Machan

(2008)

Machan

Poster Machan Postere Machan

Sinopsis Machan

Machan

Locuind la marginea societății, sub niște presiuni imposibile, un grup de inși lipsiți de perspective și mijloace financiare găsește o invitație la un turneu de handbal în Bavaria. Acest bilet dus către Vest poate fi un răspuns la toate rugăciunile lor. Inspirat dintr-o poveste reală.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
- -
1 părere
sub 5 voturi
Nota IMDB: 7.7
2 premii Venetia, un premiu TIFF
Vezi toate premiile

Caseta tehnică

AKA

  • Spiel der Träume

Produs de

Babelsberg Film

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Fidalgo Films Fistribution

Părerea criticului

StefanDo pe 10 Iunie 2009 11:37
Machan
Dacă nu te uiţi bine pe hartă, ai toate şansele să pierzi din vedere Sri Lanka, o ţară insulară cu populaţia aproape egală cu cea a României. Tiffarii (adică cinefilii care consumă pe nemestecate multitudinea de filme din programul TIFF) nu au cum să mai ignore această ţară din sudul Indiei pentru că în acest moment cea mai bună comedie din competiţia festivalului este Machan, un film exotic şi tembel, despre un grup de pierde-vară din Sri Lanka a căror idee de emigrare este atât de trăsnită încât mai că te miri că nu le-a venit românilor.

Ce se întâmplă în Machan? Ei bine, în Sri Lanka sunt mari probleme cu banii, mai ales când eşti vînzător de stradă şi îţi place să-i arunci (fără succes, desigur) pe jocuri de noroc. E cazul lui Stanley (Dharmapriya Dias), un sărăntoc a cărui disperare să găsească o metodă (facilă) de… citeşte

0 1

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
manina pe 15 Iunie 2009 16:22
Se pare ca este la moda acum sa reciclezi exotismul indian intr-un mod ceva mai intelectual. Asa ca am vazut in "Machan" cartiere similare cu cele din "Slumdog Millionaire" si personaje la fel de pitoresti si simpatice. Povestea e simpla si "reala", dar modul cum evolueaza ea si umorul sunt savuroase. Mi-a placut cum ia amploare ideea de a face o echipa nationala de handball a Sri Lanka drept permis de iesire din tara. Desfasurarea alerta a povestii, poantele si surprizele de pe parcurs, m-au facut sa empatizez cu personajele si sa ma bucur alaturi de ele pana la sfarsit.
1 0

Spune-ţi părerea despre Machan

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi comedie
jinglebells