Fantasy: Totul despre Beautiful Creatures

de Gloria Sauciuc în 3 Feb 2013
Filmul cu premiera în România pe 15 februarie ar putea lua un rating IM-15 pentru violenţă, scene terifiante şi unele imagini de natură sexuală.

Thrillerul supranatural Cronicile Casterilor: A 16-a lună va avea premiera în România pe 15 februarie, şi cum genul fantasy este mult-iubit în redacţia noastră, iată că îi acordăm astăzi un material amplu, cu două săptămâni înainte de lansare.

Nominalizatul la Oscar Richard LaGravenese (The Fisher King, P.S. I Love You) semnează regia acestei poveşti de dragoste supranaturale, după ce a adaptat pentru marele ecran primul roman din seria de best- sellere scrisă de Kami Garcia şi Margaret Stohl. LaGravenese a trezit primele aplauze pentru scenariul său la Regele pescar, în regia lui Terry Gilliam, în rolurile principale cu Robin Williams, Jeff Bridges şi Mercedes Ruehl. LaGravenese a primit un premiu Oscar, ca şi premii BAFTA şi nominalizări la premiile Writers Guild of America pentru Cel mai bun scenariu original. Cel mai recent a scris scenariul pentru Steven Soderbergh la Behind the Candelabra, cu Matt Damon, şi cu Michael Douglas în rolul lui Liberace.

Revenind la actualul Beautiful Creatures, protagonistul - Ethan Wate (Alden Ehrenreich), de 17 ani, are un vis care se tot repetă: O tânără misterioasă îl aşteaptă undeva pe un câmp de luptă al Războiului de Secesiune din istoria Statelor Unite. Ethan îşi doreşte cu disperare să fie împreună cu ea, însă există aici un pericol necunoscut - de fiecare dată un trăsnet îl ucide pe Ethan înainte să poată să se apropie de fata din vis. Filmul ar putea lua un rating IM-15 pentru violenţă, scene terifiante şi unele imagini de natură sexuală.

Pericolele unei asemenea lumi stranii sunt de preferat vieţii pe care o duce Ethan când este treaz, undeva în Carolina de Sud, într-un orăşel tradiţionalist tipic zonei de sud a Statelor Unite, acolo unde nimic nu se schimbă şi nimic nu se întâmplă niciodată. Cu un tată devenit posac de la moartea bruscă a mamei lui Ethan, băiatul tânjeşte după o viaţă care pentru el există doar în cărţi. Şi totuşi, lumea cenuşie a lui Ethan se schimbă odată cu sosirea lui Lena Duchannes (Alice Englert), frumoasa şi enigmatica nepoată a lui Macon Ravenwood (Jeremy Irons), un misterios aristocrat şi proprietarul Conacului Ravenwood. Ethan este imediat atras de Lena, cu toate că fata aduce distrugeri peste tot şi se vede imediat că are puteri supranaturale. Oamenii din oraş, conduşi de către conservatoarea doamnă Lincoln (Emma Thompson), vor să-i izgonească. Până şi Amma (Viola Davis), atoateştiutoarea bibliotecară din Gatlin, se teme că istoria se va repeta - o istorie a secretelor de familie şi un blestem care planează asupra tinerei care se apropie de vârsta de 16 ani. E momentul în care categoria de oameni din care face parte va fi aleasă de către Lumină sau de Întuneric.

Însă destinul fetei pare să fie deja pecetluit de blestemul care o atrage atât pe ea cât şi pe Ethan într-un păienjeniş complicat de blesteme şi pericole din care pare să nu existe cale de ieşire. Din distribuţie fac parte Alden Ehrenreich (Tetro), Alice Englert (Ginger&Rosa), câştigătorul de Oscar Jeremy Irons (Reversals of Fortune), nominalizata la Oscar Viola Davis (The Help, Doubt), Emmy Rossum (Shameless), Thomas Mann (Project X) şi câştigătoarea de Oscar Emma Thompson (Howard's End, Sense and Sensibility). Vin în completarea distribuţiei Eileen Atkins, Margo Martindale, Zoey Deutch, Tiffany Boone, Rachel Brosnahan, Kyle Gallner, Pruitt Taylor Vince şi Sam Gilroy.

Alden Ehrenreich (Ethan Wate) a început să scrie scenarii, să regizeze şi să joace în filme studenţeşti încă din liceu, lucru care l-a făcut să fie descoperit de către Steven Spielberg, care i-a văzut unul dintre filme. În 2009, Ehrenreich şi-a petrecut câteva luni la Buenos Aires, jucând în drama Tetro, semnată de Francis Ford Coppola. Mai nou, a colaborat cu Coppola la thrillerul Twixt, alături de Val Kilmer, Bruce Dern, Ben Chaplin şi Elle Fanning. Următorul său film va fi thrillerul Stoker al lui Scott Free, în care va juca alături de Nicole Kidman, Mia Wasikowska şi Dermot Mulroney. Filmul va avea premiera în Statele Unite în martie. Va mai juca alături de Cate Blanchett, Alec Baldwin şi Peter Sarsgaard în noua comedie a lui Woody Allen, programată pentru premieră în toamna lui 2013.

Ehrenreich a urmat prestigioasa Gallatin School din cadrul universităţii New York. Acolo, acesta a fondat The Collection, un grup care a creat şase piese originale şi cinci scurt-metraje, finalizând de curând primul lor lung-metraj,Running Wild, în care joacă Ehrenreich. În filmele de televiziune, acesta a apărut în serialul Supernatural, ca si la CSI: Crime Scene Investigation pe CBS.

Ehrenreich a început să joace la vârsta de 4 ani, apărând atât în piese de şcoală cât şi în producţii ale teatrelor cu actori copii. Mai târziu, a apărut în numeroase piese la şcoala californiană Crossroads School for Arts&Sciences, printre care Our Town, The Prime of Miss Jean Brodie şi Three Sisters. Producţia este semnată de Erwin Stoff (Water for Elephants) şi de nominalizaţii la Oscar Andrew A. Kosove şi Broderick Johnson (The Blind Side), Molly Mickler Smith (Something Borrowed) şi nominalizatul la Oscar David Valdes (The Green Mile). Yolanda T. Cochran a fost producător executiv, iar Steven P. Wegner co-producător.

Echipa de platou cuprinde pe directorul de imagine câştigător de Oscar Philippe Rousselot (A River Runs Through It), scenograful Richard Sherman (Gods and Monsters), pe monteurul David Moritz (Jerry Maguire) şi pe designerul de costume nominalizat la Oscar (Bullets Over Broadway). Filmul este distribuit de către Warner Bros. Pictures.

Exploreaza subiecte similare:

Beautiful Creatures, Richard LaGravenese, The Fisher King, Behind the Candelabra, Alden Ehrenreich, Alice Englert, Jeremy Irons, Emma Thompson, Viola Davis, Emmy Rossum, Eileen Atkins, Margo Martindale, Zoey Deutch, Tiffany Boone, Rachel Brosnahan, Kyle Gallner, Pruitt Taylor Vince, Sam Gilroy, Steven Spielberg, Tetro, Twixt, Stoker, supernatural, CSI: Crime Scene Investigation, Erwin Stoff, Andrew A. Kosove, Broderick Johnson, David Valdes, Philippe Rousselot, Richard Sherman, David Moritz, The Prime of Miss Jean Brodie

Alte știri din cinema

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

La Chimera: o călătorie spirituală printre jefuitorii de morminte

La Chimera, un film despre jefuitorii de morminte din Italia anilor '80, care furau artefacte din mormintele etrusce pentru a le vinde pe piața internațională, se poate vedea în cinematografe

Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes și Jodie Comer, în continuarea la 28 Years Later

Regizorul filmului Slumdog Millionaire, Danny Boyle, va regiza acest sequel

Anne Hathaway a avut de sărutat zece actori la audiție, pentru ca agenții de casting să-i identifice partenerul perfect de film

Anne Hathaway lansează pe streaming The Idea of You, în care joacă alături de Nicholas Galitzine (Mary & George)

Părerea ta

Spune-ţi părerea
MikkaelWolfganger pe 3 februarie 2013 20:17
Neinteresant..
Han_Solo pe 4 februarie 2013 09:31
Same here. M-am oprit din citit articolul dupa doua randuri.
monicarusu25 pe 3 februarie 2013 20:51
e interesant de urmarit. imi place genul fantasy.
PLaurentzyu pe 3 februarie 2013 21:05
Pare interesant, cartea am inteles ca e superba. Dar imi e frica sa nu ajunga ca Twilight: carti bune, filme absolut idioate.
Bayard pe 3 februarie 2013 21:41
Cu asa actori secundari nu are cum sa fie Twilight
AndreBlack pe 3 februarie 2013 21:10
Chiar daca nu imi place Twilight cred ca o sa vizionez acest film . O sa ai dau o sansa .
moonlily pe 3 februarie 2013 21:48
Nu mai comparati toate filmele fantasy cu Twilight. Nu e un etalon.

Stiu de carte de mult timp. Sper ca filmul sa fie bun.

Arlequinade pe 7 februarie 2013 15:43
Nu comparam "filmele fantasy" cu Twilight. Nimeni nu compara Lord of the Rings, Harry Potter, Narnia, cu Twilight. In schimb comparam cu cea mai mare placere Twilight cu orice film in care subiectul principal este o poveste de dragoste dintre un om normal si o fiinta "supranaturala" si unde "plot"-ul este cel tipic de telenovela: astia doi vor sa fie impreuna dar soacra cea rea ... umm... pardon... "vrajitoarea cea rea", nu vrea ca ei sa se cupleze. Sob sob sob. Boo hoo. Drama la greu. De-aia comparam si Warm Bodies cu Twilight.
brutalistic pe 4 februarie 2013 03:13
ba da, este un etalon al prostiei in stil fantasy :)

cred insa cu tarie ca Jeremy Irons nu ar accepta sa joace intr-o mizerie ca cea de mai sus mentionata, el insusi ridica deja filmul la un anumit standard.

Arlequinade pe 7 februarie 2013 15:44
Sorry sa te dezamagesc dar... 3 cuvinte: Dungeons and Dragons. Irons are niste filme geniale. Dar din cand in cand cred ca mai face pe troll-ul si mai alege si cate un film incredibil de stupid, doar de distractie.
Sebastian96 pe 4 februarie 2013 08:20
Sper sa fie bun filmul.Imi place genul si actorii sper sa fie acceptabili!
alex_il_fenomeno pe 26 februarie 2013 21:35
Ma mir, avand in vedere ca pare realizat mai mult pentru copii decat pentru adulti.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells