Wolverine, gata de luptă

de Ştefan Dobroiu în 26 Iun 2013
Aventurile japoneze ale supereroului se lansează peste exact o lună

Continuarea lui X-Men Origins: Wolverine vine pe marile ecrane din ţară pe 26 iulie, aşa că nu putea fi mai potrivită o reîntâlnire, cel puţin pe site, cu popularul supererou Marvel. The Wolverine se bazează pe una dintre cele mai celebre aventuri de pe pagina de hârtie ale supereroului, o mini-serie scrisă de Chris Claremont şi Frank Miller şi publicată în 1982. Iată mai jos principalale puncte de atracţie ale noului film.

În primul rând, Japonia. Aptitudinile ieşite din comun ale supereroilor transformă genul într-unul din cele mai diverse şi variate. De la film de epocă în Captain America: The First Avenger, la SF în toată puterea cuvântului în The Avengers sau fantasy în aşteptatul Thor: Întunericul, genul bifează o mulţime de direcţii şi influenţe, supereroii devenind unele dintre cele mai versatile personaje din producţiile hollywoodiene. Oricât de flexibilă ar fi abordarea lor, acţiunea filmelor are loc în principal pe teritoriul SUA, aşa că aventura japoneză a lui Wolverine nu poate decât să incite.

Cu o poveste despre dragoste, destin, trădare şi înfrângere, The Wolverine pare să contracareze unul din reproşurile aduse cel mai frecvent genului, acela că desconsideră drama în favoarea efectelor speciale şi a secvenţelor de acţiune. Cu siguranţă acestea nu vor lipsi din noua producţie cu Hugh Jackman, dar subiectul este suficient de dramatic pentru a-i linişti pe fanii ce acuză genul de superficialitate.

Scenaristul filmului este Christopher McQuarrie, cunoscut pentru The Usual Suspects, Valkyrie şi Jack Reacher. Printre scenariile sale recente se numără şi Jack the Giant Slayer, unul din marile eşecuri de casă ale lui 2013, prin urmare numele lui McQuarrie nu este o garanţie absolută. Dar Chris Claremont, co-autorul mini-seriei pe care se bazează noul film, a avut numai cuvinte de laudă la adresa scenariului, considerat foarte în spiritul sursei originale.

Nu ne deranjează nici faptul că Wolverine va fi înconjurat de o pleiadă de femei frumoase, dar şi cu aptitudini letale. Svetlana Khodchenkova o interpretează pe Viper, una dintre cele mai populare antagoniste din universul Marvel. Debutantele Tao Okamoto şi Rila Fukushima sunt Mariko, ţinta dragostei lui Logan, respectiv Yukio, o asasină ninja ce îl va ajuta la un moment dat pe supererou.

Faptul că Logan va da piept cu un clan yakuza şi că filmul este plin de secvenţe de luptă în care ghearele supereroului se vor ciocni cu săbii de samurai nu face decât să mărească aşteptările pentru 26 iulie, când The Wolverine se lansează pe marile noastre ecrane.

Exploreaza subiecte similare:

Hugh Jackman, Christopher McQuarrie, X-Men Origins: Wolverine, The Wolverine, Svetlana Khodchenkova, Tao Okamoto, Rila Fukushima

Alte știri din cinema

Meryl Streep, Palme d'or onorific la Cannes. Juriul acestei ediţii. Cannes imersiv

„A câștiga un premiu la Cannes, pentru comunitatea internațională de artiști, a reprezentat întotdeauna cea mai înaltă realizare în arta cinematografică”

Ménage-à-trois în filme. De la Jules et Jim, la Challengers

Challengers, nerecomandat sub 15 ani, se bazează foarte mult pe chimia dintre cei trei actori principali

5 informații interesante despre Baby Reindeer

Noua producție originală Netflix, Baby Reindeer, a fost lansată pe 11 aprilie și se bucură de o popularitate uriașă în rândul criticilor și cinefililor.

Michelle Yeoh, rol major în mini-seria Blade Runner 2099

Mini-seria va fi continuarea directă a lungmetrajului Blade Runner 2049, lansat în 2017 ca un sequel al originalului din 1982

Părerea ta

Spune-ţi părerea
raulk pe 26 iunie 2013 11:26
Primul a fost cam vag,sper ca asta sa fie mai bun si cine stie poate il vom vedea pe Wolverine in Avengers :)
Phantom_sub pe 26 iunie 2013 11:47
Wolverine face parte din universul X-Men, care e o lume aparte de universul Avangers.
White1 pe 26 iunie 2013 12:10
Nu e o lume aparte. Si X-men si The Avengers fac parte din universul Marvel.
raulk pe 26 iunie 2013 21:38
Phantom documenteazate si abia apoi vorbeste.
xerses pe 26 iunie 2013 11:50
Cu siguranta acele scene de lupta vor fi de-a dreptul captivante.
KarGo pe 26 iunie 2013 12:40
Abia Astept Primul Film A Fost Bun Sa Vedem asta cum o sa fie sper sa fie si mai bun :)
alex_il_fenomeno pe 26 iunie 2013 15:20
Era si timpul. Astept filmul asta de mai bine de un an.
cristi23 pe 26 iunie 2013 17:27
si eu abia astept filmul.....wolverine e unul din cei mai tari eroi ai lumii benzilor desenate............sper ca si filmul sa fie pe masura asteptarilor..............
yasmine_kiss pe 27 iunie 2013 23:51
super film...abia astept sa apara !!!
marian100 pe 7 iulie 2013 16:27
Alo
Nisa pentru a vedea profilul dvs. și am interesant să știi mai multe, e-mail meu este (maboumarian80@yahoo.com)
Dumnezeu să vă binecuvânteze
mulțumiri
MARIAN
....................................................................................................................................

hello
Nice to view your profile and am interesting to know you more,my email is(maboumarian80@yahoo.com)
may god bless you
Thanks
MARIAN

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells