Serial nou: Believe

de Ştefan Dobroiu în 19 Mar 2014
Cuarón şi Abrams explorează din nou tărâmul paranormalului

La o săptămână după ce câştiga premiul Oscar pentru Cel mai bun regizor, Alfonso Cuarón dădea lovitura şi pe micul ecran cu Believe, un nou serial paranormal produs de compania lui J.J. Abrams, Bad Robot. Află din materialul de mai jos despre ce este vorba în serial, cum a fost el primit şi ce potenţial are să facă senzaţie într-un domeniu atât de competitiv.

Unora subiectul li se va părea familiar, pentru că se aseamănă destul de mult cu Touch, serialul cu Kiefer Sutherland anulat de postul Fox la sfârşitul celui de-al doilea sezon. Believe o are în centrul atenţiei pe Bo (Johnny Sequoyah), o fetiţă de zece ani cu puteri paranormale. Folosită pentru studii de compania lui Roman Skouras (Kyle MacLachlan), Bo este salvată de partenerul acestuia, Milton Winter (Delroy Lindo), care îl ajută să evadeze şi apoi îl angajează drept protector al lui Bo pe Tate (Jake McLaughlin), un condamnat la moarte pe nedrept. Pe urmele lor se află întotdeauna o asasină angajată de Skouras, deloc temătoare să îl atace în toate felurile posibile pe ruginitul Tate, dar şi forţele impresionante ale FBI-ului.

Deşi nu a fost primit foarte bine de cronicarii americani, Believe are un ritm suficient de alert pentru a-şi ţine spectatorii în priză şi ar putea fi o alegere potrivită pentru fanii acestui tip de serial care l-a transformat pe J.J. Abrams într-un star al televiziunilor americane. Suntem siguri că nadele aruncate de scenarişti în episodul pilot al serialului, regizat cu o mână extrem de sigură de Cuarón, vor da roade în următoarele episoade, povestea complicându-se la nesfârşit, aşa cum ne-am obişnuit în seriale precum Lost sau Revolution.

Unul din marile atu-uri ale serialului este Johnny Sequoyah, foarte convingătoare în rolul simpaticei Bo, aflată mereu pe fugă pentru a nu redeveni cobai în laboratoarele lui Roman Skouras, gata să descopere noi dispozitive letale pentru a le vinde armatei SUA. Aflată la începutul carierei, Sequoyah aduce exact ce trebuie poveştii: fragilitate, în ciuda puterilor uluitoare ale lui Bo, compasiune şi imprevizibil. Deocamdată puterile lui Bo sunt doar sugerate, iar faptul că fata nu le poate controla şi că acestea se activează doar în condiţii de stres face lucrurile şi mai interesante. Cuarón, care nu a mai lucrat cu actori copii de la Harry Potter şi Prizonierul din Azkaban, îşi controlează perfect actriţa, iar rezultatul de pe ecran poate captiva publicul.

Considerat unul dintre cele mai promiţătoare seriale de acţiune ale sezonului, Believe ar putea evolua interesant de-a lungul următoarelor episoade, dar pentru asta scenariştii ar trebuie să se gândească la noi surprize, pentru că cele mai înverşunate critici aduse episodului pilot vizează faptul că acesta pare mult prea familiar, neaducând mare lucru nou în peisajul serialelor din noul sezon. Dar nu este prima oară când J.J. Abrams lansează aşteptările publicului într-o direcţie şi apoi schimbă complet contextul...

Iată mai jos un trailer al serialului. Cum ţi se pare?

Exploreaza subiecte similare:

Believe, Alfonso Cuarón, J.J. Abrams, Touch, Kiefer Sutherland, Johnny Sequoyah, Kyle MacLachlan, Delroy Lindo, Jake McLaughlin, Lost, Revolution

Alte știri din cinema

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Noul trailer Deadpool & Wolverine este plin de gheare, înjurături și dezvăluiri

Trailerul îl dezvăluie în sfârșit pe Hugh Jackman reluându-și rolul său iconic de Wolverine, de data aceasta purtând costumul galben cu albastru devenit celebru odată cu apariţia în benzile desenate X-Men

Doar un singur film de animație Disney are apreciere maximă: 100% cronici pozitive pe Rotten Tomatoes

Pinocchio din 1940 este singurul film de animație Disney care a obținut acest scor maxim pe Rotten Tomatoes. Care este secretul său?

Comedia romantică Dragoste pe muchie de cuțit, disponibilă pe streaming

Dragoste pe muchie de cuțit va avea premiera în 29 aprilie, pe platforma de streaming SkyShowtime

Părerea ta

Spune-ţi părerea
stift pe 19 martie 2014 17:56
Am vazut primul episod si chiar a fost ok, sper doar sa nu se plafoneze pe parcurs
crinageo pe 20 martie 2014 02:41
am vazut episodul pilot si mi se pare interesant. te intriga prin faptul ca nu dezvaluie care sunt de fapt puterile copilei. Pustoaica joaca super bine! o sa il urmaresc!
xerses pe 20 martie 2014 11:43
Mie imi pare rau ca a fost anulat Touch.
xerses pe 20 martie 2014 11:48
M-am uitat pe prezentare.Cred ca voi incepe sa urmaresc serialul.
alex_il_fenomeno pe 12 aprilie 2014 18:09
Pare interesant, mai ales ca este realizat de 2 mari cineasti. Ce mi se pare o porcarie, ca teaserul porneste automat.
denisa_liza pe 11 mai 2014 16:12
Nu ezitaţi să urmăriţi acest serial. Este excelent!…

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells