni (printre care si ea), si mai räi. Cu CRITICII DE FILM cam e problema!

ei da, pitbull a zis-o: sintem atit de geniali in regie-scenariu-imagine-si (si mai ce?), dar cu criticii 'cam e problema' ...
pina una alta, criticii - da, ei - sint mai informati, mai cultivati si mai articulati decit multi regizori & scenaristi & ce mai vreti!
asta e culmea - de aia nu merge cinematograful romanesc (dspr care eu am zis, inca de prin '93, ca nu exista!), pt ca exista critici :w00t:
enormitate sa fie, da macar pune-o in ghilimele!
semneaza: sindicatul individual al criticilor (sic!)
Alex Leo Serban is offline   sendpm.gif
Old 23 Aug 2005, 21:54   #79
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Ooof, mäi Leo, iar ai brodit-o!
Bine, hai sä silabisesc:
DA, avem probleme la fel de mari, ba nu, SI MAI MARI, si la nivel de regie, scenariu si productie. Avem PREA PUTINI regisori, scenaristi si producätori de film buni. Majoritatea sunt niste impostori. DA, de-aia e filmul românesc asa cum e! Iar dacä mai cândva stäteam foarte bine la capitolul operatori si actori, din päcate de ceva ani buni si pe-acolo treburile încep sä scârtâie. (Apropo, dacä tu ai spus "încä din '93" cä filmul românesc nu existä, incidental s-a nimerit ca eu s-o spun "încä din '90", la acel märet "Congres" circografic al cinematografiei române proaspät revolutionarizate, din martie. Sigur cä mi-au särit toti în cap, vai, da' cum se poate, da' cum îti permiti, da' ce filme ai fäcut matale nesimporcule s-ai gurä sä vorbesti, adicä ce, vrei sä spui cä noi s'tem prosti? Drept pentru care, peste câteva ore ajunseserä toti sä zbiere unii la altii c-au fost securisti si cä "te dau un judecatä!" (Zizi Bostan cätre Iulian Mihu, paregzamplu.)
In mesajul de mai sus, mä referisem NUMAI la critici, pentru cä venise vorba. Ce, asta-nseamnä cä i-am acuzat pe ei de toate relele? Sau voiai sä fiu exhaustiv - vorba lui Serban Marinescu?
Nu mai fi asa de prodomist, cä ai ajuns sä mä cunosti destul de bine (fie si doar de-aici), si stii cä DORESC o criticä de film puternicä în România, si CRED în necesitatea si menirea ei. Da' sä fie CRITICI, dom'le, nu subrete!

Si acum, explicatia la apropoul de mai sus.
Pe vremea când se filma "Cel mai iubit dintre pämânteni", apare Serbänel al nostru la televizor, c-un microfon în fatä. Tanti cu microfonul îl întreabä despre film. Serbänel räspunde, cu binecunoscuta-i morgä minaminovicianä:
- Speräm ca filmul sä fie o dovadä cä si în România se poate face film privat. Mai multe nu vä pot spune, suntem abia în lucru. Imi cer scuze cä v-am dat un räspuns atât de exhaustiv, dar... asta e!
Old 23 Aug 2005, 22:15   #80
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

Marge...Marge...scumpica Marge. Ma umplu de respect cand observ ca ma studiezi proFund. Continua, continua ca ma faci sa ma simt bine.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules