Articole Second Hand

(2005)

Second Hand

Despre personaje

"Pentru Petre iubirea este absolut posesiva", spune Mihai Calin despre personajul sau. “Relatia pe care o are cu Andreea, de fapt, e mai mult construita in mintea lui. Isi creaza un univers propriu, care nu are legatura cu realitatea obiectiva”. La randul ei, Alexandra Dinu, interpreta personajul principal feminin, crede despre personajul ei, Andreea, ca “este o tanara sensibila, serioasa, o fata matura pentru varsta ei. Pentru ea distractia nu a reprezentat niciodata o prioritate, deosebindu-se clar de celelalte tinere de varsta ei.”

Rolul tatalui Andreei, profesorul Nicolau, este interpretat de Razvan Vasilescu. ,,Cineva spunea ca iti trebuie foarte multi ani ca sa fii tanar”, spune actorul. “Lui Dan Pita i se potriveste vorba asta. Dupa atata timp el a ramas tanar. Este un regizor admirabil”.

Daca cineva ar fi in masura sa caracterizeze intr-o singura fraza filmul ,,Second Hand”, cu siguranta cea mai indicata persoana ar fi regizorul Dan Pita: ,,Lung-metrajul Second-Hand este un fel de ,,Romeo si Julieta” al zilelor noastre si pune doar cateva intrebari legitime: incotro societate, incotro familie, incotro tanara generatie, incotro iubire?”
Sinopsis
jinglebells