Serial nou: The 100

de Ştefan Dobroiu în 26 Mar 2014
Orgolii şi supremaţie într-un viitor postapocaliptic

Canalul de televiziune CW explorează din nou genul SF cu serialul The 100 (se citeşte, zic producătorii, "The Hundred"), o aventură postapocaliptică inspirată de cartea omonimă a lui Kass Morgan, prima dintr-o serie în curs de publicare. Iată mai jos premisele serialului şi de ce ar putea el captiva publicul din lumea întreagă.

Acţiunea are loc 97 de ani în viitor, după un război nuclear devastator. Rămăşiţele rasei umane s-au retras în staţii spaţiale ce orbitează Terra, grupate în ceea ce se cheamă Arca, ultimul sălaş al umanităţii. Departe de Pământ, Arca suferă din cauza lipsei resurselor şi adoptă un sistem social în care orice act de insubordonare şi orice infracţiune, oricât de insignifiante, sunt pedepsite cu moartea pentru cetăţenii majori. Conştienţi că zilele Arcei sunt numărate, liderii staţiilor spaţiale trimit pe Pământ 100 de delincvenţi minori, pentru a testa, pe principiul canarilor din mine, dacă rasa umană s-ar putea întoarce în căminul ei de milenii.

Chiar dacă nu prea convinge cu acurateţea ştiinţifică a aventurilor eroilor, The 100 compensează cu multă energie şi, mult mai important, cu promisiunea unor experienţe extreme pe Terra. Episodul pilot al serialului este consumat în întregime cu prezentarea relaţiilor dintre personaje şi a istoriei lor, de la consilierul Kane (Henry Ian Cusick din serialul Lost), care ar da orice să-l înlocuiască pe liderul comunităţii umane, cancelarul Jaha (Isaiah Washington), până la energica Clarke Griffin (debutanta Eliza Taylor), una dintre cei 100, care devine un conducător cu poziţie politică extrem de fragilă al grupului de puşti trimişi pe Pământ.

Mulţi ar putea reproşa serialului scenariul relativ leneş şi faptul că primul episod nu este foarte eficient în ceea ce priveşte acţiunea. Dar acest lucru s-ar putea rezolva pe parcursul următoarelor episoade, când grupul celor 100, pornit spre muntele Weather (în măruntaiele sale se află un depozit de resurse cu ajutorul căruia ar supravieţui luni de zile), ar putea avea parte de aventuri ieşite din comun. Una dintre marile întrebări ale serialului este: sunt cei 100 cu adevărat singurii supravieţuitori umani de pe Terra?

Pentru telespectatorii adolescenţi ar putea fi interesant şi nucleul de personaje strâns în jurul lui Clarke. Lideră fără voie a grupului, eroina se va trezi ţinta intereselor pozitive sau negative ale altor membri ai acestuia. Cu zeci de personaje la dispoziţie, scenariul va trebui să aibă grijă să nu se piardă în mici intrigi inutile, transformându-se într-o telenovelă cu adolescenţi. În orice caz, serialul pare să intenţioneze să apese pe pedala acţiunii şi nu a dezvoltării personajelor. Un alt plus este faptul că aventurile extreme ale adolescenţilor sunt dublate de lupta politică de pe Arcă, un echilibru interesant din punct de vedere scenaristic.

Iată mai jos un clip de prezentare al serialului. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

The 100, Henry Ian Cusick, Eliza Taylor, Isaiah Washington

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
keops pe 26 martie 2014 10:33
Cancelled in T minus 10 sec..:)
Dacianus pe 26 martie 2014 10:50
Era un episod din Star Trek cu exact acelasi scenariu, dar arata fainutz si asta.
salamcurcan pe 26 martie 2014 12:58
Aveam sperante pt acest serial, dar frate, e pompos rau! A dezvaluit o mie si una de chestii din primul episod. Practic nu am de ce sa ma mai uit la el.
Bayard pe 26 martie 2014 14:14
Eu am citit ca este o prostie :) Chiar daca ideea e interesanta, serialul e de fapt o telenovela cu adolescenti :). Bine, e doar din auzite, dar e suficient ca sa nu ma uit.
Han_Solo pe 26 martie 2014 14:22
@Batard - nici sa nu te uiti, serialul este mai mult decat o tampenie. Pana si adolescentii aia din viitor de pe statia spatiala se comporta exact ca niste adolescenti americani foarte idioti dintr-un reality show.
pascal.razvan pe 26 martie 2014 19:02
Poate asa se comporta adolescentii din viitor, dupa 97 de ani in spatiu. Nu ai de unde sa stii. :D
Han_Solo pe 27 martie 2014 10:48
Adevarat, nu am de unde sa stiu. Cum altfel sa te comporti cand esti minor si condamnat la moarte. In plus, poate cand au parasit Terra in graba, nu au reusit sa salveze decat niste inregistrari cu reality show-uri.
alex_il_fenomeno pe 23 mai 2014 16:18
Sunt curios de cum va arata...

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells