Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 04 Aug 2010, 21:49   #41
marius_em
Guru
 
marius_em
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,211
Am citit acum ce ai scris mai sus, mirkea, si mi-a placut. Ai punctat bine atu-urile filmului.
Cred ca poate fi incadrat la under-rated. A trecut cam neobservat prin box-office, o saptamana locul 2, si pe urma tot in jos.
__________________
Always look on the bright side of life!
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Sep 2010, 17:42   #42
rc-st.
Senior
 
rc-st.
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 91
i-as da nota 5,5
merita vazut daca vrei sa vezi un film
o parodie dupa zecile de filme clona realizate in ultimii ani
un kill bil mai bun ca sa zic asa
putea insa sa fie mai bun... parca la sfarsit nu se leaga ceva, inca nu stiu ce
oricum, se vede mana lui brad pit, abia astept sa vad cum o sa fie vlad tepes, tot de el produs, pacat ca nu fac parte din echipa, i-as fi sugerat niste secvente interesante deoarece stiu istorie
rc-st. is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Sep 2010, 17:44   #43
Liviu-
Film Dissection
 
Liviu-
 
Join Date: Dec 2008
Location: Vaslui / Bucuresti
Posts: 3,106
Topicul de bancuri e la cafenea...
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Sep 2010, 22:02   #44
mirkea
Junior
 
mirkea
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 53
Originally Posted by rc-st.:
oricum, se vede mana lui brad pit,


Se vede si piciorul lui angelina jolie pe-acolo?




Aaaaanyway, Kick-Ass 2 a fost confirmat de catre Mark Millar, creatorul cartii de benzi desenate pe care s-a bazat filmul. Desi incasarile de la box office nu au fost exceptionale se pare ca filmul s-a descurcat destul de bine pe dvd si blu-ray. Teoretic filmarile ar trebui sa inceapa in prima jumatate a lui 2011 dupa ce matthew vaughn va termina cu x-men: first class urmand ca filmul sa fie lansat in 2012.

Last edited by mirkea : 04 Sep 2010 at 10:09.
mirkea is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Sep 2010, 21:17   #45
Medicate
Psychosocial
 
Medicate
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,156
Kick Ass ... daca se vede mana lui Brad Pitt si piciorul Angelinei e clara treaba , probabil undeva in departare vegheaza Domnul si Doamna Smith !


off : mirkea ... aveam poza de la avatarul tau in PC-ul vechi si deasupra capului pisicii era scris : The voices are telling me to kill you !!!
Iar cand iti privesc avatarul ma amuz copios !
__________________
"Hey, Pip! You smoke too much !"
Medicate is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Sep 2010, 16:13   #46
psihologu
Senior
 
psihologu
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 100
Tineti minte de ce a facut spume Uma Thurman in Kill Bill nu ? Ei bine, fata ei pare ca a fost distribuita in Kick Ass. Hit-Girl seamana leit cu “mama” ei Beatrix Kiddo, adica “severely cutable & extremely deadly”. Ea este fetita in fustita scurta si strampi peste genunchi care scoate ditamai pistoletul si ti-l introduce fara jena in gura. Starea de soc indusa este recurenta in multe din scenele in care aceasta scolarita-demon scaneaza orice incapere plina de infractori precum un terminator deghizat in copila de 11 ani. Cel care a dat nastere acestui “monstrulet” este Frank D’Amico, un lord al drogurilor care l-a inscenat pe Damon (Nicolas Cage). Politai de profesie, Damon a facut inchisoare in timp ce sotia insarcinata s-a sinucis. Copilul a supravietuit. Mindy Macready (Chloe Moretz) a fost antrenata de mic copil sa il urasca pe cel responsabil pentru destramarea familiei. Programul tata si fiica – Big Daddy (un fel de Batman fara scrupule, constiinta si reticenta de a varsa sange) si Hit Girl planuiesc exterminarea lui Frank D’Amico.
psihologu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Dec 2010, 22:18   #47
mirkea
Junior
 
mirkea
 
Join Date: Jul 2010
Posts: 53
Originally Posted by Pitbull:
Deşi dens şi dinamic, snopul de fire epice e dezorganizat, şi pe multe dintre ele le lasă fâlfâind în vânt.

Cum e snopu" de fire epice dezorganizat si pe care le lasa falfaind in vant? Firele sunt cat se poate de bine organizate si separate, contopindu-se spre final.


Originally Posted by Pitbull:
Interesant e modul în care, pornind de la un context eminamente realist, şi chiar satiric la adresa super-eroilor de comic book, povestea merge o vreme pe linia demitizării şi a zeflemisirii clişeelor, pentru a urca pe nesimţite spre o nouă abordare - în cele din urmă, tot un film cu super-eroi este (ba încă, promiţând ditamai franciza!), dar autobăşcălios şi referenţial-parodic. Tocmai de-aici se dezvoltă şi principalele sale neîmpliniri - excelentele intenţii din premisele sugerate mai sus realizându-se cam bramburit şi fără a părea să-şi găsească, în final, o rezolvare fermă.

Filmul nu s-a vrut a fi o satira de la cap coada. Sunt referentiate si ironizate multe din cliseele filmelor de gen dar spre deosebire de watchmen care le critica Kick-Ass ajunge sa le accepte in absurditatea lor si sa le imbratiseze spre final. La fel cum au facut zombieland,hot fuzz si shaun of the dead cu (sub)genurile lor.

Vaughn si-a descris productia ca o scrisoare de dragoste adresata filmelor cu super-eroi si cred ca asta capteaza cel mai bine intentia filmului.

In plus, este surprins foarte clar ceea ce-si doreste publicul de la asemenea filme: nu realismul ci fantezia.

Originally Posted by Pitbull:
Personajul cel mai ofertant ca premise, Damon Macready aka Big Daddy, e ratat în stil mare, prin schematism şi lipsă de finalitate - plus necazul de a-l vedea pe Nicholae Cage trecând pe lângă un rol care avea toate şansele să se înscrie în galeria creaţiilor lui substanţiale, opusă şiragului de tâmpenii prin care cu osârdie-i tot place să se compromită.

Lipsa de finalitate? Devine o victima a stilului de viata pe care il ducea si moartea sa da ii da motivatie lui kick-ass sa i se alature lui hit-girl in asaltul final, lucru pe care evident nu si l-ar fi dorit sa-l faca dar e nevoit sa isi asume responsabilitatea pentru faptele sale.

Cat despre prestatia lui Nick Cage mai toate cronicile pe care le-am citit sustin acelasi lucru cu care sunt perfect de acord: e cel mai bun rol pe care l-a facut in ultimii ani (alaturi de The Bad Liutenent). E un rol care i s-a pretat perfect mai ales tinand cont ca e un mare, mare fan al benzilor desenate iar idea lui de a-l imita pe Adam West a fost una savurata pe deplin de fanii care-au inteles-o.


Originally Posted by Pitbull:

Nu putem neglija nici o serie de inadvertenţe care nici chiar într-o asemenea formulă caricaturală nu se justifică pe deplin - cum ar fi restabilirea lină ca prin vis a eroului după ce ia un cuţit în burtă şi-un bot de maşină-n plex

Nu a fost lina deloc. A petrecut luni in spital, scheletul i-a fost tinut in loc de suruburi si placi metalice plus ca s-a ales cu leziuni la nivelul terminatiilor nervoase. Evident convenabil in contextul fimlului si destul de improbabil dar nu imposibil.

Originally Posted by Pitbull:

Cel mai clar reiese faptul că povestea nu urmăreşte nici un moment comunicarea vreunor idei importante, ci numai să captiveze - ceea ce şi reuşeşte dar, din păcate, cochetează pe parcurs cu destule arhetipuri ale culturii occidentale din zilele noastre, pentru ca neducerea lor spre nici o concluzie mai de Doamne-ajută să ne lase cu un sentiment de acută frustrare. Noroc că spectacolul vizual mai salvează câte ceva, într-o măsură acceptabilă.


Ba din contra. Kick-Ass s-a vrut in primul si-n primul rand a fi o creatie care sa-si distreze si binedispuna publicul dar sunt destul mesaje in film pentru cei receptivi la asa ceva:

- fimul ne arata cat de absurda e idea de oameni obisnuiti in postura de super-eroi (asta e si unul din motvele pentru care filmul paseste tot mai mult in taramul benzilor desenate spre final pentru ca in lumea reala s-ar fi sfarsit tragic si destul de prematur)
- filmul ne arata si cum uneori un singur om poate face diferenta atuni cand toti ceilalti ii intorc spatele unui seaman la nevoie
- nu in ultimul rand satirizeaza si fascinatia violentei in societatea moderna (cand KA si BD sunt torturati si emisia e intrerupta la TV pe motiv ca imaginile erau prea socante toti au sarit la calculator sa urmareasca violenta in continuare desi era destul de clar ca s-ar fi terminat cu o executie in direct)

Last edited by mirkea : 29 Dec 2010 at 22:40.
mirkea is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 05:21.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells