Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 13 Mar 2009, 22:08   #61
Pauline Kael
Banned
 
Pauline Kael
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,687
Bine,ai vreo 19-20.Si imi place ca ai principii,lucru rar in ziua de azi,dar fii mai destins.Scuze de off-topic.Nu ti-a placut Wtchmen? Nu l-am vazut.Pe ce topic suntem?
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2009, 00:38   #62
buticut
Guru
 
buticut
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,282
Pauline,pe bune ca ma scoti din sarite. De ce trebuie mereu sa ma ataci ca vezi doamne am luat informatia de pe net sau mai stiu eu de unde? Fiind un fan al wrestlingului,un smark - cum sunt numiti cei care au habar de jocurile de culise,nu crezi ca e normal sa stiu aceste lucruri?Sau crezi ca m-am pus subit pe cautat doar ca sa demonstrez ca am facut research in domeniu? Intr-adevar,in film nu se "cosmetizeza" wrestlingul, intentia mea a fost de a da mai mult credit ateltilor care il practica. Interesant ca meciurile din film au fost filmate in arenele ROH si CZW si a fost prezentat footage din el la WWE RAW. Wrestlerii din show-urile aratate la TV se bucura de un tratament mult mai bun - biletele de avion,cazarile la hoteluri - toate sunt platite de catre conducere, in cazul WWE-ului. Ce sa mai spun de salariile uriase pe care le au unii. Din pacate, multe talente de acolo sunt irosite si neglijate, pentru a baga in main event-uri tipi pompati si cu priza la public. In plus mediul este mai controlat,cum un wrestler face o manevra care pune in pericol siguranta celuilalt,este ori avertizat,ori dat afara. In plus, au fost concediati numerosi wrestleri prinsi in WWE ca au folosit steroizi - toti pompatii de acolo au luat probabil steroizi inainte de a lupta in federatie, pentru a avea masa musculara imensa, acum doar si-o pastreaza prin antrenament. In federatiile independente,oamenii dau in ring tot ce e mai bun din ei si ies mult mai sifonati din meciuri,pe cateva sute de dolari. Insa nu are importanta in ce federatie practici wrestling,caci tot te tine departe de familie. Wrestlerii se afla mereu pe drumuri,dintr-un oras in altul, precum cantaretii care merg in turnee.

Filmul prezinta chiar partea mai intunecata a wrestlingului,viata acelora pentru care singura satisfactie e in ring, pe cei care fac asta din pasiune, nefiind ABSOLUT DELOC motivati de bani. Cum am spus,sunt si wrestleri pentru care toate sunt bune si frumoase. De ex. John Cena (care mi-e total antipatic, btw ) are ditamai masina, salariu de milioane,este babyface (adica "the good guy" din wrestling),main eventer,fata care se vinde cel mai bine si mai joaca si in filme produse de compania WWE Films.

In film mi-a placut includerea in film a lui Cassidy, care este oglindirea lui Randy. Ambii se folosesc de un nume de scena,ambii viseaza sa recucereasca culmile gloriei de altadata si ambii prefera viata de pe scena,in favoarea celei reale, in care nu au deloc satisfactii. Sunt atrasi unul de celalalt, fiindca se regasesc unul in celalalt. Imi place ca "The Ram" lupta cu pasiune in ring...pentru cineva de dinafara,toate acestea ar putea parea "fake",dar pentru Randy,ce face el e the real shit. La faza cu fiica sa am avut un deja-vu, stiam ca prin ceva similar trecuse si Jake "The Snake" Roberts.

Quote:
Buticut sta toata ziua pe net si pe imdebeuri si pe alte de-astea.

Nu stiam ca ziua are doar 2-3 ore :shock:. Te rog inceteaza sa mai pretinzi ca ma cunosti sau ca stii ce fac eu toata ziua.

Cat despre comentariile mele la filme,lungimea lor depinde de starea mea. Dar cred ca se intelege bine si din cateva randuri impresia mea generala despre ele.
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2009, 01:25   #63
Planmaker
Veteran
 
Planmaker
 
Join Date: Apr 2007
Location: a not-so-very-pleasant place
Posts: 179
Send a message via Yahoo to Planmaker
[offtopic] Parca Pauline si Buticut se aveau bine odata! :shock: Oh, where is this world comming to [/offtopic]
Planmaker is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2009, 01:37   #64
buticut
Guru
 
buticut
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,282
[offtopic]Si acum o sa vina Pauline sa scrie: "E de treaba,dar e prea fitoasa" si eu o sa fac iar fata asta :shock: [/offtopic]

On-topic: Hmmm...n-a fost rau The Wrestler .
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2009, 11:07   #65
Pauline Kael
Banned
 
Pauline Kael
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 3,687
Nu,am scris mai sus,era vorba de commentul tau la "Seven pounds",mi-a placut f mult inceputul cronicutei tale,dar pe fianal,ceva s-a dezumflat.
Am gresit topicul cum am zis mai sus,n-am vazut "Wrestler" si nu ma pasioneaza sportul ,de fapt nu inteleg nik din el,iar wrestlingul feminin mi se pare si mai grotesc(nu ma duce deloc cu gandul la amazoane).
Scuze ca te-am suparat ,bineinteles ca o iubesc forever pe Buti.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2009, 19:18   #66
R_Afc
Veteran
 
R_Afc
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 151
Aseara am fost intr-o pasa proasta si eram prea obosit sa dau un raspuns pertinent. Voiam sa spun ca nu-mi place aceasta atitudine cum ca "The Wrestler" nu e nimic special. Pentru cei care au luat bataie (si aici nu ma refer la bataia fizica) filmul este exceptional intr-o interpretare superba din partea lui Rourke, jucand rolul vietii lui. Multi percep filmul ca fiind unul care vorbeste despre un wrestler care se indragosteste de o stripteuza si atat. Ei bine, imi provoaca sila acest gen de atitudine.
__________________
“I'm not used to feeling like I belong where I am.”
R_Afc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2009, 19:50   #67
Liviu-
Film Dissection
 
Liviu-
 
Join Date: Dec 2008
Location: Vaslui / Bucuresti
Posts: 3,106
Iti provoaca sila faptul ca mie nu mi se pare special filmul? Interesant. Si nu am sustinut in nici un moment ca filmul ar fi despre wrestling sau despre relatia de iubire intre un wrestler si o stripteuza, dar presupun ca fiecare intelege ce vrea. Nu am negat faptul ca Rourke face un rol bun, dar cam la atat se limiteaza filmul (un mic plus si pentru regizor). De altfel in afara de prestatia lui nici tu nu ai zis de ce e filmul special. Filme despre persoane decazute am vazut destule, tot ce e nou in filmul asta e ca acea persoana e un wrestler. Magnific! Atat timp cat nu aduce nimic nou catalogarea ca un film bun e maxima din punctul meu de vedere.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2009, 20:11   #68
buticut
Guru
 
buticut
 
Join Date: Feb 2008
Posts: 2,282
To each his own!
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2009, 20:59   #69
illotempore2002
Guru
 
illotempore2002
 
Join Date: Apr 2007
Location: Bucuresti
Posts: 5,244
am citit cate ceva pe diagonala la acest topic si am vazut unele persoane foarte pornite impotriva filmului, Pitbul inclusiv.
Cred ca in pasiunea noastra pt filme, am ajuns sa fim excesivi: judecam si taiem in carne vie pe toti regizorii, scenaristii, actorii ceva nemaivazut. suntem mai neiertatori si mai cruzi ca cei mai virulenti dusmani. inafara de asta, parem ca avem niste pretentii si niste fitze atat de infatuate ca stau si ma gandesc: ma da voi cine mama naibii sunteti? (acuma sa nu-mi raspundeti ca forumul e ca sa isi dea toata lumea cu parerea ca nu cumpar)

ontopic: The wrestler mi-a placut. Prin prisma personajului central, prin prisma insingurarii lui si a vietii lui aparent sterile. sau de ce nu, cu adevarat sterile. nu vi se intampla niciodata sa va intrebati "oare cum decurge o zi obisnuita din viata unui luptator, dar a unui agent din comitetul de cenzura al literaturii de pe vremea comunismului, dar o zi din viata unei balerine, dar a unui cercetator al erectiilor, dar etc"

Mi-a placut filmul prin simplitatea lui, a povestii relativ "normale". Nu e un film cu pretentii, nu se erijeaza in vreun film "cult (cult movie)" sau iconoclast, nu vrea sa rupa gura nimanui, e un film cum imi place mie sa spun, cinstit.

E ca si cum bunica sau o matusa din familie ti-ar relata despre viata unei rude pe care nu ai apucat sa o cunosti: cu compasiune, cu intelegere, cu prietenie, si poate si cu un pic de judgement. sau nu va plac povestile matusii si ale bunicii?
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2009, 21:31   #70
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Originally Posted by illotempore2002:
The wrestler mi-a placut. Prin prisma personajului central, prin prisma insingurarii lui si a vietii lui aparent sterile. sau de ce nu, cu adevarat sterile. nu vi se intampla niciodata sa va intrebati "oare cum decurge o zi obisnuita din viata unui luptator, dar a unui agent din comitetul de cenzura al literaturii de pe vremea comunismului, dar o zi din viata unei balerine, dar a unui cercetator al erectiilor, dar etc"

Mi-a placut filmul prin simplitatea lui, a povestii relativ "normale". Nu e un film cu pretentii, (...)
Dacä-l fäcea Porumboiu... Sau Jude... Ohhh!
Dar Aronofsky e pretentiosizmul la teseract!
...Si se simte - chiar si când mimeazä "simplitatea"!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2009, 21:36   #71
illotempore2002
Guru
 
illotempore2002
 
Join Date: Apr 2007
Location: Bucuresti
Posts: 5,244
ce e teseract?

nu mi s-a parut fortzat simplu, de ce esti rau-voitor? daca nu as fi vazut nici un film de Aronofsky, nu mi-ar fi dat prin minte, uitandu-ma la Wrestler, ca e facut de el. Adica nu am vazut elemente recognoscibile ca apartinandu-i lui.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2009, 21:40   #72
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Teseract = hiper-cub; cel mai simplu corp tetradimensional; ("ceva" la) puterea a patra - a doua-i "pätrat", a treia-i "cub", a patra-i "teseract".
Citeste "And He Built a Crooked House", de Heinlein - delicioasä!
(Pânä nu aflä de ea Aronofsky!)

Last edited by Pitbull : 26 Apr 2009 at 21:43.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Apr 2009, 02:14   #73
chip
Novice
 
chip
 
Join Date: Apr 2009
Posts: 24
mie mi-a placut the wrestler foarte mult, deja din prima scena, pentru ca regia si camera au lasat deoparte efectele dramturgice in folosul unui stil documentaristic. dupa parerea mea exact stilul asta aduce personajul foarte aproape de spectator, ceea ce e in fond scopul unui, chiar daca fictiv, biopic.
la fel ca unii dintre voi, a contat foarte mult ca personajul a fost construit ca un om de zi cu zi, cu putina putere de discernamant, cu ringul ca singurul loc de afirmatie (in rest se distrugea sistematic orice legatura in jurul lui), un tip caruia ii plac gecile si muzica anilor optzeci, kitchul.
finalul a fost pentru mine perfect, a trait un moment al cunoasterii starii proprii, si- a ales calea si..ecran negru.
chip is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 May 2009, 15:39   #74
illotempore2002
Guru
 
illotempore2002
 
Join Date: Apr 2007
Location: Bucuresti
Posts: 5,244
corect. stilul asta documentaristic, mai degraba al filajului as zice, il apropie mult pe personaj, in sensul ca te face pe tine ca spectator sa iti apleci urechea sa-l asculti si sa vezi ce e cu el, ce face, ce are de gand....Aronofsky te face curios in legatura cu personajul lui si simti cu adevarat ca insusi el, regizorul, are multa simpatie si intelegere pt el.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 May 2009, 18:05   #75
R_Afc
Veteran
 
R_Afc
 
Join Date: Jul 2008
Posts: 151
Tocmai l-am revazut a doua oara. Acum astept sa apara si DVD-ul in Romania. Fabulos film.
__________________
“I'm not used to feeling like I belong where I am.”
R_Afc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Jun 2009, 12:26   #76
gajasebi
Novice
 
gajasebi
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 13
7,5/10 e un fel de Gran Torino si asta
__________________
http://www.ebul.ro/
gajasebi is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Jun 2009, 15:13   #77
saureign
Junior
 
saureign
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 34
acelasi tipar al prejudecatilor m-a incercat si pe mine, incat am amanat vizionarea lui "8 mile" o buna nucata de vreme. Insa dupa ce l-am vazut, l-am apreciat. "The Wrestler" e facut pe acelasi calapod, docu-drama despre o lume totusi respingatoare (lupte aranjate) in care mishuna oameni vii, cu limitarile si durerile lor. Rourke a jucat mai ales cu gestica, felul in care se misca e de pus in manual. Pacat ca si-a botzit fatza, de nu mai poate exprima nici a suta parte din cat putea pe vremuri...
Sean Penn a meritat, intr-adevar, Oscarul. E din ce in ce mai bun, domnul acesta...
saureign is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Jul 2009, 20:47   #78
Medicate
Psychosocial
 
Medicate
 
Join Date: Jul 2009
Posts: 2,156
Da urestlar

In primul rand as dori sa va salut ! In al doilea rand as dori sa imi exprim parerea despre acest film .... ce mi s-a parut destul de sec si lipsit de asa numitele "chestii" ce te tin infipt pe scaun privind "ochii" ecranului .

M. Rourke (s-au cum se mai scrie) este un .....( hmmmmm sa fiu porc ? ) drogat , care din cate imi amintesc a lasat actoria pentru niste stripteuze ( wow .... he's a fucking genius ) si pentru "praful de copt". In momentul de fatza toata lumea il apreciaza pentru faptul ca a reusit sa lase prafurile si seringile deoparte , lucru intr-adevar de apreciat si pentru rolul din acest film ! Oh come on .... cat de monoton e sa faci un rol de rahat , incercand sa-l dramatizezi cat mai mult posibil ..... BULLSHIT !

Ideea filmului nu a fost rea .... s-a vrut reliefata viata unui wrestler ..... prin cate incercari grele , terifiante trebuie sa treaca pentru a-si putea castiga painea si pentru a-si putea duce la finish existenta "banala". Intrebarea mea este ..... fratii mei dak vreti sa dramatizati super tare un film , de ce nu l-ati folosit pe Leo Di Caprio ? Cu ajutorul fetzei lui de copil adorabil ..... totul ar fi fost mult mai dramatic , imaginati-va pumnii si scaunele cum zboara spre el , deja a-ti fi stiut deznodamantul : OH SHIT .....HE'S DOOMED!


_______________________
....Just medicate !
Medicate is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Jul 2009, 13:25   #79
illotempore2002
Guru
 
illotempore2002
 
Join Date: Apr 2007
Location: Bucuresti
Posts: 5,244
Medicate, sper sa nu te superi pe mine dar faci foarte foarte multe greseli grmaticale
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Jul 2009, 13:47   #80
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Originally Posted by illotempore2002:
foarte foarte multe greseli grmaticale
Douä.
(Celelalte aspecte discutabile nu sunt grmaticale.)
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:02.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells