Articole Doom

(2005)

Doom

Din spațiul virtual, pe marele ecran

Scenaristii David Callaham si Wesley Strick au vrut sa scrie un film unic cu o fundatie solida in experienta jocurilor – video. “Am pastrat unele dintre cele mai memorabile elemente ale jocului. In acelasi timp, nu este necesar sa fi jucat jocul ca sa intelegi aceasta lume si sa te inspaimanti”.

Distributia Doom este condusa de Dwayne “The Rock” Johnson, care era un fan Doom de la prima varianta a jocului lansata. Desi initial ar fi dorit sa portretizeze eroul pacii, Johnson a acceptat ideea de a interpreta anti-eroul – Sarge, intransigentul sergent a carui ardoare de a ordona ajunge la limita dintre o moralitate fortata si un adevarat diavol. “Toti am fost surprinsi cand Dwayne si-a dorit sa il interpreteze pe Sarge”, spune di Bonaventura.

Karl Urban, care a iesit in evidenta interpretandu-l pe Eomer in trilogia Lord of the Rings (Stapanul Inelelor), de asemenea era un fan al jocului. “Oportunitatea de a avea propria versiune 3-D a jocului si sa fac parte din el m-a determinat nici sa nu stau pe ganduri”, reamarca Urban. “Era un scenariu solid, cu personaje tri-dimensionale si calatorii impresionante. Totul este intunecat si intens”.

Marea provocare a departamentului de efecte vizuale a fost aceea de a creea efectul de “First Person Shooter”, din perspectivalui Reaper. Este o misiune continua de cautare si distrugere in care Reaper se intalneste cu numeroase creaturi care nu au mai aparut in nici unul dintre jocurile Doom. Realizatorii filmului au vrut sa dea publicului aceleasi sentimente pe care le au in jocul-serie Doom. “Totul te face sa intri direct in actiune”, spune Adoti. “Te inhata de guler si te arunca inauntru. Nu poti sa ramai confortabil pe scaunul tau, sa privesti si sa-ti savurezi popcorn-ul. Esti implicat imediat in actiune si totul este foarte real”.

Devenind pușcas marin pe Marte DOOM - Istoria jocului
jinglebells