The Pitesti Experiment/Experimentul Pitești

(2023)

The Pitesti Experiment/Experimentul Pitești

Poster The Pitesti Experiment/Experimentul Pitești Postere The Pitesti Experiment/Experimentul Pitești

Sinopsis The Pitesti Experiment/Experimentul Pitești

The Pitesti Experiment/Experimentul Pitești trl

Povestea începe cu momente din viața socială a anilor 1942-1948 (zona Moldovei, Iași), aduce în prim-plan psihologia umană și culminează cu punerea în imagini a "fenomenului reeducării" în România (1948-1954). Reconstituirea evenimentelor petrecute în această perioada s-a realizat în urma unei documentări de arhivă amănunțite, de mai bine de trei ani.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
5 păreri
sub 5 voturi
Nota IMDB: 7.2

Caseta tehnică

AKA

  • Herman: The Man Behind the Terror

Produs de

Victoria Baltag Production

Țara

Romania

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
alfonso1 pe 06 August 2016 09:51
Întrebare :
Probabil Crynick, daia tată l-au făcut în engleză, ca să poată şi românii noştri să cetească ce-or vrut să zâcă...

Că şi aşa la toate filmele româneşti nu se distinge clar ce spun personajele,de-ţi vine să iei regizorii români şi să-i târăşti cu forţa intr-un cinema(la un film străin) că poate aşa vor face şi ei diferenţa dintre cum trebuie să se audă şi cum se aude,poate săracii de ei nu au bani de un belet,să-şi facă autocritică, prin comparaţie. Ei săracii, poate chiar cred ca sunt geniali mai şti ?!

Da serios, voi întelegeţi tot ce se vorbeşte in filmele româneşti ,adică, chiar distingeţi clar toate cuvintele? Ca să nu mai vorbesc că la toate filmele româneşti,sunetul e GOL şi STERIL, de CAVOU .

3 1
Crynick pe 23 Decembrie 2015 00:08
de ce ati ales ca filmul sa fie in limba engleza ?
3 2
piggy pe 29 Aprilie 2023 21:54
Buget redus care nu scuza carențele
Am avut ocazia să văd filmul la cinema, cu participarea regizorului și cîtorva actori.

Se vede clar că este un buget redus de la primele cadre, chiar dacă ți-a scăpat cînd a spus-o regizorul în minutele dinaintea proiecției. Jocul actorilor, cadrele, scenele, dialogurile sînt mediocre, iar sunetul e sub orice critică - o foarte slabă editare pe care n-am mai auzit-o, cred, la nici un lung metraj. Nu-i bai, însă, toate acestea se pot ierta dacă există un scenariu bun. Nu există, din păcate, nici scenariu bun. Filmul nu reușește să faciliteze o conexiune între poveste și spectator. Personajele îți rămîn indiferente, simpla brutalitate a scenelor fiind insuficientă pentru a crea o legătură emoțională.

Filmul deosebit de slab.

În cuvintele și diagolul cu spectatorii de după proiecție, regizorul Victoria Baltag face… citeşte

1 0
mitza2003ro pe 05 August 2023 07:18
Vă rog dacă-mi puteți spune unde-aș putea urmări acest film.Vă mulțumesc anticipat.
0 0
user-64a44ef04eb99 pe 06 Iulie 2023 09:52
Ceea ce s-a întâmplat cu deținuții politic în perioada 1949-1951 în închisoarea din Pitești, cu faptele oribile cunoscute ca "Experimentul Pitești" sau "Fenomenul Pitești", trebuie cunoscute și este de datoria jurnaliștilor, istoricilor și artiștilor să readucă în memoria oamenilor teroarea prin care au trecut studenți care s-au împotrivit comunismului, totalitarismului, și ca astfel de fapte să nu se mai repete. Oricum, ceea ce s-a petrecut la Pitești, este cunoscut publicului larg, fiind publicate memorii, cărți și au fost realizate filme documentare de televiziune.
Am vizionat acest film prefațat de tânăra regizoare , realizat cu buget "0", însă mi s-a părut un film slab, fără un scenariu serios, mizându-se pe scenele de violență care își propuneau să scoată în evidență teroarea de la Pitești. Nu te poți plânge în permanență… citeşte

0 0

Spune-ţi părerea despre The Pitesti Experiment/Experimentul Pitești

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu The Pitesti Experiment/Experimentul Pitești
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells