Totul despre Olympus Has Fallen

de Ştefan Dobroiu în 15 Feb 2013
Un Die Hard la Casa Albă, cu Gerard Butler şi Aaron Eckhart

După dezamăgirea provocată de A Good Day to Die Hard (poţi citi cronica AICI), poate că ne vom satisface apetitul pentru action de calitate cu Olympus Has Fallen/Cod Roşu la Casa Albă, noul film al lui Antoine Fuqua (Training Day), cu Gerard Butler şi Aaron Eckhart în rolurile principale. Află din materialul de mai jos la ce să te aştepţi de la acest thriller programat pentru lansare la începutul lunii aprilie.

Au cam trecut zilele de când eram convinşi că Gerard Butler mai poate ţine în spate un întreg film de acţiune, dar s-ar putea să ne schimbăm părerea cu Olympus Has Fallen, etichetat deja de fani drept un „Die Hard la Casa Albă”. Pe scurt, subiectul se învârte în jurul unui atac nord-coreean asupra reşedinţei preşedintelui Statelor Unite (Eckhart). Când o delegaţie a ţării comuniste ajunge în Biroul Oval, iar un avion survolează Casa Albă, nimeni nu se aşteaptă la un atac distrugător. Cu preşedintele luat prizonier, toate privirile se îndreaptă spre fostul agent Mike Banning (Gerard Butler), căzut în dizgraţie după ce, în urma unui accident de automobil, nu a reuşit să-l salveze decât pe preşedinte, Prima Doamnă (Ashley Judd) pierzându-şi viaţa.

E îmbucurător faptul că Hollywood-ul a scăpat de obsesia pentru Orientul Mijlociu şi îndreaptă tunurile către inamicul numărul 1 al momentului, Coreea de Nord. În rolul negativ o să-l revezi pe Rick Yune, pe care cu siguranţă îl ştii din Die Another Day, filmul James Bond cu Pierce Brosnan în rolul agentului 007. Rick Yune era pe atunci unul din plusurile unui film cu multe minusuri, iar privirea sa fixă şi zâmbetul sardonic ar putea fi doar primele dintr-o serie de arme în stare să-l transforme într-un villain convingător. Faptul că distribuţia este completată de Morgan Freeman, în rolul vicepreşedintelui, Melissa Leo (ministrul apărării), Angela Bassett, Dylan McDermott, Radha Mitchell şi Cole Hauser nu poate decât să ne bucure.

La un eveniment de prezentare a câtorva secvenţe din Olympus Has Fallen, Antoine Fuqua a ţinut să precizeze că, în ciuda subiectului „fantastic”, s-au investit resurse ieşite din comun pentru ca tot ce se întâmplă pe marele ecran să fie cât mai realist şi credibil. Echipa a primit acces în Casa Albă şi a avut interviuri cu şefii de securitate ai preşedintelui, spune Fuqua, uitând să precizeze că poate aceştia nu au dat chiar toate detaliile protocoalelor de protejare a preşedintelui american. Dar până la urmă scopul lui Olympus Has Fallen nu este să dezvăluie secretele Casei Albe, ci să ofere două ore de divertisment de calitate.

Interesant este faptul că, cel puţin în ceea ce priveşte data premierei, filmul lui Fuqua i-o ia înainte lui White House Down, action-ul cu subiect suspect de asemănător regizat de Roland Emmerich (omul ăsta are ce are cu Casa Albă). White House Down se lansează în iulie şi ţi-l arată pe Channing Tatum încercând să salveze viaţa preşedintelui după ce o grupare paramilitară îi ia cu asalt reşedinţa.

Iată trailerul Olympus Has Fallen, ca să-ţi faci o idee despre ce te aşteaptă în aprilie:

Exploreaza subiecte similare:

Antoine Fuqua, A Good Day to Die Hard, Olympus Has Fallen, White House Down, Gerard Butler, Aaron Eckhart, Morgan Freeman, Angela Bassett, Melissa Leo, Ashley Judd, Channing Tatum, Roland Emmerich, Rick Yune, Die Another Day

Alte știri din cinema

28 Years Later, o nouă continuare a francizei cu zombie

Franciza 28 Days Later continuă cu al treilea film, 28 Years Later. Producția va avea premiera vara viitoare, pe 25 iunie 2025. Fanii seriei au așteptat 18 ani pentru o nouă poveste inspirată de hit-ul care l-a făcut cunoscut pe actorul Cillian Murphy.

Kristen Stewart și Oscar Isaac, cuplu căsătorit în thrillerul cu vampiri Flesh of the Gods

XYZ Films se ocupă de vânzările internaționale pentru acest film la viitorul Marché du Film de la Cannes

7 filme cu și despre tenis

Cu documentarul Nasty și lungmetrajul Challengers acum în cinematografe, haideți să trecem în revistă alte filme de care se pot bucura iubitorii sportului alb

Chris Hemsworth despre rolul din Furiosa: Saga Mad Max: ”Este un vis devenit realitate”

Chris Hemsworth îl interpretează pe Dementus, personajul principal negativ din ceea ce se anunță a fi un spectacol cinematografic de neratat

Părerea ta

Spune-ţi părerea
monicarusu25 pe 15 februarie 2013 09:17
e interesant. o sa-l urmaresc.
wildinthecountry pe 15 februarie 2013 09:20
pare tare trailerul insa eu nu as zice ca AGDTDH a fost o dezamagire
Fiti si voi mai realisti
Nu se putea sa fie mai bun decat cele anterioare dar nici nu a dezamagit
Efectele speciale au fost tops man

cristi23 pe 15 februarie 2013 13:54
am vazut trailerul filmului saptamana trecuta si mi se pare un film foarte bun........un adevarat action movie....
legolas05 pe 15 februarie 2013 14:35
O sa urmaresc filmul,din trailer mi se pare destul de interesant
AndreBlack pe 15 februarie 2013 16:40
Sigur o sa-l vad . Din trailer filmul pare mult prea fain mai ales cu Butler in rol principal .
Fourleaf22 pe 15 februarie 2013 18:27
Filmul asta are sanse sa fie so bad its good (adica comedie neintentionata), ca bun sigur nu are cum sa fie.
mircea.29cta pe 15 februarie 2013 19:25
pare un film ff interesant...sigur nu am sa il pierd.
darayawaus pe 15 februarie 2013 20:41
Din pacate, Gerard Butler e genul de actor care-ti garanteaza ca un film in care detine rolul principal n-are cum sa fie bun. A aparut in peste 40 de filme (atentie, in doar 15 ani!), din care vizionabile sunt doar vreo cinci. Sa nu mai spun ca si printre alea sunt fie roluri secundare (Mrs. Brown, Dear Frankie, Coriolanus), fie documentare (Shadow Company), fie animatii (How to Train Your Dragon). Asa ca sfatuiesc pe oricine interesat de propria-i sanatate psihica sa boicoteze orice film cu acest... actor.
darayawaus pe 15 februarie 2013 20:46
Erata: Ca sa nu-mi pun toti fanii omului in cap, recunosc ca si 300 poate fi apreciat, asta bineinteles daca n-ai habar de cateva minime notiuni de istorie. De fapt, cred ca merge si daca stii ceva istorie, dar nu-ti pasa de mutilarea ei.
Han_Solo pe 16 februarie 2013 20:35
Cel mai bun film al lui este indiscutabil How to Train Your Dragon.
radu3455 pe 16 februarie 2013 16:08
imi place filmele de actiune ale lui Gerrard Butler
Han_Solo pe 16 februarie 2013 20:36
Barem White House Down se anunta a fi o comedie de actiune.
alex_il_fenomeno pe 9 martie 2013 17:38
Daca e Gerard Butler, avem ce astepta de la aceasta noua productie a sa.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells