|
|||||||
![]() |
|
|
Thread Tools | Search this Thread |
|
|
#1 |
|
Film Dissection
|
(Tsai Ming-liang) The wayward cloud vs. The Passion of Anna (Ingmar Bergman)
Last edited by Liviu- : 07 Nov 2011 at 00:05. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
The Ultimate Badass
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
|
|
|
|
#4 |
|
x
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
|
|
|
|
#6 |
|
Snob Elitist
|
|
|
|
|
|
|
#7 |
|
The Ultimate Badass
|
|
|
|
#8 |
|
Snob Elitist
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
|
|
|
|
#10 |
|
The Ultimate Badass
|
|
|
|
#11 |
|
x
|
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
|
Snob Elitist
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
The Ultimate Badass
|
|
|
|
#15 |
|
Legend
|
|
|
|
#16 |
|
Guru
|
music is created by the space between the notes not the notes themselves. Last edited by dragonfly_drk : 04 Nov 2011 at 22:40. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Guru
|
|
|
|
#18 |
|
Guru
|
Last edited by aniela07 : 06 Nov 2011 at 12:30. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Guru
|
Last edited by varu : 07 Nov 2011 at 01:23. |
|
|
|
|
|
#20 |
|
Film Dissection
|
|
|
|
|
![]() |
«
Previous Thread
|
Next Thread
»
| Thread Tools | Search this Thread |
|
|
All times are GMT +2. The time now is 11:52.

Şi tot pe o insulă pleşuvă şi bătută de vînturi. De fapt, Anna şi Andreas par a aduce un bagaj cu niscaiva rămăşiţe emoţionale din Shame în prezentul film, lucru subliniat clar, de altfel, prin secvenţa visului Annei, care nu reprezintă altceva decît finalul din Shame, la care n-am mai asistat însă atunci. Şi această secvenţă pare a-i accentua stigmatul Annei, a cărei situaţie oricum nu era prea roză. Acest personaj pare a fi receptacolul principal al energiilor negative şi asta deoarece între concepţiile şi idealurile sale şi realitatea propriu-zisă s-a căscat o prăpastie care se tot lărgeşte pe parcursul filmului. Andreas se află în aceeaşi barcă, avînd în Anna un catalizator al propriilor frustrări. Elis şi Eva se află într-o altă barcă, dar apele pe care navighează sînt mai line (Ignorance is a bliss). Elis e sarcastic şi ignorant, imun la toate cele, colecţionînd trăirile şi emoţiile altora, în cutii, catalogate şi indexate. Eva e fraieră şi pune botul la orice.
Nu m-a avertizat nimeni despre ce fel de film e vorba si cei care va uitati la filme impreuna cu copiii, vedeti sa nu fie prin preajma
Filmul nu m-a deranjat, culmea, dar nici nu pot sa-l urc pe nici un podiu. Iarasi mi s-a parut pentru a nu stiu cita oara ca ma uit la un film facut de dragul filmului, nu mi s-a parut ca autorul are cu adevarat ceva de spus, ci mai degraba ca vrea sa impresioneze, epateze, ca vrea sa se foloseasca de imagine ca sa ne arate nimicul. Unii vor spune ca tocmai despre asta e filmul, despre nimic sau nimicul care a ramas, metafore si relatii decazute si blabla. Dar pe toti care sint entuziasmati si extaziati sa zicem de film, ii intreb: cu ce ati ramas din film? Ce v-a ramas in voi din film, ce duceti mai departe? Mi-au placut scenele muzicale, dar ce folos, puteam sa vad doar clipurile respective, n-am inteles rostul lor in contextul filmului. Poate bucatile alea muzicale au ceva referiri specifice, pe care eu nu le-am priceput, ma gindesc in special la fetele care dansau in jurul statuii si chiar la clipul cu umbrelute, care m-a distrat si mi-a placut cu adevarat (imagine, culori, etc) si de ce nu si la primul clip, baiatul transformat in dragon care cinta asa cum cinta toata lumea in baie 

) De ce spun aparente? Pentru ca n-avem de-a face cu perversiuni in adevaratul inteles al termenului. Acelea au un scop sexual, astea nicidecum.
Just kiddin'...

Credeam ca am gresit filmu' 
) însă până în punctul în care am ajuns, pot spune că motivul pentru care au ales pepenii este pentru că se găsea pe toate gardurile şi era un fruct la îndemâna oricui.

) pe cat il gasesc eu in legatura cu fetisul sau pt voice-over. Ce dracu' vrea sa transmita bagandu-ni-l in ochi cu atata impetuozitate? Ce-i asa interesant in asta?