Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 11 Mar 2010, 11:30   #81
vave
cu v mic

vave

Originally Posted by bremen1980:
Mestecau toti la greu :smoala

Been there, done that.
Old 11 Mar 2010, 12:02   #82
vave
cu v mic

vave

-mestecat aceeasi guma o saptamana (o mai bagai in zahar );

Clar... şi o lipeam seara de tăblia patului. Şi acum cred că mai am acasă câteva ce nu am reuşit să le îndepărtez ulterior.
Old 11 Mar 2010, 12:09   #83
Judex
Banned

Judex

Bai, Girafel, pishoterapeutizeaza-ma, ce dreq!
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Mar 2010, 12:11   #84
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by vave:

Been there, done that.

eu stiu una si mai tare....unii copii mai saraci mestecau aceeasi guma o saptamana dar stiti ce faceau? o mestecau cu varful unui creion de colorat, ca sa-i schimbe culoarea
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Mar 2010, 12:13   #85
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by Judex:
Bai, Girafel, pishoterapeutizeaza-ma, ce dreq!

painu mi-ai dat amintirea completa, povesteste cum trebuie si da-mi doua amintiri, si cand am timp va analizez tuturor, cred ca mai pe seara. Sunteti tu si cu Cornka la rand.
Old 11 Mar 2010, 12:19   #86
Judex
Banned

Judex

Originally Posted by illotempore2002:
Originally Posted by vave:

Been there, done that.

eu stiu una si mai tare....unii copii mai saraci mestecau aceeasi guma o saptamana dar stiti ce faceau? o mestecau cu varful unui creion de colorat, ca sa-i schimbe culoarea
Jucam fotbal la Dinamo. Antrenor, Dumnezeu sa-l odihneasca, Piti Varga. Era cam cand te nasteai tu. Dau un gol cu un sut la vinclu. Vine Florenin Petre: ba, Judexe, da si mie din guma ta! Cum pula mea? intreb. Din gura. Sentimentul e scarba. I-am dat. E un baiat ok.
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Mar 2010, 12:19   #87
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

eu mi-aduc aminte ce veselie era pe noi cand am dat de guma neagra era sub forma de mingie de fotbal cu alb si negru ..de atunci imi placea mie negru sa nu mai zic ca mai am si acum undeva pierduta in casa colectia de masini de la turbo
copila_satanista is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Mar 2010, 12:21   #88
hellsteed
Cavaler de Veste Buna

hellsteed

CE falci faceam de la guma Turbo pe care o cumparam cu gramada de dragul completarii seriei ... Am avut vreo 1000 . Ce n-as da sa gasesc vreo colectie pe undeva
Old 11 Mar 2010, 12:35   #89
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by hellsteed:
guma Turbo pe care o cumparam cu gramada de dragul completarii seriei ... .
Si eu la fel! Cand incepea o noua serie numai de aia ma ocupam. Dadeam cate 10-15 abtipilde care le aveam dubluri pe unul nou.

Originally Posted by hellsteed:
Ce n-as da sa gasesc vreo colectie pe undeva
Cred ca le mai am prin orasul copilariei ascunse bine in vreun dulap. Cred ca e si prima serie acolo, aia de la 51 la 120. Cu Lamborghini ala din anii '80.
Cat imi dai pe ea?
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Mar 2010, 12:45   #90
keepwalking
Guru

keepwalking

well, imi amintesc cum a dat un tramvai peste un batran pe strada cuza voda, in iasi.
maica-mea mi-a zis imediat sa ma uit in alta parte.
si am inceput sa privesc intr-o vitrina, cat timp am trecut pe langa locul accidentului.
imi amintesc doar ca batranul intepenise pe jumatate bagat sub tramvai, cu o sacosa in mana.
aveam vreo 10-12 ani, cam asa.
keepwalking is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Mar 2010, 13:20   #91
BLACK-SPIDER
Guru

BLACK-SPIDER

Mi-am amintit de cowboy si indienii cu care ma jucam cu fratele meu, eu eram cu indienii si pierdeam deseori Ne faceam cate o cetate din nisip, puneam figurinele deasupra si apoi dadeam cu o piatra unul in cetatea celuilalt.
Sau odata stiu ca eram la bunica si era un rau mai mic, noi am facut un baraj la deal, apoi mai la vale am construit castele si case din nisip, puneam soldati sau cowboy si indieni, ce aveam, pe ele si la urma rupeam baraju si priveam apa cum venea si matura totul in cale
Old 11 Mar 2010, 13:29   #92
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

ca tot e vorba de amintiri timpurii .. pe mine ma mira cea mai veche amintire a mea pentru ca eram foarte mica (1 an cred) : aveam obiceiul sa ma joc incontinuu cu lantisorul mamei mele care avea o cruciulita frumos stilizata atunci cand ma tinea in brate si-mi aduc clar aminte cum faceam asta.

Last edited by copila_satanista : 11 Mar 2010 at 13:31.
Old 11 Mar 2010, 18:29   #93
anaemona
Guru

anaemona

illo, te deranjez si eu cu o amintire.

Aveam 5-6 ani - n-am inteles niciodata de ce imi amintesc asta, dar de fiecare data cind cineva pomeneste de amintiri din copilarie aproape invariabil asta e una din primele care-mi vin in cap. Eram in casa, in apartament. Apartamentul avea un hol lung, era aproape vara si holul era neluminat. Am vazut o giza pe jos si am gindit: "o albinuta moarta" si eram plina de compasiune pentru albinuta, asa ca m-am aplecat s-o ridic, am pus-o grijulie, ca si cum ar fi fost un ritual sacru in palma si ma indreptam prin sufragerie, spre balcon, unde vroiam sa arunc albinuta in fata blocului, sa-i redau locul in natura. Chiar in momentul in care am pasit pragul usii de la balcon, unde era mult mai multa lumina decit pe hol, m-am uitat ce tin in palma si am constatat ca era un gindac mort, din ala de bucatarie si am avut cea mai mare oroare, oripilare si scirba din viata mea de pina atunci, pentru ca am pus mina pe ceva atit de murdaritor si injositor. Punctul culminant e cel in care am descoperit gindacul din mina mea. Sentimentul de acum, la aducerea aminte e neutru; scirba nu-mi mai e, nu retraiesc momentele de atunci. Oricum pina in momentul asta n-am povestit nimanui intimplarea asta, daca pot s-o numesc intimplare si curiozitatea mea e de ce o am inca in minte.

Ce fel de copil eram pe atunci? Ca sa te ajut in identificare, pot sa-ti spun ca daca mi se murdareau rochitele cu cele mai invizibile pete imediat veneam in casa sa ma schimb. Mama saraca era disperata pentru ca veneam citeodata de 2-3 ori in jumata de ora. Mi-am mai revenit mai tirziu
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Mar 2010, 19:12   #94
danT
Banned

danT

Originally Posted by teh_chix0r:
illotempore2002, lucrezi ca psihoterapist? câştigi bine?
.

E organizationala, mai draga (tu nu citesti din urma? ) - nu t(r)aumaturgica!...
danT is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Mar 2010, 19:45   #95
paul1ca
Junior

paul1ca

Send a message via Yahoo to paul1ca
Cand aveam in jur de 8 ani,baietii mai mari din cartier mi-au dat sa trag un fum de tigare(de atunci nu am mai pus gura pe tigara),iar dupa ce am tras acestia m-au amenintat ca or sa ma spuna mamei,si eram speriat de moarte sa nu iau o bataie zdravana sau altceva.Iar zi de zi ma santajau sa aduc mingea(eram singuru copil din cartier cu minge) sa jucam fotbal,ma trimiteau sa le iau tigari,sa le aduc apa si ma simteam foarte neajutorat.Intr-o zi,mi-au spus ca au fost la mine acasa si i-au spus mamei mele ca am fumat,eram total panicat.Am fugit imediat acasa,si cand am ajuns mama nu aflase nimic,eram usurat dar si nervos.Si mi-am luat inima in dinti,si i-am spus mamei exact tot ce s-a intamplat.Aceasta m-a iertat,si i-a certat foarte rau pe baietii ei.Punctul culminant a fost dupa ce am spus adevarul am avut o stare de usurare,si ma bucuram ca nu am fost certat sau pedepsit.Ma simsteam ca mi-am reluat viata inainte de primul fum de tigara.
Old 12 Mar 2010, 07:12   #96
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by teh_chix0r:
illotempore2002, lucrezi ca psihoterapist? câştigi bine?

momentan creez amintiri.

Imi fac scoala de terapie acum si intr-un an jumate-doi sunt psihoterapeut, da....acum invatz foarte mult.

@all, ma scuzati ca nu v-am mai zis nimic, ma ocup azi.
Old 12 Mar 2010, 07:26   #97
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by anaemona:
illo, te deranjez si eu cu o amintire.

Aveam 5-6 ani - n-am inteles niciodata de ce imi amintesc asta, dar de fiecare data cind cineva pomeneste de amintiri din copilarie aproape invariabil asta e una din primele care-mi vin in cap. Eram in casa, in apartament. Apartamentul avea un hol lung, era aproape vara si holul era neluminat. Am vazut o giza pe jos si am gindit: "o albinuta moarta" si eram plina de compasiune pentru albinuta, asa ca m-am aplecat s-o ridic, am pus-o grijulie, ca si cum ar fi fost un ritual sacru in palma si ma indreptam prin sufragerie, spre balcon, unde vroiam sa arunc albinuta in fata blocului, sa-i redau locul in natura. Chiar in momentul in care am pasit pragul usii de la balcon, unde era mult mai multa lumina decit pe hol, m-am uitat ce tin in palma si am constatat ca era un gindac mort, din ala de bucatarie si am avut cea mai mare oroare, oripilare si scirba din viata mea de pina atunci, pentru ca am pus mina pe ceva atit de murdaritor si injositor. Punctul culminant e cel in care am descoperit gindacul din mina mea. Sentimentul de acum, la aducerea aminte e neutru; scirba nu-mi mai e, nu retraiesc momentele de atunci. Oricum pina in momentul asta n-am povestit nimanui intimplarea asta, daca pot s-o numesc intimplare si curiozitatea mea e de ce o am inca in minte.

Ce fel de copil eram pe atunci? Ca sa te ajut in identificare, pot sa-ti spun ca daca mi se murdareau rochitele cu cele mai invizibile pete imediat veneam in casa sa ma schimb. Mama saraca era disperata pentru ca veneam citeodata de 2-3 ori in jumata de ora. Mi-am mai revenit mai tirziu

Erai un copil usor nevrotic in carti zice ca nervoticii care se spala des, compulsiv si cei care isi schimba hainele procedeaza astfel pt ca asta e modalitatea in care simt ei ca detin controlul si totodata prin care se simt superiori (ei sunt cei mai curatzi, restul suntem murdari, periculosi) . E mult spus ca ti se poate aplica tie in copilarie, insa cu inca alte cateva amintirimi-as putea da seama. Totusi tind sa cred ca ceva din obsesia pt spalat a mai ramas la tine, pt ca amintirea e foarte vie. Tu sa-mi spui daca e asa sau nu.

Legat de amintire. In primul rand ai invatat scarba de gandaci de bucatarie in casa, de la ai tai. De ce tii inca minte? Pt ca atunci ai pierdut ingrozitor de mult controlul si inconstient fiinta ta atat de pasionata de curatenie s-a simtit amenintata.
Am dificultati cu amintirea ta pt ca nu interactionezi cu nimeni, asa ca mai astept ceva.
Old 12 Mar 2010, 07:44   #98
illotempore2002
Guru

illotempore2002

@Corinka, cu cele 3 amintiri.

Este interesant ca in toate cele 3 amintiri interactiunea cu "societatea" (colegii de gradinita, bunica, scoala) tinde sa fie una de opozitie spre agresivitate: pe copilul de la gradinita te bucuri ca l-ai umilit si esti "deasupra lui", ca l-ai invins, pe bunica ai o satisfactie teribila ca o chinui iar fata de invatatoare esti indiferenta. Singura persoana cu care ai un atasament e prietena ta din copilarie, cu care ai fost si colega in clasa intai, insa ea nu ocupa deloc un rol in vreuna din amintiri. S-ar zice ca tendinta e de a intra in competitie sau chiar conflict cu oamenii din jur iar in cazul in care acestia iti plac, sa nu te aproprii preamult ci sa pastrezi distanta(de invatatoare practic ti-a placut, iti placea cum ii statea in negru insa ti-ai propus sa nu iti placa prea tare de la inceput si ti-ai indus o indiferenta - erau oamenii o amenintare pt tine atunci?)

In continuare cred ca in prezent ai acelasi tip de interactiuni cu oamenii, inclusiv la serviciu.ti place jobul tau, in principiu dar tind sa cred ca reusesti sa creezi sau sa mentii anumite tensiuni (create de alti) si ca in general nu iti faci prea usor prieteni.
Old 12 Mar 2010, 08:21   #99
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by copila_satanista:
ca tot e vorba de amintiri timpurii .. pe mine ma mira cea mai veche amintire a mea pentru ca eram foarte mica (1 an cred) : aveam obiceiul sa ma joc incontinuu cu lantisorul mamei mele care avea o cruciulita frumos stilizata atunci cand ma tinea in brate si-mi aduc clar aminte cum faceam asta.

Din nou, pt a mia oara, amintirile unor fatpe/intamplari repetitive (ai zis ca aveai obiceiul sa te joci cu lantisorul) nu sunt luate in considerare la analiza. Relevante sunt amintirile unor intamplari unice, care s-au intamplat o singura data
Old 12 Mar 2010, 08:47   #100
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

pai nu asteptam sa-mi faci vreo descriere psihologica la asta ma descurc foarte bine singura
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules