Fata de aur

(2019)

Fata de aur

Poster Fata de aur Poster Fata de aur

Sinopsis Fata de aur

Pierderea medaliei de aur la Jocurile Olimpice de la Sydney din 2000 este în continuare o traumă pentru gimnasta Andreea Răducan. După 15 ani, ea încearcă să înțeleagă, prin ochii unui adult, ce s-a întâmplat cu adevărat.

Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!
NOTA FILM
Vezi pe Hbo Max

Caseta tehnică

AKA

  • The Golden Girl

Țara

Romania

Părerea criticului

StefanDo pe 16 Octombrie 2019 14:57
21 septembrie 2000, Jocurile Olimpice de la Sydney. Întreaga Românie stă cu ochii pe televizoare la competiţia de gimnastică. Aceasta se termină cu cea mai mare victorie a României înregistrată vreodată: aur pentru Andreea Răducan, argint pentru Simona Amânar, bronz pentru Maria Olaru. Într-o perioadă când România avea prea puţine motive de bucurie, momentul a avut o semnificaţie aparte, devenind o validare pe scară globală a valorii unor gimnaste, valoare ce se întindea ca o umbrelă peste întreaga ţară. Dar câteva zile mai târziu pentru Andreea Răducan începe coşmarul...

Documentarul Fata de aur, în regia jurnaliştilor Denisa Morariu-Tamaș şi Adrian Robe, revizitează aceste evenimente din perspectiva luptei din prezent (din 2015 şi 2016, mai exact) a Andreei Răducan de a investiga ce s-a întâmplat atunci, identifica vinovaţii şi… citeşte

0 0

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Cretzulynne pe 23 Octombrie 2019 23:57
Articol de Ioana Ulmeanu

"Fata de aur: ce spune documentarul despre Andreea Răducan despre gimnastica din România

Fata de aur nu e doar despre medalia pierdută de Andreea Răducan în scandalul internațional de la Sydney, ci și despre o modalitate în care s-a obținut performanță în România, care nu ar mai trebui niciodată repetată.

M-am uitat la documentarul HBO Fata de aur, despre medalia pierdută de Andreea Răducan la acea ediție oribilă a Olimpiadei de la Sydney, cu un nod în gât. Fac parte din acea generație de copii crescută în adorația marilor gimnaste. Știu totul despre Nadia (prietenele mele chiar aveau păpușa Nadia, pentru care le invidiam nespus), m-am uitat la competiții până târziu în viață (și mă mai uit încă), încercam, în copilărie, să fac tumbe care ar fi semănat vag cu isprăvile fetelor de… citeşte

1 0
jokeru28 pe 30 Mai 2021 02:42
Un singur lucru nu înțeleg! De ce Simona Amânar a acceptat sa păstreze medalia? Înțeleg ca și ea a muncit enorm, dar totuși.. nu e fair play.
0 0
Salbaticul pe 09 Ianuarie 2021 05:40
Un review,50 caractere,un review,se la vi,faching șet!!!
0 0
kasmyn pe 30 Martie 2020 06:56
PACAT CA NU MAI AVEM GIMNASTICA DE PERFORMANTA MONDIALA!!
MINUNAT DOCUMENTARUL PACAT CA GIMNASTICA DE ACUM NU MAI ESTE CE ERA ODATA!!
0 0
lili22 pe 06 Martie 2020 15:27
Adevarul este ca atunci cand Raducanu a fost descalificata au urmat manifestari de un ridicol absolut.Nu cred ca e o mare pierdere pentru tara ca nu mai avem gimnaste aducatoare de medalii.
0 0
mister_a pe 19 Octombrie 2019 00:06
Cand suferinta traita pentru glorie in sportul de performanta se transforma intr-o drama care te urmareste inevitabil toata viata.
Chiar daca noi romanii o asociem pe Andreea ca fiind campioana de la Sidney, cand cele 3 steaguri tricolore se ridicau in timpul imnului, situatia creata dupa concurs nu se simte intr-u totul la fel si in sufletul ei. :)

0 0
Ghemot pe 06 Octombrie 2019 19:46
Am văzut acest documentar produs de HBO și am rămas impresionat! Dincolo de situația nefericită, filmul în sine este de o calitate mult mai mare față de producțiile românești obișnuite!
0 0

Spune-ţi părerea despre Fata de aur

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
Vezi şi:  filme noi documentare
jinglebells