Totul despre Riddick

de Ştefan Dobroiu în 21 Mai 2013
A treia aventură a eroului lui Vin Diesel vine pe ecrane în septembrie

Puţini au fost eroii care să fascineze mai puternic decât Riddick la prima sa apariţie în Pitch Black, în 2000. Filmul, venit pe atunci parcă de nicăieri, l-a transformat pe Vin Diesel într-un adevărat star, deschizându-i cariera la Hollywood. Sequelul s-a îndepărtat de la structura filmului original şi mai că a devenit un eşec de casă, dar lucrurile par a se întoarce pe calea cea bună în Riddick, sfârşitul trilogiei aşteptat pe marile ecrane din lumea întreagă în septembrie.

Practic, ne întoarcem de unde am plecat. Riddick este singur cuc pe o planetă aparent nelocuită. Se ascunde de vânătorii de recompense din întreaga galaxie, căci cel care îl va prinde va avea parte de o răsplată pe măsură. Când Riddick descoperă că planeta mişună de fapt de fiinţa care mai de care mai periculoase, îşi dă seama că singura sa şansă de supravieţuire este tocmai pericolul de care se ferea: activează un localizator şi aproape imediat două nave de mercenari aterizează pentru a-l captura pe infractor.

Poţi vedea mai jos trailerul noului film, dar avertizăm că acesta pare a spune mai mult decât trebuie despre premiera din septembrie, fiind mai degrabă un trailer rezumat. Riddick arată aşa cum ar trebui să fie un eventual film din seria Alien în care Ripley să ajungă pe planeta xenomorfilor distrugându-i până la unul.

La cârma seriei revine regizorul David Twohy, care pare să-şi fi însuşit învăţămintele date de The Chronicles of Riddick aruncând pe ecran creaturi monstruoase, dar şi o interesantă tensiune între erou şi mercenari, toţi fiind nevoiţi să conlucreze întru supravieţuire.

Ceea ce a fascinat întotdeauna la erou nu este faptul că poate vedea în întuneric, ci talentul de a folosi resurse minime cu efect maxim. Singur şi slab înarmat, Riddick manipulează situaţia în aşa fel încât să devină din pradă un aliat temporar. Ceva ne spune că-şi va folosi noua poziţie pentru a se răzbuna pe cei care l-au trădat şi l-au lăsat să moară pe planeta arsă de razele unui soare neîndurător.

Pentru producţie, echipa a folosit decorul special al Deşertului Alb de lângă localitatea Farafra, din Egipt. Este locul unde în post-producţie au fost adăugate o mulţime de detalii pentru a crea o dificilă planetă extraterestră, unde pericolele pândesc la tot pasul. Deja văzut de comisia de rating din SUA, Riddick a primit ratingul R, la fel ca primul film, ceea ce arată că producătorii nu au "îndulcit" stilul seriei pentru ca aceasta să poată fi văzută şi de adolescenţi. Ne aşteptăm la o producţie în stilul lui Pitch Black: sumbră, dură şi violentă.

De joi Vin Diesel poate fi văzut pe marile ecrane în Furios şi iute 6.

Exploreaza subiecte similare:

Fast & Furious 6, Vin Diesel, The Chronicles of Riddick, Pitch Black, David Twohy

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Chelbos pe 21 mai 2013 11:45
sincer, ma asteptam la o altfel de continuare :(
unleasheD pe 22 mai 2013 01:39
+1 , ma asteptam sa continue ca lider al necromongerilor ,parea mai "criminal" asa. Cum au punctat mai multi useri asta pare un remake dupa primul Riddick
Chelbos pe 22 mai 2013 12:56
exact. la varianta aia ma asteptam si eu
Bayard pe 21 mai 2013 16:38
Filmul asta o sa fie identic cu primul
MikkaelWolfganger pe 21 mai 2013 17:11
Trebuie sa recunosc ca trailer-ul m-a dat pe spate.Mi se par foarte tari culorile,cadrele, sunetele sl vocea lui Diesel.Nu am vazut filmele precedente(sau poate am vazut 2-ul?), dar ceea ce se prezinta in trailer pare destul de promitator si interesant.Probabil voi da un ochi peste el, daca nu in cinema, macar pe net.
Chelbos pe 22 mai 2013 12:58
pana atunci uita-te la primele 2. sunt exceptionale
Kalrak pe 21 mai 2013 17:52
1. este identic cu primul film ... parca ar fi remake
2. se arata prea multe detalii in trailer ...
3. acelas rol pentru vin diesel la fel ca jason statham, cei doi nu pot sa joace altfel de roluri
4. efectele par ok dar tot imi lasa impresia de film direct 2 dvd ...
5. nu ma asteptam la o asemenea continuare ... puteau sa fie mai inventivi sa ne arata adolescenta lui riddick, sau sa faca un filme dupa unul din cele 2 jocuri ... revin si ma plang acesta nu este decat un remake ... cei care au vazut cele 2 filme stiu despre ce vorbesc ...

legolas05 pe 21 mai 2013 21:47
Mie efectele mi se par cam slabe,sa speram ca va iesi un film bun si nu o prostie
africanus pe 21 mai 2013 22:52
Parerea mea este ca va iesi ceva frumos din acest film, cel putin trailerul arata binisor...
alex_il_fenomeno pe 24 iunie 2013 12:23
Sunt niste asteptari mari de la el, avand in vedere ca este un film ce are deja un nume.
Tyson_Kyd pe 17 octombrie 2013 22:07
Am vazut si celelalte 2 parti si Riddick 3 nu este un remake !
elena_raluka pe 24 iulie 2015 21:34
Unde pot vedea celalalte parti?

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells