Lebanon

(2009)

Lebanon

Poster Lebanon Postere Lebanon

Sinopsis Lebanon

Mai mult
Lebanon

Iunie, 1982, primul război din Liban. Un tanc si un pluton de soldați sunt trimiși să investigheze un oraș ostil bombardat de forțele israeliene. Misiunea se dovedește a fi o capcană și soldații se trezesc prinși în centrul orașului în ruine, incapabili să comunice cu comandamentului și adevărate ținte vii pentru soldații sirieni. În tanc se află patru soldați, iar filmul e povestea lor. La doar 20 de ani, ei nu visează la eroism și medalii, iar ceea ce-i unește este o teribilă…

citeşte
Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Caseta tehnică

AKA

  • Levanon

Produs de

Israeli Film Fund

Tip Ecran

normal

Distribuitorul international

Paralite

Site oficial

Lebanon

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
kasmyn pe 12 Noiembrie 2011 13:42
realitatea razboiului din orientul mijlociu
REALITATEA DURA A RAZBOIULUI DIN LIBAN PRIVITA DINTR-UN TANC!!
3 2
bizonul pe 19 Iulie 2014 19:00
Majoritatea, cei care iubesc filmele , urmaresc un film la 20.00-20.30, nu dupa miezul noptii. Televiziunea 1 Romana astazi, este mai imposibila decat pana in 89. Cine poate sta la aceasta ora a viziona un film, chiar daca ziua s-a odihnit sau stiu eu ce a facut.
2 0
lili22 pe 24 noiembrie 2014 20:44
sa stii ca m-am gandit sa protestez fata de aceasta nesimtire, nu au o adresa sa trimiti un email, doar un telefon de contact, mai bine s-ar inchide aceasta televiziune.
gbanescu pe 05 Martie 2023 22:23
Samoel Maoz a facut doar doua filme. Dar ambele, excelente. Putin si bun.
Asa cum „Trainspotting” a fost filmul care mi-a reindreptat atentia spre filmul britanic, asa a reusit „Lebanon” sa ma faca sa fiu mai atent la filmele israeliene (si am vazut cateva bune si foarte bune in ultimii ani).
Regizorul Samoel Maoz a facut (dupa stiinta mea) doar doua filme in cariera sa: „Lebanon” si „Foxtrot”. Dar le-a facut la superlativ, scriind scenariul si facand regia amandurora.
La fel ca si in „Foxtrot”, si aici Maoz reuseste sa transmita pregnant duritatea si absurditatea razboiului – atentie, fara scene efective de razboi – precum si fragilitatea omului, a tinerilor soldati care sunt pusi in situatia de a apasa pe tragaci.
Cei care au vazut „Fury” cu Brad Pitt, vor gasi similitudini intre cele doua filme, insa „Lebanon”, desi filmat aproape in totalitate in interiorul unui tanc, reuseste un impact emotional mai puternic.

0 0
El_KaPpa pe 24 Octombrie 2020 23:00
6,5/10
Premisa este foarte buna, dar atmosfera claustrofoba si apasatoare din punct de vedere psihologic pe care si-a propus sa o transmita nu prea i-a iesit din punctul meu de vedere. L-am privit prea relaxat pentru un film de acest gen. Intrigile din interiorul tancului sunt fortate prin niste personaje slab dezvoltate, iar ceea ne ofera in afara tancului sunt doar imagini de manipulare emotionala. Per total este destul de captivant incat sa merite vazut o data macar pentru idee si pentru mesajul anti-razboi , mai ales de catre fanii genului, dar nu intra in categoria filmelor de razboi reusite care sa-ti ramana intiparite in minte.
0 0
Horatiucrisan pe 04 Martie 2020 23:40
Un film bun a cărui acțiune se desfășoară într-un tanc în timpul războiului din Liban. Sunt prezentate ororile războiului care nu mai e la fel de eroic cum ne este arătat în filmele americane. Eroii nostrii sunt parte a acestui razboi, privesc îngroziți oameni sfartecari, familii ucise, copii morti si ei înșiși trebuie să participe activ ucigand chiar si nevinovati în pierderi colaterale. Un film dur, realist.
0 0
borisvultur pe 30 Iunie 2018 01:11
Floarea-soarelui
Genericul arată un câmp de floarea-soarelui : umilința! Toate au capetele plecate. Orori inimaginabile văzute de lunetist. Sloganul „omul e creat din oțel, tancul e doar o bucată de fier”. Palme pline de sânge, chipuri îngrozite în prim-plan. Tineri speriați de război : „N-am mai tras până acum decât în conserve!”
0 0
balta67verde pe 10 Noiembrie 2016 22:41
Un film bun ! Atmosfera din tanc e redata excelent, frica de moarte a unor soldati tineri care nu prea se identifica cu cliseele tipice, eroism, patriotism si sacrificiul suprem pentru o decoratie. Scena cu vizitatorul "aliat" care zambeste prietenos si-i explica in araba soldatului captiv ce va pati cand va ajunge prizonier la ei, e macabra dar geniala.
0 0
lili22 pe 25 Noiembrie 2014 05:50
un film interesant
Foarte bine realizat despre viata de infern a celor chemati sa duca razboaie.Din pacate difuzat la ore imposibile de nepriceputii din tvr.
0 0
Haruka pe 16 Mai 2010 16:49
Eu n-am putut pricepe clar ce a vrut regizorul sa exprime.
0 0
mugurel2 pe 10 decembrie 2010 21:27
Il consider un film dur...psihologic. Nu se exprima mare lucru. Poate "Haruka" are dreptate, dar frica si inutilitatea razboiului sunt niste mesaje. Un film bun daca vrei sa intelegi "eroismul" si cat de curajosi sunt soldatii in fata unui om pe care trebuie sa-l impuste....asta pana nu devin animale.

Spune-ţi părerea despre Lebanon

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Liste cu Lebanon
Îţi place sau deteşti acest film? Adaugă-l într-o listă!
jinglebells