- -
sub 5 voturi

Monden

A fost împreună cu Rudolph Valentino între 1925 şi 1926
Vezi toate »
Nume real: Barbara Apolonia Chalupiec · Locul naşterii: Lipno, Poland · Data naşterii: 03.01.1897 · Data decesului: 01.08.1987 · Locul decesului: San Antonio, Texas · Ocupaţie: Actriță · Constituţie: subţire · Înălţime: 152 cm · Culoarea părului: negru · Zodia: Capricorn · Etnie/rasă: albă · Religie: catolică · Țara: Polonia

Biografie

Actriță de origine poloneză, divă a filmului mut, prima actriță europeană care devine star hollywoodian datorită regizorului Ernst Lubitsch, care a distribuit-o în filmele: Carmen, Madame Dubarry, Sumurun, Văpaia, Țarina.

Volum autobiografic: Memoirs of a Star- 1970.

Barbara Apolonia Chalupiec a trăit în perioada 03.01.1897 - 01.08.1987. S-a născut în Lipno, Polonia și a murit în urma unei pneumonii, în San...

mai mult
Au contribuit la această pagină: fresie, Iulidesprefilme Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
Iulidesprefilme pe 06 Ianuarie 2013 20:51
Alte filme: Sappho, Bella Donna, Femeia fatală, Mazurka, Madame Bovary...Viața personală a Polei Negri, actrița de origine poloneză a fost urmărită cu mult interes de jurnaliștii americani.
Primul ei soț a fost contele Eugeniusz Dąbskiși, dar mariajul s-a dovedit a fi de scurtă durată. Cei doi s-au căsătorit pe 5 noiembrie 1919, înainte ca ea să ajungă în Statele Unite, devenind astfel contesă, dar căsătoria a fost dizolvată în 1922. După ce a început să lucreze în America, ziarele au publicat nenumărate articole despre presupuse relații amoroase cu diverse celebrități, printre care cele cu actorii Charlie Chaplin, Rod La Rocque și Rudolph Valentino, a căruit iubită a spus că a fost până la moartea lui în 1926, susținând pentru tot restul vieții că Valentino a fost marea ei dragoste.

0 0

Spune-ţi părerea despre Pola Negri

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells