Focus, familiar

de Ştefan Dobroiu în 22 Feb 2015
Revenirea lui Will Smith este mai degrabă confirmarea lui Margot Robbie

În 2007 Will Smith era declarat de revista Newsweek drept cel mai puternic actor de la Hollywood, dar lucrurile s-au cam schimbat în cariera sa de atunci încoace. După ce în 2013 a apărut în After Earth şi în 2014 a avut doar un rol secundar în Winter's Tale, ambele producţii extrem de prost primite de critică, Smith încearcă o revenire în comedia cu escroci Focus. Fără a fi complet lipsit de merite, filmul nu reprezintă o întoarcere la formă a actorului, recomandând-o mai degrabă pe Margot Robbie pentru noi roluri principale.

Un melanj de romantism, acţiune şi întorsături de situaţie specifice filmelor cu jafuri sau escrocherii, Focus ar putea fi gustat de publicul în căutare de o seară calmă la cinema. Din păcate cam tot ce se vede pe ecran a mai fost văzut deja în alte filme, prin urmare Focus se bazează exclusiv pe carisma celor doi actori principali şi câteva scene de acţiune pentru a-şi ţine spectatorii atenţi.

În centrul poveştii este Nicky (Smith), un escroc profesionist ale cărui ingeniozitate şi psihologie l-au transformat într-un maestru al înşelăciunilor. Acostat într-o seară de Jess (Margot Robbie), Nicky îşi dă seama imediat că aceasta vrea să-l păcălească, dar ceva îl determină să intre în jocul ei. Este începutul unui joc de-a şoarecele şi pisica, iar scenariul nu va întârzia prea mult înainte de a creşte consistent miza, dând de pământ cu tagline-ul filmului, "Never Lose Focus".

Xavier Pérez Grobet filmează excelent oraşul New Orleans, dar mai ales Buenos Aires, acolo unde Nicky şi Jess se trezesc de părţi diferite ale baricadei în încercarea lor de a-l escroca pe Garriga (Rodrigo Santoro), un miliardar obsedat să-şi facă un nume în lumea curselor de maşini. Modul cum regizorii şi scenariştii Glenn Ficarra şi John Requa tratează relaţia dintre cele două personaje principale îi va captiva atât pe spectatori, preocupaţi să vadă dacă lovitura lor are succes, cât şi pe spectatoare, probabil mai preocupate să afle deznodământul relaţiei dintre Nicky şi Jess.

Focus este o alegere bizară din partea lui Will Smith, care probabil va trebui să aştepte premiera lui Concussion din decembrie, pentru cronici bune şi, cine ştie, chiar o nouă nominalizare la Oscar. Focus nu-i oferă nicio provocare actorului, iar interpretarea sa pare deranjant de familiară. Mai câştigată este Margot Robbie, care dovedeşte, în ciuda unei interpretări pe alocuri exagerată şi falsă, că are tot ce-i trebuie pentru un rol principal feminin. Personajul ei le-ar putea deranja, în schimb, pe spectatoarele mai feministe. Dintre actorii secundari ies în evidenţă Adrian Martinez, în rolul aghiotantului supraponderal şi slobod la gură al lui Nicky, Farhad, dar şi BD Wong, pe care o să-l vedem şi în Jurassic World, aici în rolul unui afacerist chinez dependent de jocurile de noroc.  

Cu recomandarea să nu te uiţi la trailere (conţin câteva spoilere majore şi lasă impresia că filmul s-ar lăuda cu mai multă acţiune decât aduce de fapt pe ecran), Focus ar putea să-ţi placă dacă nu ai aşteptări prea mari.

Exploreaza subiecte similare:

Focus, Will Smith, Margot Robbie

Alte știri din cinema

Premierele săptămânii 22-28 februarie 2019

Află ce-i de văzut weekend-ul acesta la cinema!

Chris Pratt este de nerecunoscut în trailer-ul western-ului The Kid

Starul filmelor Marvel şi Jurassic World are aici un rol inedit, de villain

Stallone va juca în Samaritan, „o abordare nouă şi întunecată a genului cu supereroi”

Starul va fi şi producătorul peliculei, prin compania sa, Balboa Productions

Hugh Jackman şi Patrick Stewart vor fi incluşi în Cartea Recordurilor

Cei doi deţin recordul pentru „cea mai lungă carieră drept supererou Marvel live-action”

Părerea ta

Spune-ţi părerea
XShadowX pe 23 februarie 2015 10:27
Margot Robbie este foarte buna fara indoiala si va deveni din ce in ce mai buna , o ajuta si fizicul mul caci e foarte frumoasa ;)

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells