Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 30 Oct 2007, 09:33   #1
georgepop
Novice
 
georgepop
 
Join Date: Nov 2003
Location: Bucuresti
Posts: 13
Send a message via Yahoo to georgepop
Finanþare pentru cinematografe ºi companii

Profesioniºtii din domeniul cinematografiei din România au acum ocazia de a-ºi finanþa o parte din cheltuielile pentru distribuþia în cinematografe a proiectelor audiovizuale, prin schema de grant-uri a proiectului PHARE 2006/018-147.05.01, Sub-componenta B - “Dezvoltarea ºi consolidarea expertizei profesionale în domeniul audiovizual românesc”, program al Comunitãþii Europene. Dosarele de candidaturã trebuie trimise pânã la 19 noiembrie 2007, ora 10.

Finanþãrile se adreseazã administratorilor români de cinematografe ºi companiilor care distribuie în cinematografe ºi la posturi de televiziune opere audiovizuale europene. Etapa de distribuþie include urmãtoarele activitãþi:
- sporirea numãrului de sãli de cinema româneºti
- atragerea publicului interesat de operele audiovizuale europene non-naþionale
- achiziþionarea, comercializarea ºi promovarea filmelor cinematografice europene non-naþionale în România
- încurajarea strategiilor de marketing coordonate, în vederea promovãrii diversitãþii culturale ºi a identitãþii culturale europene.

Pot candida la finanþarea pentru distribuþia proiectelor audiovizuale companii româneºti cu drept contractual de difuzare ºi proiectare a filmelor în cinematografe ºi care stabilesc condiþiile în care acestea vor fi vizionate. Companiile trebuie sã aparþinã fie direct, fie prin acþionari majoritari unor persoane de naþionalitate românã ºi sã aibã sediul în România.

Bugetul total este de 350.000 de euro. Ajutorul financiar pentru costurile de distribuþie nu va depãºi, în nici un caz, 90% din costurile din bugetul prevãzut pentru distribuþia unui proiect. Suma maximã acordatã pentru fiecare categorie este urmãtoarea : 150.000 de euro (23 de finanþãri pentru distribuþia proiectelor non-naþionale europene în România) ºi 200.000 de euro (7 finanþãri pentru îmbunãtãþirea condiþiilor de proiecþie ºi sunet în cinematografele din România).

Dosarele de candidaturã trebuie sã cuprindã o serie de documente referitoare la companie ºi proiectul dezvoltat. Toate detaliile privind candidatura se gãsesc la http://pre-mediasupport.ro.

Aceasta este a treia schemã în cadrul cãreia se lanseazã un apel la candidaturi, celelalte douã din acest program PHARE focalizându-se pe activitãþi de training ºi dezvoltare a producþiilor.

Despre Proiectul PHARE 2006/018-147.05.01

Proiectul PHARE 2006/018-147.05.01 - Sub-componenta B: “Dezvoltarea ºi consolidarea expertizei profesionale în domeniul audiovizual românesc” îºi propune sã asigure implementarea acquis-ului comunitar în sectorul audiovizual din România. Principalul obiectiv al proiectului este consolidarea sectorului audiovizual în România ºi are ca þintã promovarea diversitãþii culturale europene ºi dezvoltarea unei industrii audiovizuale naþionale viabile.

Detaliile acestui apel la candidaturi ºi documentele disponibile pentru descãrcare se aflã la:
http://www.pre-mediasupport.ro

Pentru detalii, contactaþi:
George Hari Popescu
[email protected]
georgepop is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 02:31.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells