- -
sub 5 voturi
Poza Helmut Kohl
Locul naşterii: Ludwigshafen am Rhein, Germany · Data naşterii: 03.04.1930 · Data decesului: 16.06.2017 · Locul decesului: Ludwigshafen am Rhein, Rhineland-Palatinate, Germany

Biografie

Helmut Kohl, pe numele sau real Helmut Josef Michael Kohl, s-a nascut la data de 03.04.1930 in Ludwigshafen-Germania, fiind al treilea copil al lui Hans Kohl si al sotiei sale Cacilie. Familia sa a fost romano-catolica si conservatoare. A urmat cursurile Scolii Generale Ruprecht si la Gimnaziul Max-Planck, absolvind bacalaureatul in anul 1950. A studiat dreptul la Frankfurt pe Main, iar in 1951 s-a mutat la Universitatea Hidelberg, unde s-a specializat in istorie si stiinte politice.

mai mult
A contribuit la această pagină: victor_homescu Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
victor_homescu pe 16 Iunie 2017 20:58
un om politic de secol 20/exceptional
Nascut la 3 aprilie 1930,Helmut Kohl a fost un politician german al Uniunii Crestin Democrate si Cancelar al Republicii Federale Germania,in perioada 1982-1998.
A fost principalul arhitect al reunificarii Germaniei si al Tratatului de la Maastricht,impreuna cu presedintele francez Mitterrand.Este cunoscut cu studii in drept,istorie si stiinte politice/legatura sa cu lumea cinematografica fiind una exclusiv institutional-politica.A sustinut consecvent cinematografia germana si europeana,nu numai financiar,fiind un apropiat al multor nume de prestigiu din sfera artistica.
Aceste randuri sunt necesare,data fiind pagina creata de echipa Cinemagia,unuia dintre cei mai importanti oameni de stat al Europei postbelice.
Helmut Kohl a decedat azi 16 iunie 2017,la varsta de 87 de ani.

0 0

Spune-ţi părerea despre Helmut Kohl

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells