Concerte la Anonimul 2014

6 Aug 2014
Între 12 şi 17 august, proiecţiile de la Verde Stop Arena vor fi precedate de concerte

În cadrul Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, care se va desfăşura în perioada 12-17 august, în Bucureşti, vor avea loc concerte care vor preceda proiecţiile de la Verde Stop Arena în fiecare seară, începând cu ora 20.00. Accesul se face zilnic de la ora 17.30, iar intrarea este liberă.

Miercuri - Concert Old Stories: Jul Baldovin, Gelu Ionescu & Elena Pavel
Proiectul Old Stories a luat naştere la ediţia din 2011 a Festivalului de Film Anonimul, şi este compus din Jul Baldovin (promotor al genului "fingerstyle") la chitară acustică şi voce, Gelu Ionescu (care face parte din trupa Vama) la pian electric şi voce, plus Elena Pavel la voce şi percuţie. Toţi trei colaborează cu Mircea Vintilă, în cadrul trupei Brambura.

Joi - Concert GuerriLIVE Radio Session: Theory of Mind
Trupa Theory of Mind a fost înfiinţată în luna februarie 2013 la Cluj-Napoca şi înseamnă: Vladimir Bosînceanu (voce, chitară, compoziţii), Andrei Bosînceanu (bass), Alex Cos (chitară) şi Tudor Bilt (tobe). Despre ToM, Bogdan şerban, realizator GuerriLIVE , spune: „Se poate mai hipnotic şi mai intens ca Radiohead? Eu zic că se poate, chiar în România. Da, chiar la începutul de drum al trupei, Theory of Mind pe numele ei”.

Vineri - Concert Fine, it’s Pink
Fine it’s Pink şi-a început călătoria muzicală la începutul anului 2013, în Iaşi. Soundul lor îmbină în mod natural genurile indie, post-rock, trip hop, electronic. În ciuda faptului că sunt o trupă nouă, FiP au devenit vizibili într-un timp scurt, remarcându-se la Cozla Music Fest, Street Delivery Iaşi, Electric Castle, Control Day Out şi Anti-Mall.

Sâmbătă - Concert muzică electronică DJ Gojira
Pe numele său real George Andreescu, Gojira activează încă din 2005 pe scena muzicală electro-techno-pop autohtonă, fiind renumit pentru mixurile sale de bass îmbinate cu ritmuri techno, breakbeat şi dubstep. A studiat pianul şi a făcut canto la şcoala de muzică din Slobozia, făcând naveta între acest oraş şi Ţăndărei - localitatea natală. Predispus către combinaţii îndrăzneţe şi nemaipracticate, prestaţiile sale oferă ascultătorilor un plus de adrenalină.

Duminică - Concert URMA
Trupa URMA (foto) s-a înfiinţat la Cluj-Napoca în 2003 şi a semnat patru albume, Nomad Rhymes (2004), Anger as a Gift (2005), Trend Off (2007) şi Lost End Found (2013), despre care muzicienii spun că au o poveste comună: „dacă stai la o ceaşcă de cafea şi asculţi albumele vei vedea că se leagă, au punţi şi mesaje valabile pentru mult timp. Timbrul URMA se recunoaşte din orice melodie”. Prezentă de un deceniu pe piaţa muzicală, trupa URMA a susţinut sute de concerte, atât în ţară, cât şi dincolo de graniţele României, în Ungaria, Germania, Franţa, Anglia şi Elveţia.

Cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent Anonimul, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, al Uniunii Cineaştilor din România, al Institutului Cultural Român şi al Televiziunii Române, va avea loc în perioada 12-17 august, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.

Alte știri din cinema

Gojira recomandă. Ce e de văzut la cinema și pe streaming săptămâna aceasta

„Cel mai malefic film văzut în ultima vreme”, plus un film românesc „de la cel mai prolific creator de conținut de la noi”, filme sentimentale, seriale cu umor de situație

Râul ucigaș - scufundarea în abisul percepției

Tânărul regizor chinez Wei Shunjun ne invită - mai mult decât au făcut-o alți regizori în ultimul timp - la interpretare

Laurent Cantet, regizorul francez care a câștigat Palme d'Or pentru Entre les murs, a murit

Distins cu Palme d'Or de către un juriu prezidat de actorul american Sean Penn, filmul prezintă un sistem de învățământ care se luptă să-și îndeplinească misiunile didactice și sociale

Nasty - mai mult decât tenis

După mediu-metrajul Nunți muzici și casete video, regizorul și producătorul Tudor Giurgiu a ales să își facă debutul în lungmetrajul documentar cu Nasty, un portret cât se poate de exhaustiv al românului care a schimbat fundamental tenisul.

Spune-ţi părerea

Pentru a scrie un comentariu trebuie să fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells