Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30 Mar 2010, 22:35   #21
anaemona
Guru
 
anaemona
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,704
Daca ai amintit de Dead man walking musai sa le pui si pe The Green mile si Capote.

Un film interesant e Brokedown Palace, cu o inchisoare de femei. Frinturi dintr-o inchisoare de femei se arata si in The edge of heaven si sint sigura ca "Binecuvintata fii, inchisoare" se incadreaza tot aici desi nu l-am vazut inca - DVD-ul e nedesfacut de citiva ani, nu stiu de ce nu-mi da ghes sa-l vad
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Mar 2010, 22:54   #22
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
astept pareri cu privire la interpretarea actorilor!
nimeni nu v-a impresionat???
nu pot uita pe celebrul Luis Dega intruchipat cu atata maiestrie de Dustin Hoffman si o un al rol care mi l-am amintit acum a fost cel al Jessicai Lange intr-un film mai vechi,Frances,despre viata controversata a unei actrite de hollywood care ajunge intr-un ospiciu,categoric tot o inchisoare...

Last edited by rvn : 07 Apr 2010 at 21:55.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Mar 2010, 23:04   #23
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
si de ce nu va ganditi si la inchisori celebre?care credeti ca a fost cea mai inspaimantatoare??
Alcatrazul era renumita,daca imi aduc eu bine aminte era inchisoarea de unde era imposibil sa evadezi ca sa mai vorbim Bastilia care a insemnat atat de mult pentru istoria Frantei!
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2010, 00:00   #24
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Intr-adevär, Dega din "Papillon" a fost un rol foarte interesant al lui Dustin Hoffmann (atunci am "fäcut cunostintä" cu el, aveam saispe ani). Am väzut "Frances" la Biblioteca Americanä, prin anii '80 - tin minte cä filmul mi-a fäcut o impresie bunä, dar Jessica, deloc (n-am putut-o suferi niciodatä).
...Si, dacä tot veni vorba de ospicii, încä de azi-dimineatä mä gândesc într-una la "închisoarea" (mai mult sau mai putin metaforicä) din "One Flew Over the Cuckoo's Nest" (one of my own personal top ten ever!) Ah, Nicholson... Ah, Sampson...! Ah, Louise...!
...Deci, nu suntem rigizi - am intuit eu bine cä rvn atribuia topicului cam acelasi nivel de flexibilitate pe care l-am postulat la rându-mi, în timpul schimbului de replici cu Windom.
Bastilia...? Nu-mi amintesc s-o fi väzut în vreun film... Anyone?
Nu putem neglija nici secventa kickstart + inciting event din "Un comisar acuzä", masacrul de la Viraga (adicä, Jilava - filmatä la Väcäresti), una dintre cele mai bune secvente a lui Serj, pe vremea când încä nu se prostise si stia sä filmeze.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2010, 00:47   #25
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
Bineinteles ca nu puteam sa-l uit pe Tim Robbins!Spunea cineva mai inainte ca important este motivul pentru care te afli in inchisoare!Si Dufresne este un tipul detinutului atipic!!!
si.......in paranteza:Jessica este o actrita foarte expresiva!

si sa nu uitam inchisorile comuniste,canalul si alte alea...a indraznit cineva sa le prezanteze pe vremea odiosului?cam ,nu prea!in schimb vizitele la Doftana unde celula tovarasului era la loc de cinste erau obligatorii ca activitati scolare!

cred ca-i "cuib de cuci" Doftana acum,chiar ar trebui daramata!!

Last edited by Pitbull : 31 Mar 2010 at 01:09.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2010, 01:08   #26
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
revin la motivul privarii de libertate...
unele filme au suprins foarte bine acest lucru,intai ne-au prezentat "intamplarea",datorita careia intram in lumea inchisorii,ceea ce a"umanizat" detinutul,ne-a facut sa fim sustinatori aprigi ai lui,sa-i gasim circumstante atenuante si sa-l privim cu compasiune!cred ca acest lucru,adica sa fii inchis dintr-o grava eroare judiciara este cea mai mare nedreptate care i se poate intampla unui om.Numai dorinta de reabilitare ,de a-ti demonstra nevinovatia este o lupta enorma,darmi-te sa mai faci fata permanent si adevaratilor criminali in mijlocul carora ai nimerit fara voie!!
Dar,bancherul intruchipat de Robbins,care si-a gasit salvarea in inteligenta si cunostintele sale, nu numai ca a incercat sa se salveze pe sine ci si pe ceilalti,lucru care uimeste si este de-a dreptul remarcabil!
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2010, 01:12   #27
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Rvn, nu e recomandabil sä postezi mesaje succesive (decât dacä ai motive întemeiate: a trecut mult timp de la ultimul, sau urmäresti un anume efect ritmic ori comic). Când îti vin idei noi dupä ce ai postat, si nimeni n-a intercalat vreun mesaj între timp, îti poti insera adaosurile în mesajul deja postat, prin functia "Edit" (utilä si la corectatul greselilor).
...Pânä acum, unde le însirai, ti le-am unit eu - dar asta doar un moderator o poate face, nu si un user de rând,
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2010, 03:11   #28
anaemona
Guru
 
anaemona
 
Join Date: Oct 2009
Posts: 2,704
rvn, roluri de exceptie din filme care au ca subiect si inchisoarea un film absolut superb Kiss of the spider woman si 2 actori impecabili: William Hurt in rolul unui detinut homosexual si Raul Julia in rolul unui detinut politic impart celula de inchisoare si ajung in timp sa aiba o relatie speciala. Hurt a luat Oscarul pentru cel mai bun actor in rol principal pentru rolul asta, un film plin de poezie care nu ar trebui ratat - chiar era un topic despre filme frumoase - categoric il consider un film mai mult decit frumos

Alt film, de data asta tot despre femei care ispasesc o pedeapsa - The Magdalene sisters - doamne ce orori s-au petrecut sub egida bisericii - un film despre tinerele fete considerate de biserica catolica irlandeza pacatoase si inchise cu acordul familiei ca sa-si ispaseasca pedeapsa. N-am dormit citeva nopti dupa ce am vazut gradul de dezumanizare la care putea fi supusa o femeie in zilele noastre - ultimele minastiri de genul asta parca au fost inchise in anii '90.
anaemona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2010, 07:15   #29
Windom
The Ultimate Badass
 
Windom
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4,175
Originally Posted by Mercutio:
Originally Posted by Windom:
Ce ziceti de Le Trou (1950)...
cum e? de vreo 3-4 ori am vrut sa-l inchiriez dar am renuntat, dupa cate scrie pe coperta dvd-ului nu pare cine stie ce. merita?
L-as putea numi cel mai "minimalist" film despre inchisoare pe care l-am vazut. Desigur, asta ar putea sa para plictisitor pentru cei care prefera actiunea in detrimentul atmosferei (btw, nu a amintit nimeni de nea van Damme, om nascut, crescut, educat, calit si ce mai vreti voi, dupa gratii).
Un film deosebit e si australianul Chopper, cu o performanta de zile mari din partea lui Eric Bana. Un Prophet is a walk in the park in comparatie (legat, indeosebi, de nivelul de realism & brutalitate).
__________________
God ain’t my fucking daddy...

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2010, 09:57   #30
MariaMona
Crazy Mama
 
MariaMona
 
Join Date: Feb 2010
Location: Timisoara
Posts: 1,541
Ati uitat de seria Prison Break.

Mie personal mi-au placut The Governor - un serial britanic din '95, cu o femeie guvernator, Papillon, The Shawshank Redemption, Marea evadare , Zbor deasupra unui cuib de cuci si Quills, cu un azil de nebuni unde e internat De Sade (Geoffrey Rush).

De Bastilia imi amintesc din alte filme - The Man in the Iron Mask sau La Reine Margot, desi astea nu sunt filme despre inchisori. Si eu imi amintesc de Van Damme cand e vorba de inchisori, desi nu cu sentimente intense.
__________________
"Căci nu este alta, mai frumoasă și mai de folos în toată viața omului zăbavă, decât cetitul cărților". Miron Costin
MariaMona is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 31 Mar 2010, 11:56   #31
obsessed
Junior
 
obsessed
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 27
Daca tot este vorba de abordari diferite ale inchisorii/privarii de libertate etc, ar mai fi Chicago - totul se petrece intr-o inchisoare, dar sentimentul incarcerarii nu este prevalent, este doar generatorul de satira si... mmmm... muzica?
De asemenea, cred ca si A clockwork orange se incadreaza si genereaza imagini indeajuns de puternice pentru a nu uita scenele din inchisoare/ institut corectional
As mai aminti Razboiul lui Hart pt Iures, mai mult decat pt oricine altcineva, pentru imaginea sa foarte potrivita in uniforma de ofiter german si pt satisfactia ca ii baga elegant un glonte in cap lui Willis
Daca includem si filmele cu azile, ar trebui amintit si noul Shutter Island?
obsessed is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2010, 08:05   #32
vlad4s
Guru
 
vlad4s
 
Join Date: Sep 2009
Posts: 509
Cea mai traznita inchisoare e cea din Biga Stan(2008)
Cea mai horror inchisoare nush dar cam asa semana este Hostel
Si pana acum cea mai tare inchisoare mi se pare Shutter island!
vlad4s is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2010, 09:52   #33
Gospin
Comfortably numb
 
Gospin
 
Join Date: May 2009
Location: over the rainbow
Posts: 1,289
Send a message via Yahoo to Gospin
Originally Posted by keepwalking:
"Contele de Monte Cristo" cred ca vorbeste elocvent despre un sentiment care insoteste experienta carcerala: razbunarea.
bine, e doar un exemplu la indemana
subscriu, clar
__________________
Ambition is a poor excuse for not having enough sense to be lazy!
Gospin is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2010, 13:07   #34
BLACK-SPIDER
Guru
 
BLACK-SPIDER
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 366
In spatele gratiilor a trecut si Stallone in Lock Up. Alte filme de actiune ce au in prim plan inchisoarea au fost : Undisputed cu Wesley Snipes si continuarea mai slaba Undisputed II :Last man standing.
Inchisoarea s-a impacat destul de bine cu sportul fie ca a fost vorba de curse de masini : Death Race, fotbal american : The Longest Yard, sau meciuri de fotbal : Victory, unde Stallone il avea ca coechipier pe Pele.
__________________
fii intotdeauna tu insuti si daca nu este indeajuns pentru cineva atunci acel cineva nu este indeajuns pentru tine
BLACK-SPIDER is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Apr 2010, 13:42   #35
vave
cu v mic
 
vave
 
Join Date: Oct 2008
Location: Claudiopolis
Posts: 2,435
Sunt un pic off-topic, dar când am văzut titlul postului mi-am amintit de un citat:

"None are so hopelessly enslaved as those who falsely believe they are free." J.W.Goethe
__________________
E prea clişeic să spui că e clişeic.
vave is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Apr 2010, 22:10   #36
kisik
Novice
 
kisik
 
Join Date: Mar 2010
Posts: 3
Bronson (2008). Povestea celui mai celebru puscarias din istoria Marii Britanii. Initial, Bronson (Mickey Peterson pe numele sau adevarat) a fost condamnat la 7 ani de inchisoare pentru jaf armat, dar a ajuns sa stea 34 de ani in inchisoare, dintre care 30 i-a petrecut in carcera, izolat de orice alt detinut, atat pentru siguranta gardienilor cat si a celorlalti puscariasi.
Mi-a placut mult interpretarea lui Tom Hardy.
kisik is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Apr 2010, 12:07   #37
Radu1711
Banned
 
Radu1711
 
Join Date: Mar 2009
Posts: 58
Wink radu1711

mi-aplacut mult Eu cand vreau sa fluier, Fluier, tarede tot filmul
Radu1711 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Apr 2010, 22:12   #38
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
poate ne poti rezuma si motivul,draga radule,nu de alta dar sa vedem si noi daca poti lega cateva propozitii...
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Apr 2010, 22:17   #39
vave
cu v mic
 
vave
 
Join Date: Oct 2008
Location: Claudiopolis
Posts: 2,435
Originally Posted by rvn:
poate ne poti rezuma si motivul,draga radule,nu de alta dar sa vedem si noi daca poti lega cateva propozitii...

De ce ai vrea să vezi aşa ceva? Las-o aşa... să sperăm că i se epuizează bateriile.
__________________
E prea clişeic să spui că e clişeic.
vave is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Apr 2010, 15:58   #40
extraterestru
Novice
 
extraterestru
 
Join Date: Feb 2010
Posts: 7
Brokedown Palace este nemaipomenit

Last edited by extraterestru : 04 Apr 2010 at 16:04.
extraterestru is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:24.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells