Secretele lui Warcraft

de Ştefan Dobroiu în 10 Nov 2015
Aşteptările cresc şi scad cu primul trailer lansat la BlizzCon

Warcraft este fără îndoială unul dintre cele mai aşteptate filme ale anului viitor, cu o armată de fani ai jocurilor realizate de Blizzard Entertainment de-abia aşteptând să vadă pe ecran fantasticul tărâm Azeroth, în care milioane de jucători şi-au petrecut mii şi mii de ore în ultimele două decenii. Dar producţia Legendary Pictures va avea nevoie de un public mai numeros decât fanii jocurilor, iar sarcina regizorului Duncan Jones este să creeze o poveste în stare să transforme Warcraft într-un succes mondial de talia filmelor The Hobbit şi Lord of the Rings. Lansat în cadrul BlizzCon, trailerul filmului promite multă acţiune şi o încleştare pe viaţă şi pe moarte între orci şi oameni.

Filmul se bazează pe primul joc, Warcraft: Orcs & Humans, lansat de Blizzard în 1994, dar schimbă motivaţia venirii orcilor în Azeroth, regatul oamenilor. Când Draenor, tărâmul orcilor, este ameninţat, orcii sunt forţaţi să caute un nou cămin, intrând în conflict cu oamenii din Azeroth. Trailerul arată că Duncan Jones şi-a ţinut promisiunea, aceea de a nu lua partea niciunei rase în această confruntare. O interpretare fantasy a situaţiei europene a refugiaţilor din Orientul Mijlociu, Warcraft ar putea avea un aspect politic mai relevant decât s-ar fi aşteptat producătorii atunci când au anunţat producţia.

La începutul trailerului îl vedem pe războinicul uman Anduin Lothar (australianul Travis Fimmel din serialul Vikings) zburând pe spatele unui grifon. Războinicul vorbeşte despre lunga perioadă de pace din Azeroth, dar "ceva se apropie", iar acest ceva pune pe jar întregul tărâm al oamenilor. Capitala oamenilor, Stormwind, dominată de impunătoarea Catedrală a Luminii, va deveni punctul central al negocierilor politice. După ce un grup de oameni este atacat brutal de orci, îl vedem pe regele Llane (Dominic Cooper) poruncindu-i lui Lothar să găsească "fiarele". Pedeapsa este implicită: invadatorii trebuie ucişi până la unul.

Din verdele, luminosul Azeroth ajungem în Draenor, tărâmul orcilor. Arid şi măturat de fulgere verzi, Draenor nu pare un cămin foarte primitor şi confirmarea vine imediat: lider al orcilor, Durotan (interpretat de Toby Kebbel cu ajutorul tehnologiei motion capture), vorbeşte cu aliatul său, Orgrim Doomhammer (Rob Kazinsky), despre lumea lor muribundă. Deşi trailerul este foarte reţinut în ceea ce priveşte detalii despre ameninţarea din Draenor, fanii jocurilor au recunoscut fulgerele verzi drept consecinţa prezenţei hoardelor demonice, adevăraţii antagonişti ai seriei de jocuri.

Scurta scenă a consiliului, în care Llane subliniază importanţa unei alianţe pentru protejarea regatului, arată că numărul raselor din film este mai mare decât cele două evidente: la stânga ecranului poate fi văzut un emisar al elfilor, iar la dreapta unul al piticilor.

Paula Patton interpretează unul dintre cele mai interesante personaje din film, Garona Halforcen. O vedem captivă într-o închisoare, iar aspectul ei îi subliniază importanţa: pe jumătate orc, pe jumătate umană, Garona va fi un punct de legătură între cele două rase. O revedem în timpul unei negocieri de pace între Durotan, Llane şi Anduin Lothar.

Trailerul oferă şi câteva imagini spectaculoase din confruntările între oameni şi orci. În imaginea ataşată acestui articol îl vedem pe Lothar năpustindu-se, călare pe grifonul său, spre armata orcilor. Din păcate, similitudinile cu filme fantasy recente, mai ales cele din seria The Hobbit, sunt supărătoare în Warcarft. Sperăm că filmul nu şi-a arătat toţi aşii din mânecă şi că premiera din iunie 2016 va reuşi să-şi uimească spectatorii cu o poveste mai originală decât cea a vechilor inamici care îşi reunesc forţele în lupta cu un duşman comun.

Cum ţi se pare trailerul?

Exploreaza subiecte similare:

Warcraft, Duncan Jones, Vikings, Travis Fimmel, Toby Kebbell, Paula Patton, Dominic Cooper

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
bogyvaly pe 10 noiembrie 2015 12:03
Sper sa fie un film de succes deoarece universul Warcraft poate oferi subiecte extrem de captivante ce pot transpuse in o franciza.
spartacus pe 10 noiembrie 2015 13:25
Cum adică: ”Aşteptările cresc şi scad cu primul trailer lansat la BlizzCon” ?????... :))))))
StefanDo pe 10 noiembrie 2015 13:39
adica filmul va fi fara indoiala spectaculos, dar risca sa nu aduca nimic nou fata de alte filme fantasy cu orci, oameni, elfi etc.
sorinaccio pe 11 noiembrie 2015 18:46
@rock_you_stefa dupa cum ai observat 2 feluri de orci, sunt orcii infectati cu sangele demonic si cei care nu sunt...blackhand face parte din clanul warhammer, fiind si liderul acestora....durotan e face parte din clanul frostwlfclan fiind si liderul acestora.
Sorin87 pe 10 noiembrie 2015 19:01
foarte tare trailerul abia astept filmul
chiba_florin pe 10 noiembrie 2015 19:54
Arată promiţător !
Slightly pe 10 noiembrie 2015 22:02
Povestea Warcraft trebuie sa devina trilogie si sa depaseasca Lord of the Rings. Daca va dura doar 90 minute ca Prince of Persia, este evident ca va fi un mare rateu cinematografic.
Costirik pe 11 noiembrie 2015 22:59
Nu durata filmului este o problema, ci seriozitatea tuturor celor implicati;)
mihnea_aspru95 pe 14 noiembrie 2015 13:56
@Slightly, in primul rand, Prince of Persia: The Sands of Time a durat 116 minute ci nu 90, iar in al doilea rand WarCraft cred ca va trece peste 120 min, dar sub 140.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells