Goosebumps, distractiv

de Ştefan Dobroiu în 12 Nov 2015
Filmul potrivit pentru întreaga familie, de azi pe ecrane

Unul dintre cele mai importante nume mondiale ale literaturii pentru copii, R. L. Stine, este omagiat în acest film pentru întreaga familie care i-ar putea speria pe copiii mici, dar nu şi pe adolescenţi sau spectatorii maturi. Agreabil, amuzant şi uneori naiv, Goosebumps are marele merit de a prezenta doi actori de care s-ar putea să auzim multe de acum înainte.

Mult mai populară în SUA decât în Europa, seria de cărţi pentru copii Goosebumps a fost deja subiectul unui serial de 74 de episoade difuzat în anii '90. Interesant la lungmetrajul 3D lansat vineri este faptul că scenariul găseşte o metodă convingătoare de a-i dezlănţui pe toţii monştrii inventaţi de "Stephen King-ul copiilor" simultan pe marele ecran. Vedem totul prin ochii lui Zach (Dylan Minnette, din serialul Awake), un licean care se mută cu mama lui într-un mic orăşel de provincie după decesul tatălui. Deloc încântat de despărţirea de New York, Zach încearcă să se integreze, iar Hannah (Odeya Rush), noua lui vecină îi atrage atenţia, spre nemulţumirea nervosului ei tată (Jack Black). Identitatea acestuia şi faptul că în casa lui sunt prizonieri o mulţime de monştri clasici vor aduce prăpădul asupra micului orăşel.

Goosebumps este genul acela de film pentru descrierea căruia ne-am dori să existe în română un corespondent direct al lui "silly" din engleză. Povestea este naivă şi apasă exact aceleaşi butoane ca orice alt film american pentru întreaga familie (ai putea spune că Goosebumps că este echivalentul vag înfricoşător al lui O noapte la muzeu), dar energia actorilor, umorul replicilor şi câteva sperieturi fac filmul vizionabil şi pentru adulţi, deşi publicul său ţintă sunt copiii (atenţie, câteva scene mai dure au atras ratingul "Cu acordul părinţilor pentru copiii sub 12 ani") şi adolescenţii.

Jack Black îl interpretează plin de aplomb pe Stine, cel care, pentru a-i mai trece urâtul în copilăria umbrită de răutăţile altor copii, a inventat o mulţime de monştri şi le-a descris aventurile în cărţi vândute în sute de milioane de exemplare în lume. În stilu-i deja cunoscut, Black este amuzant în rolul freneticului autor, gata de orice pentru a-şi proteja fiica şi, prin extensie, pe ceilalţi locuitori ai oraşului de invazia de creaturi monstruoase, eliberate, cu efecte speciale pe care le-am fi dorit realizate mai atent, de regizorul Rob Letterman.

Dar nici Black şi nici ritmul alert al filmului nu distrag atenţia de la cele două adevărate staruri ale premierei de vineri: Dylan Minnette şi Odeya Rush. Ea a mai avut un rol principal în The Giver, iar el a putut fi văzut în comedia de familie Alexander and the Terrible, Horrible, No Good, Very Bad Day, film anunţat pentru o premieră românească, dar scos ulterior din programul cinematografelor. Pe lângă chimia lor excelentă din film, cei doi actori adolescenţi se pot lăuda cu o carismă care le prevede un viitor strălucit la Hollywood. Nu o să-ţi pară rău să-i întâlneşti pentru prima oară sau să-i revezi în Goosebumps.

Exploreaza subiecte similare:

Goosebumps, Jack Black, Rob Letterman, Dylan Minnette, Odeya Rush, The Giver, Alexander and the Terrible Horrible No Good Very Bad Day

Alte știri din cinema

Sezonul 2 al Shadow and Bone, popularul serial fantasy, a fost deja scris, confirmă producătorul

Primul sezon din Shadow and Bone este acum disponibil în streaming pe Netflix

John Wick: Chapter 4 îl cooptează pe actorul din It, Bill Skarsgård

Posibilul subiect al filmului - John Wick (Keanu Reeves), doritor să se răzbune pe Winston (Ian McShane) pentru trădare

Megan Fox, agent FBI pe urmele personajului jucat de Machine Gun Kelly

În primul trailer-ul de la Midnight in the Switchgrass vedem că nu e vorba de un film romantic

KINOdiseea ALTFEL în iunie, la Bucureşti

În prioada 19-20 iunie, la Bucureşti, publicul se va putea întâlni cu o selecţie a celor mai bune filme de la ediţia din 2020, la Opera Comică pentru Copii

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells