Sherlock Holmes sau... Van Helsing?

de Ştefan Dobroiu în 19 Mai 2009
Sherlock Holmes sau... Van Helsing?

"Mâine la miezul zilei lumea, aşa cum o ştii, va lua sfârşit", ameninţă villain-ul filmului Sherlock Holmes în trailerul făcut public ieri. Exact acelaşi lucru se întâmplă şi cu celebrul detectiv al lui Arthur Conan Doyle, total de nerecunoscut în alertul şi violentul nou proiect al lui Guy Ritchie.

Interpretat de Robert Downey Jr., Holmes pare a fi o versiune adusă la zi a detectivului de la sfârşitul secolului XIX. Arte marţiale şi abilităţi fizice de invidiat vin, pe lângă inteligenţa legendară, să-l transforme pe dragul de Sherlock într-un adevărat supererou victorian. Iar inamicul său din film, lordul Blackwood, care ameninţă că se va întoarce din morţi (şi o şi face, desigur) după ce este condamnat la pedeapsa capitală, arată că pe Guy Ritchie îl doare exact în cot de convenţii şi aşteptările publicului.

Plonjeuri în Tamisa, meciuri de box a la Matrix, excese alcoolizate, aventuri romantice şi o constantă nepăsare în ceea ce priveşte igiena s-ar putea să ne ofere o cu totul altă imagine despre Sherlock Holmes în acest film care va apărea în România exact pe 1 ianuarie 2010.

Dacă Robert Downey Jr. îl va interpreta pe detectiv, rolul partenerului său, doctorul Watson, i-a revenit la fel de celebrului Jude Law, doar că de această dată s-ar putea să nu mai auzim atât de des celebra replică "Dar gândeşte, dragă Watson, gândeşte!". Apaticul Watson din romanele lui Conan Doyle a devenit energic şi cam bătăuş în filmul lui Ritchie, în care Holmes trebuie să dea de urma unui lord satanist înviat din morţi şi hotărât să distrugă întreaga Anglie. Fiorii romantici vor fi asiguraţi de Rachel McAdams în rolul lui Irene Adler, o femeie fatală care-l păcăleşte la un moment dat pe detectiv  (cu un pat, nişte cătuşe şi o pernă pe post de recuzită), câştigându-i astfel un respect plin de ranchiună.

Iată mai jos trailer-ul filmului. Ce părere ai despre viziunea lui Ritchie în ceea ce priveşte lumea lui Sherlock Holmes?

Părerea ta

Spune-ţi părerea
claudiu-daniel-lugoj pe 19 mai 2009 15:30
super filmul asta abia astept sal vad,va fi un film foarte bun ce va sparge topurile asa cred cel putin.
scrawl pe 19 mai 2009 15:35
mai bine ar fi pus alte nume in film...ca nu are legatura cu sherlock holmes...filmul pare bun de vazut cu prietenii la plictiseala...vedem cand apare ce e de capu' lui.
Jason Statham pe 19 mai 2009 18:09
Prefer van helsing......si as vrea un van helsing 2....chiar foarte mult.... care stiti e posibil....sa apara pe viitor ?? cei care mai stiu noutati...
decathlon pe 19 mai 2009 21:10
cred ca o sa fie misto......eu unul sunt fan al lui Guy Ritchie...probabil o sami placa ...cred ca merita vazut
scrawl pe 20 mai 2009 13:37
si eu am cautat sa vad daca va fi o continuare la van helsing...nu am gasit nimic...pe imdb nu e nimic despre o continuare...acolo ar fi anuntat prima data cred :)
costeaalex pe 20 mai 2009 15:39
Cat ma bucur ca si-a revenit Robert Downey jr ! E un actor exceptional ! Abia astept sa vad filmul asta !
vik20 pe 20 mai 2009 17:37
pai asta parca ar fi o combinatie intre van helsing, max payne cu faze de slow motion si poate un pic de cv film detectiv(Sherlock Holmes)! dar din kte am vazut pana acuma in trailer pare destul de fain.
adriana_zaza pe 22 februarie 2010 08:38
daca il facea pe Sherlock si Watson asa cum erau in carti nu era bine, erau prea plictisitori. in cartii Sherlock era campion la box categoria usoara si se stie ca avea episoade de depresie (datorita faptului ca Sir Arthur Conan Doyle vroia sa scape de el), iar Watson a fost in razboi, dupa care a devenit medic. macar documentati-va inainte de a face articole despre ceva. nu cred ca era filmul interesant daca Sherlock si Watson erau ca in carte. aceste date sunt mentionate in
"Aventurile lui Sherlock Holmes / Memoriile lui Sherlock Holmes".

alex_il_fenomeno pe 3 decembrie 2011 16:12
cred ca filmul a intrecut orice pronostic initial !

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells