Interviu cu Jason Statham

27 Feb 2013
Actorul este din nou pe baricade în noul film de acţiune Parker, de vineri pe ecrane

Jason Statham se dezlănţuie din nou într-un film de acţiune, de această dată în Parker, aducere pe marele ecran a unui popular personaj literar creat de scriitorul Donald E. Westlake. Parker este un hoţ experimentat, cu un cod de etică foarte clar: nu fură de la oameni care nu îşi permit luxul şi nu îi răneşte pe cei care nu merită. La ultimul jaf, echipa lui îl trădează furându-i toate lucrurile de valoare şi lasându-l aproape mort. Cum să nu se răzbune? Când foştii coechipieri pun la cale o mega-lovitură în Palm Beach, Parker pândeşte din umbră pentru a le veni de hac.

Află din interviul de mai jos ce a însemnat pentru Jason statham revenirea la acţiune şi cum a fost colaborarea cu Jennifer Lopez, partenera sa din action-ul ce se lansează pe ecrane în acest weekend.

Cum ai colaborat cu regizorul Taylor Hackford?
Taylor este un profesionist foarte talentat. Am purtat multe discuţii lungi despre film. A fost foarte specific, mi-a dat toate detaliile de care aveam nevoie. Nu a omis nimic. Fiecare personaj şi fiecare relaţie avea propria poveste, bine construită de el. Din acest motiv, acţiunea este mai bine conturată decât filmele noir obişnuite. Uneori e şi amuzantă. Pentru mine, a fost o plăcere să lucrez cu un astfel de om, care acordă multă atenţie detaliilor şi are mare grijă la ce pune pe ecran. Taylor a avut parte de presiune mare, pentru că trebuia să redea cu fidelitate esenţa romanelor lui Donald E. Westlake.

Cum ai lucrat cu Jennifer Lopez?
Jennifer este un om normal şi uşor de abordat, dar e de-a dreptul uimitoare, în acelaşi timp. Oamenii se pot regăsi în personalitatea ei, dar pot rămâne cu gura căscată în aceeaşi măsură. Foarte rar întâlneşti asta la un om. Regizorul căuta calităţile astea şi o actriţă talentată, de asta a ales-o pe ea.

Dar cu Nick Nolte?
Nick este uimitor, mai ales în acest rol. Mă bucur că am avut ocazia să lucrez cu o adevărată legendă a cinema-ului. Astfel de ocazii sunt memorabile.

Obişnuieşti să îţi faci singur cascadoriile sau apelezi la specialişti?
Întotdeauna insist să fac tot ceea ce consider că pot. Totuşi, e greu să creezi secvenţe pe care nu le-ai văzut înainte şi, în acelaşi timp, să menţii acţiunea centrată pe personaj, astfel încât să nu pară un joc video. E nevoie de foarte multă pregătire şi de o echipă implicată pentru a realiza cascadoria în siguranţă. Am câţiva cascadori excepţionali cu care îmi face plăcere să colaborez. Am avut rezultate foarte bune şi am realizat propriile noastre mişcări.  

Filmul are multe scene de acţiune foarte solicitante. Care a fost cea mai dificilă cascadorie realizată de tine aici?
Una dintre cele mai solicitante scene a fost cea în care Parker se află pe bancheta din spate a unui SUV, înconjurat de hoţi înarmaţi până în dinţi. Trebuie să scape de ei rapid. A fost complicat. Eu am fost nevoit să sar pe geamul din spate, dintr-o maşină aflată în mişcare. Anii de experienţă ca şofer m-au ajutat.  

Ce anume te-a cucerit la personajul pe care îl interpretezi? Te regăseşti în el?
Autorul Donald E. Westlake îi oferă personajului său chibzuinţă şi compasiune. Parker este grozav pentru că are multă profunzime şi umor, în care mă regăsesc. E genul de om care apără dreptatea până la capăt. Uneori nu ţine cont de lege, deoarece crede că toate afacerile sunt corupte şi el nu face decât să îşi ia partea. Deşi, ar putea să scape prin forţă fizică din multe situaţii, preferă să le trateze într-un stil pe cât se poate de manierat. În acelaşi timp, e capabil de lucruri teribile dacă cineva îndrăzneşte să întreacă măsura.

Care a fost diferenţa dintre Parker şi filmele în care ai jucat înainte?
Regizorul era hotărât să păstreze autenticitatea personajului descris în romane. De aceea, am avut parte de o scenă de luptă incredibilă. Eroii interpretaţi de mine până acum au fost implicaţi în multe lupte corp la corp, dar la final nu păreau răniţi. Taylor [Hackford] a insistat să realizăm o luptă cât mai realistă, la sfârşitul căreia Parker să scape mai mult mort. Cu asta s-a urmărit creşterea tensiunii filmului, în urma căreia publicul să se întrebe dacă Parker va supravieţui la sfârşit sau dacă îşi va duce misiunea până la capăt. De aceea, miza e mult mai mare.

Exploreaza subiecte similare:

Jason Statham, jennifer lopez, Taylor Hackford, Parker

Alte știri din cinema

Armurierul westernului Rust, condamnat la închisoare în cazul în care e implicat și Alec Baldwin

Apelurile lui Gutierrez Reed din închisoare arată „că nu are remușcări și că încă aruncă vina pe alții, inclusiv pe Baldwin, pe producătorii filmului și pe paramedici”

Istoria prinde viață în fiecare seară de luni pe TV5MONDE

În fiecare luni, de la ora 22:00, reputatul jurnalist francez Stéphane Bern poartă telespectatorii canalului TV5MONDE printr-o călătorie în timp, în intimitatea unor personalități celebre din istorie.

Kingdom of Judas: un thriller românesc ce încalcă toate regulile

Kingdom of Judas, primul film românesc, vorbit integral în limba engleză a intrat în cinematografe. Dar oare să fie acest lucru destul pentru a convinge publicul?

Jeff Koons: Portretul unei vieți - O incursiune în viața și opera unui artist emblematic

Există puțini artiști în arta contemporană care polarizează și fascinează în egală măsură precum Jeff Koons.

Părerea ta

Spune-ţi părerea
SANDA45 pe 26 februarie 2013 14:57
este cu siguranta cel mai bun actor de actiune din generatia lui.. !
AndreBlack pe 26 februarie 2013 16:14
De-abia astept sa-l vad si eu .
Iulian. pe 26 februarie 2013 18:27
Un personaj mai complex fata de rolurile sale obisnuite,buna decizia de a nu fi "cel mai tare din parcare" si ca la un moment dat sa apara sifonat de eforturi,rani.
monicarusu25 pe 27 februarie 2013 09:28
e actorul meu favorit. ma bucur ca joaca in acest film.
Cruella. pe 27 februarie 2013 10:36
si al meu :X
alex_il_fenomeno pe 15 martie 2013 14:56
Ieri am reusit sa vad filmul, chiar frumos pentru genul abordat.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells