The Conjuring, campion în SUA

7 Aug 2013
Premiera de vineri a luat prin surprindere publicul american

Unul dintre cele mai populare filme ale acestei veri, producţia New Line Cinema The Conjuring/Trăind printre demoni, a depăşit pragul de 100 de milioane de dolari generaţi din încasările de box office, în cel de-al treilea weekend de la lansarea sa în cinematografe, informează Dan Fellman, Preşedintele Distribuţiei Locale al companiei Warner Bros. Pictures.

Filmul a depăşit pragul de 100 de milioane de dolari sâmbătă, 3 august, şi a cumulat aproximativ 108,6 milioane de dolari numai în Statele Unite ale Americii, până în momentul de faţă, fiind într-o continuă ascensiune.

The Conjuring se bucură de un debut promiţător şi pe plan internaţional, având premiera până în momentul de faţă în doar 13 teritorii. Weekendul acesta filmul a avut lansarea şi în Marea Britanie, unde a deţinut poziţia de lider al box office-ului în zilele de vineri şi sâmbătă, menţinându-se în continuare în poziţii de top şi în celalalte ţări în care a beneficiat de premieră, în special în Australia şi Spania. Până în momentul de faţă, încasările generate de box office-ul internaţional se ridică la aproximativ 28,6 milioane de dolari, în condiţiile în care în multe teritorii importante nu a avut încă lansarea, menţionând aici: Franţa, Italia, Belgia, Olanda şi Mexic.

Terifiantul thriller cu accente de horror supranatural este regizat de James Wan şi s-a bucurat deopotrivă de cronici pozitive din partea presei, cât şi de reacţii entuziaste din partea publicului, fiind etichetat drept "un fenomen extrem de rar pentru acest gen”.

The Conjuring a avut un debut extraordinar care i-a adus încasări de 41,9 milioane de dolari în box office-ul din SUA, devenind astfel cea mai buna lansare din toate timpurile a unui horror original.

În prezentarea acestui anunţ, Fellman a precizat că "James Wan a creat un film care îi urmăreşte pe spectatori şi la iesirea lor din sala de cinema, ceea ce a rezultat într-un puternic word-of-mouth, de care ar trebui să beneficieze filmul pe întreaga durată a verii. Înconjurat de filmele din această vară cu bugete mari, ale căror aşteptări de admisii sunt însă si mai mari, The Conjuring a devenit filmul must-see al sezonului.”

Sue Kroll, Preşedintele departamentului de Marketing si Distributie Internaţională al Warner Bros. a adăugat: The Conjuring performează cu mult peste aşteptări, depăşind toate barierele nu numai ca o producţie extraordinară a acestui gen, ci ca un film extraordinar de orice gen. Rezultatele fenomenale înregistrate de film încep să capete amploare, având un potenţial internaţional incredibil. Îl felicităm pe James Wan, pe remarcabilii actori şi pe toţi cei implicaţi în succesul acestui film".

Preşedintele şi COO-ul companiei New Line Cinema, Toby Emmerich a declarat: "Suntem bucuroşi că filmul The Conjuring continuă să aibă un impact atât de mare asupra fanilor şi că ei îşi împărtăşesc entuziasmul prietenilor şi familiei. James Wan a făcut un film fenomenal şi publicul este de acord cu mine în această privinţă, lucru care se reflectă şi în punctajul CinemaScore, reacţiile primite via social media şi mai ales ca prezenţă în cinema".

Bazat pe o întâmplare reală, Trăind Printre Demoni spune povestea renumiţilor investigatori de fenomene paranormale Ed şi Lorraine Warren care vin în ajutorul unei familii terorizate de o prezenţă întunecată, la o fermă izolată de lume.

New Line Cinema prezintă un film inspirat din cazurile soţilor demonologi Ed şi Lorraine Warren. În Trăind Printre Demoni joacă actriţa nominalizată la Oscar Vera Farmiga (Sus, în Aer şi Bates Motel) şi Patrick Wilson, în rolul soţilor Warren, dar şi Ron Livingston (Viaţa Stranie a lui Timothy Green) şi Lili Taylor (Hemlock Grove), în rolul lui Roger şi Carolyn Perron, rezidenţii casei bântuite.

Joey King, Shanley Caswell, Haley McFarland, Mackenzie Foy şi nou-venita Kyla Deaver interpretează rolurile fiicelor soţilor Perron, iar Sterling Jerins rolul micuţei Warren, Judy. Distribuţia este completată de Marion Guyot ca bunica lui Judy, Steve Coulter ca părintele Gordan, Shannon Kook este asistentul de investigaţie al soţilor Warren, Drew şi John Brotherton apare în rolul ofiţerului sceptic la afirmaţiile soţilor Perron şi la metodele soţilor Warren.

James Wan (Puzzle Mortal, Insidious) a regizat filmul după scenariul scris de Chad Hayes şi Carey W. Hayes (Zece Semne Rele). Filmul a fost produs de Tony DeRosa-Grund, Peter Safran şi Rob Cowan, iar Walter Hama şi Dave Neustadter au fost producătorii executivi. Echipa creativă a filmului Insidious s-a reunit cu regizorul James Wan: directorul de imagine Johny R. Leonetti, editorul Kirk Morri, designerul de costume Kristin M. Burke, compozitorul Joseph Bishara şi scenograful filmului Puzzle Mortal, Julie Berghoff.

New Line Cinema prezintă o producţie Safran Company / Evergreen Media Group Production, un film de James Wan, Trăind Printre Demoni. Distribuit de Warner Bros. Pictures, filmul este adus în România de MediaPro Distribution şi are premiera pe 9 august în cinematografele: CinemaPRO, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Grand Cinema Digiplex Băneasa, Cityplex (Constanţa, Tulcea şi Braşov), Cinema City (Cotroceni, Arad, Arad Galeria, Bacău, Baia Mare, Brăila, Cluj, Cluj Polus, Iaşi, Constanţa, Piteşti, Sun Plaza, Timişoara, Târgu-Mureş, Ploieşti), Cinema Arta (Târgu-Mureş), Patria (Craiova), Cinema Florin Piersic (Cluj), Premiera (Ploieşti), Cinema Sergiu Nicolaescu (Târgu-Jiu), Cinema Capitol (Oneşti), Cinema Colors 3D (Craiova), Cinema Eugen Ionescu (Slatina), Cinema Twins (Ploieşti), Cortina (Oradea), Cinema Glendale (Bucureşti), Cinema Ostroveni (Ostroveni), Cinema Marcom (Buzău), Palace (Oradea), Cinema Grand Mall (Satu-Mare).

Exploreaza subiecte similare:

The Conjuring

Alte știri din cinema

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
PLaurentzyu pe 7 august 2013 19:11
Desi Insidious a avut mai mult suspans, acesta are o poveste cu mult mai buna! ;)
AndreBlack pe 7 august 2013 19:20
Abia astept sa vad filmul !!!
AndreBlack pe 7 august 2013 19:21
Am sperante mari de la el .
vladimir84 pe 7 august 2013 19:34
Dupa ce am vazut Paranormal Activity am adormit greu vreo 3 nopti la rand si nu m-am mai uitat la continuari. La "The Conjuring" ma voi uita orice ar fi. Sper doar sa nu aibe continuari.
Skynet.Zbenga pe 7 august 2013 19:38
De vazut acest film. Intr-adevar a facut furori
richardro pe 7 august 2013 20:37
Chiar a meritat filmul, in sfarsit un horror care nu te face sa-l opresti si sa il continui altadata
snooper pe 8 august 2013 01:28
Tocmai ce m-am intors de la cinema .
Foarte bun filmul , isi merita laudele , suspansul marca James Wan , atmosfera apasatoare care iti dadea senzatie de frig .
Erau momente in care se acumula tensiune si erai 100% sigur ca ceva o sa se intample dar defapt nu se intampla nimic , cred ca era modul lui James Wan de a tachina publicul si de a renunta la cliseele din filmele horror din ziua de azi .
Dar si cand apar momentele cand tresari , chiar nu te astepti la ele si chiar te sperie .

ticalosulmantuit pe 8 august 2013 20:05
ticalosulmantuit pe 8 august 2013 18:59
Oare de ce? --- Unele dintre cele mai puternice, frumoase si inteligente persoane de pe intreg cuprinsul pamantului trebuie sa joace in filme ? Oare ele nu simt nevoiea de a avea viata din belsug? De ce ele se rezuma doar la cele pe care le simt ,si prin slujba pe care o fac determina si pe altii sa gandeasca ,si sa actioneze la fel?Caci va veni vremea cand oamenii nu vor putea sa sufere invatatura sanatoasa; ci ii vor gadila urechile sa auda lucruri placute si isi vor da invatatori dupa poftele lor. (2Tim.4:3) E un pacat sa urmaresti filme cu o astfel de tematica. De aceea zic voua Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la Dumnezeu, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la Domnul vremurile de inviorare (Fapt.3:19

ticalosulmantuit pe 8 august 2013 19:22
.1. Adevarat, adevarat va spun ca cine nu intra pe usa in staulul oilor, ci sare pe alta parte, este un hot si un talhar. 2. Dar cine intra pe usa este pastorul oilor. 3. Portarul ii deschide, si oile aud glasul lui; el isi cheama oile pe nume, si le scoate afara din staul. 4. Dupa ce si-a scos toate oile, merge inaintea lor; si oile merg dupa el, pentru ca ii cunosc glasul. 5. Nu merg deloc dupa un strain; ci fug de el, pentru ca nu cunosc glasul strainilor." ( Ioan 10: 1-5 ) Eu am venit ca oile sa aiba viata, si s-o aiba din belsug. (Ioan.10:10b).

alex_il_fenomeno pe 15 august 2013 02:10
De abia astept sa il urmaresc si eu :)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells